Oostelijk Afrika vakantie

Heeft u weleens gedacht aan een vakantie in Oost-Afrika?

Oost-Afrika heeft de charme van een ongerepte schoonheid gecombineerd met een unieke flora en fauna. Van de besneeuwde toppen van de Kilimanjaro, over eindeloze steppen, tot aan bossen en meren. Dit alles is te zien in Oostelijk Afrika. Hier krijgt u de kans de beroemde “Big Five“ op te sporen en te observeren, samen met meer dan 390 soorten vogels bij Lake Manyara. Uniek en wereldberoemd is de “Grote Migratie“, wanneer honderdduizenden gnoes en zebra‘s de Masai Mara rivier oversteken. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit gevarieerde landschap verspreid over vier oost Afrikaanse landen, tijdens safari- en kampeerrondreizen in al zijn glorie te ontdekken.

Onze bestemmingen in Oostelijk Afrika zijn: 

Onze bestemmingen in Oostelijk Afrika

Rondreizen in Kenia | Impala Tours

Vakantie Kenia

Kenia is een land van opvallende tegenstellingen. In het noorden vindt u een door woestijngebied terwijl de rest van Kenia groen en vruchtbaar is. U kunt er tevens genieten van zonovergoten stranden aan de oostkant, maar ook van met sneeuw bedekte toppen van de Mount Kenia.

Welpjes in Tanzania | Impala Tours

Vakantie Tanzania

Tanzania is dé safaribestemming bij uitstek. Tijdens een safari in Tanzania vindt er tal van wildreservaten en natuurparken zoals onder andere het bekende Serengeti National Park , de adembenemende Ngorongoro Crater en de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro.

Vakantie Oeganda | Impala Tours

Vakantie Oeganda

Oeganda wordt ook wel omschreven als “De Parel van Afrika”, en terecht! Winston Churchill was degene die Oeganda deze bijnaam gaf. Prachtige vulkanen, uitgestrekte savannes, besneeuwde bergtoppen en tropische regenwouden zult u aantreffen in het gevarieerde landschap.

Kenia

Kenia is een land van opvallende tegenstellingen. In het noorden vindt u een door woestijngebied terwijl de rest van Kenia groen en vruchtbaar is. U kunt er tevens genieten van zonovergoten stranden aan de oostkant, maar ook van met sneeuw bedekte toppen van de Mount Kenia. Kenia telt prachtige wildparken en natuurreservaten: Amboseli, Tsavo en Masai Mara zijn slechts enkele voorbeelden. Uniek en wereldwijd bekend is het fenomeen van de migratie, als honderden gnoes en zebra’s de Mara rivier doorkruisen van november tot januari en van juli tot augustus!

Tanzania

Tanzania is dé safaribestemming bij uitstek. Tijdens een safari in Tanzania vindt er tal van wildreservaten en natuurparken zoals onder andere het bekende Serengeti National Park , de adembenemende Ngorongoro Crater en de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. U treft er ook de 3 grootste Afrikaanse meren aan: het Malawi meer, het Tanganika meer en het Victoria meer. 

Daarnaast kunt u uw rondreis in Tanzania afsluiten met een paar dagen op Zanzibar. Zanzibar is een eiland waar over de palmplantages, witte stranden en door smalle steegjes een aangename zeewind waait. Met z’n prachtige koraalformaties en kleurrijke vissen is Zanzibar onder water ook een ontdekkingsreis waard!

Oeganda

Oeganda wordt ook wel omschreven als “De Parel van Afrika”, en terecht! Winston Churchill was degene die Oeganda deze bijnaam gaf. Prachtige vulkanen, uitgestrekte savannes, besneeuwde bergtoppen en tropische regenwouden zult u aantreffen in het gevarieerde landschap. Oeganda staat natuurlijk bekend om de leefgebieden van de berggorilla's, die door de Oegandese autoriteiten goed worden beschermd.