Vakantie Zambia

Weleens gedacht aan een vakantie in Zambia?

Zambia is gelegen in zuidelijk Centraal-Afrika en wordt gekenmerkt door oude tradities, mystieke legendes en een prachtige natuur. Zambia is nog steeds een Afrikaans land in al zijn puurheid, nog lang niet in de greep van het massatoerisme.

Het Zambiaanse landschap bestaat hoofdzakelijk uit zachtgolvende plateaus met een gemiddelde hoogte van 1100 m boven de zeespiegel. Twee van de de grootste rivieren van Afrika ontspringen in Zambia: de Zambezi en de Congorivier. De Zambezi is tevens verantwoordelijk voor een schitterend natuurspektakel: de Victoria Falls. Hier stort de Zambezi zich donderend omlaag in de Batoka Gorge en vormt hierdoor het grootste watergordijn ter wereld.

Zambia is een land met vele toeristische troeven, maar door een gebrek aan staatssteun is het toerisme volledig afhankelijk van particuliere initiatieven. Het land kent een uitgebreid netwerk van nationale parken en wildreservaten, maar slechts een vijftal zijn per wagen bereikbaar. De bekendste parken zijn het Kafue National Park en de reservaten in het dal van de Luangwarivier. De Luangwa Valley behoort tot de rijkste Big Five-gebieden van Afrika, nergens komen zoveel dieren voor als in dit gebied. Andere toeristische trekpleisters zijn de Victoria Falls en het koloniale stadje Livingstone.

Zambia biedt prachtige natuurlandschappen met rivieren, meren, bossen, savannes, ‘bush’ en parklandschappen. Wereldberoemd zijn het Lower Zambezi en South Luangwa National Park. Geniet van de vrolijkheid van de bevolking en na een belevenisvolle dag van de zon die de hemel rood kleurt.

Wilt u op vakantie naar Zambia? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan. Aan de andere kant van Kalabo, in het uiterste westen, ligt het Liuwa Plain National Park. Duizenden gnoes en zebra’s trekken vanaf medio oktober door het park. Oostelijk van Liuwa ligt het grootste nationale park van het land: Kafue National Park. Met in het uiterste noorden de Busanga Plains, heimelijk en onontdekt. Van medio juni tot eind oktober kunt u hier genieten van de leeuwen, buffels, puku’s en een bonte vogelwereld. In het oosten, in het South Luangwa National Park, ligt het rivierdal van de Luangwa. Dit is een paradijs voor dieren: nijlpaarden, giraffes, krokodillen, leeuwen en buffels zijn hier slechts enkele van!

Onze themareizen in Zambia

Autorondreizen in Zambia | Impala Tours

Autorondreizen in Zambia

Wanneer u voor een autorondreis kiest in Zambia kunt u op uw eigen tempo genieten van alle geweldige hoogtepunten die dit land te bieden heeft. Vooraf boeken wij de accommodatie, zodat u zich op reis nergens zorgen over hoeft te maken.

Groepsreizen in Zambia | Impala Tours

Groepsreizen in Zambia

Zambia is een ideaal land om te ontdekken per groepsreis. Onze groepsreizen zijn met een internationaal gezelschap en een Engels sprekende gids. Tijdens een groepsreis kunt op een fantastische manier de vele hoogtepunten van dit land ontdekken zonder dat u zelf hoeft te rijden.

Individuele maatwerkreizen in Zambia | Impala Tours

Individuele maatwerkreizen in Zambia

Mocht u op onze website een aantal ideeën hebben opgedaan voor een reis naar Zambia, maar ziet u uw droomreis er niet tussen staan? Dan kunnen wij uw reis geheel op maat voor u maken waarbij elk onderdeel besproken wordt.

Individuele Reizen in Zambia | Impala Tours

Individuele Reizen in Zambia

Wij bieden individuele reizen aan naar Zambia die speciaal op maat voor uw reisgezelschap worden samengesteld. U hoeft hierbij geen rekening te houden met andere medereizigers en heeft steeds een gids en chauffeur tot uw beschikking.

Vliegsafari's in Zambia | Impala Tours

Vliegsafari's in Zambia

Met onze vliegsafari's ontdekt u Zambia per klein vliegtuigje. Het vliegen over dit uitgestrekte land, met haar prachtige landschappen geeft een extra dimensie aan deze reis. U verblijft in luxe kleinschalige accommodaties. Bekijk hier onze vliegsafari's!

Tip!

Zambia bereist u het best met een georganiseerde vliegsafari’s. Zambia is tevens bekend voor zijn meerdaagse wandelsafari’s. Zambia is goed te combineren met een safari in Botswana, met een strandverblijf in Lake Malawi of met een bezoek aan Zimbabwe.