Kalahari & Okavango Delta

9 dagen fly-in safari met eersteklasse camps & lodges van/naar Maun(ID: 25664)

Over de reis

´Kalahari´ betekent in de taal van de Tswana ´grote dorst´. Water is de grootste schat in de Kalahari woestijn. Geringe neerslag van december tot ongeveer eind mei laat hier het leven exploderen. Duizenden wilde dieren bevolken dan de savanne. Uniek is de landschappelijke atmosfeer in deze eindeloze uitgestrektheid. Het tegenovergestelde hiervan is de waterrijke Okavango Delta met zijn Afrikaanse dieren-, vogel- en plantenwereld in overvloed. Deze tegengestelde combinatie zal u ongetwijfeld betoveren!

In een oogopslag

  • 9 dagen fly-in safari van/naar Maun
  • dagelijks vertrek vanaf 2 pers.
  • droge Kalahari en groene delta
  • accommodaties met max. 12 exclusieve tenten/chalets
Vanaf € 5.095 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Maun - Central Kalahari GR (diner).

Aankomst in Maun tegen de middag. Vlucht per klein vliegtuig (ca. 45 min.) naar het zuiden van de Central Kalahari GR, het grootste wildreservaat ter wereld. Transfer naar het camp. Direct na aankomst eerste safari tot zonsondergang (afhankelijk van tijdstip van aankomst).

Overnachting: 2 overnachtingen Tau Pan Camp.

Dag 2: Central Kalahari GR (volpension).

Het reservaat geldt als een van de laatste echte wildernisgebieden ter wereld. In de maanden december t.e.m. maart lopen hier vanwege de beperkte regenval die voor vers gras zorgt, grote kuddes gnoes, oryx antilopen en ander wild. Bekend zijn de sterke Kalahari leeuwen met donkere manen. Er zijn ook cheeta’s en luipaarden. In de ochtend en middag maakt u natuur- en wildtochten in een open 4x4 voertuig.

Dag 3: Central Kalahari GR - Nxai Pan NP (volpension).

Vlucht per klein vliegtuig naar Nxai Pan NP (ca. 50 min). Het park is bekend om zijn reusachtige kuddes springbokken, gnoes, giraffen en olifanten. Duizenden zebra’s krijgen hier in het voorjaar hun jongen. Leeuwen, cheeta’s, hyena’s, luipaarden en hyenahonden komen hier voor. ’s Middags een eerste safari.

Overnachting: 2 overnachtingen Nxai Pan Camp.

Dag 4: Nxai Pan NP (volpension).

’s Morgens en ’s middags ontspannende safari’s. Bezoek de beroemde Baines Baobabs, die al veel beroemde kunstenaars en schilders hebben geïnspireerd.

Dag 5: Nxai Pan NP - Makgadikgadi NP (volpension).

’s Morgens met een klein vliegtuig naar het westelijke Makgadikgadi NP en aansluitend een transfer naar de Leroo La Tau Lodge, aan de oever van de Boteti rivierbedding. Ontelbare aantallen dieren komen met name in de droge periode naar de waterdrinkplaats vlak voor de tenten. ’s Middags een ontdekkingstocht in de uitgestrekte Makgadikgadi Pan.

Overnachting: 2 overnachtingen Leroo La Tau Lodge.

Dag 6: Makgadikgadi Pan (volpension).

’s Morgens en ’s middags een tocht en safari bij de Pan. De uitgestrektheid van het landschap en de stilte zullen indruk maken.

Dag 7: Makgadikgadi Pan - Okavango Delta (volpension).

Vlucht met een klein vliegtuig naar de Moremi GR in de Okavango Delta (ca. 50 min.). De vlucht over de delta geeft u een uitstekende indruk van de waterwereld, die bestaat uit kanalen, lagunes, eilanden met palmbomen, en savannes. Vliegtijd ca. 50 min. ’s Middags eerste safari.

Overnachting: 2 overnachtingen Xakanaxa Camp.

Dag 8: Okavango Delta / Moremi GR (volpension).

’s Morgens en ’s middags safari’s door het wildrijke landschap van het Moremi GR. Via een boottocht leert u meer over de wondere waterwereld van de delta.

Dag 9: Okavango Delta / Moremi GR - Maun (ontbijt).

Na een ochtendsafari of een boottocht vliegt u met een klein vliegtuig (ca. 20 min. vliegen) naar Maun.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

25664

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • binnenlandse vluchten en transfers van/naar Maun, overnachtingen, vermelde maaltijden, lokale drankjes, vermelde safari-activiteiten, entreegelden nationale parken en wildreservaten en wasservice (geen ondergoed), Engelstalige reisbegeleiding.

Exclusief

  • internationale vluchten, visumkosten, persoonlijke uitgaven, buitenlands gedistilleerde drankjes en fooien.

Opmerking

Bagagebeperking: max. 20 kg bagage p.p. in een zachte koffer of reistas, inclusief foto-uitrusting. De camps zijn op volgende data gesloten: Leroo La Tau 15.01.-20.02.2020, Camp Xakanaxa 01.-29.02.2020, Nxai Pan Camp 01.-30/06.2020 en Tau Pan Camp 01.-31.07.2020.