Vakantie Oeganda

Wilt u genieten van een vakantie in Oeganda? Boek dan uw reis naar Oeganda bij Impala Tours. Op deze pagina vindt u meer informatie over dit prachtige land.
 

De Parel van Afrika

Oeganda wordt ook wel omschreven als “De Parel van Afrika”, en terecht! Winston Churchill was degene die Oeganda deze bijnaam gaf. Prachtige vulkanen, uitgestrekte savannes, besneeuwde bergtoppen en tropische regenwouden zult u aantreffen in het gevarieerde landschap. Een vakantie naar Oeganda is daardoor een echte aanrader.

Rijke flora en fauna

Door het Afrikaanse continent, en dus ook door Oeganda, stroomt de Grote Afrikaanse Slenk waaruit in Oeganda het Lake Albert en het Lake George is ontstaan met haar rijke flora en fauna. Naast een weelderig natuurschoon is Oeganda het hele jaar gezegend met een zeer aangename temperatuur en een uitermate vriendelijke bevolking.

Onze rondreizen in Oeganda

Fascinerende wereld van de apen | Impala Tours

Fascinerende wereld van de apen

Fascinerende wereld van de apen is een priverondreis in Oeganda - van Impala Tours, dé reisspecialist voor uw maatwerkreizen naar Oostelijk Afrika

Best of Gorillas | Impala Tours

Best of Gorillas

Best of Gorillas is een gorilla trekking in Oeganda - van Impala Tours, dé reisspecialist voor uw rondreis en maatwerkreis naar Oeganda.

Oeganda, de parel van Afrika | Impala Tours

Oeganda, de parel van Afrika

Oeganda, de parel van Afrika is een privérondreis van Impala Tours - dé specialist voor uw rondreizen en maatwerkreizen in Oostelijk Afrika!

Zeldzame apen in Oeganda

“De Parel” is voor velen synoniem aan de zeldzame berggorilla’s, wiens leefgebieden door de Oegandese autoriteiten goed worden beschermd. Maar ook voor het bezichtigen van de zeldzame chimpansees en andere primatensoorten is dit land in centraal Afrika een toplocatie! Op slechts enkele meters afstand van deze prachtige mensapen zul je je een ander mens voelen, wat uw vakantie in Oeganda extra bijzonder maakt.

Geografie

Oeganda ligt in Oost-Afrika aan weerszijden van de evenaar. Uganda wordt geheel ingesloten door de Democratische Republiek Congo, Kenia, Rwanda, Soedanen Tanzania. De oppervlakte van Oeganda is 236.040 vierkante kilometer. Oeganda is daarmee ongeveer 7 keer zo groot als Nederland. De grens met Tanzania loopt gedeeltelijk door het 34.500 km2 grote Lake Victoria, dat ongeveer voor de helft van Oeganda is.

Landschap Oeganda

Landschappelijk is het centraal Afrikaanse land zeer gevarieerd. Het landschap bestaat voornamelijk uit bergketens, kratermeren, oude vulkanen, uitgestrekte savannes, meren en rivieren. Het laagste punt is het Lake Albert met 621 meter. Het hoogste punt is Mount Stanley met 5110 meter. De bronnen van de Nijl, die in 1862 bij toeval door de Britse ontdekkingsreiziger John Hanning Speke ontdekt werden, liggen aan het Oegandese deel van het Lake Victoria.

Waarschuwing tijdens uw vakantie in Oeganda

Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt om in bepaalde gebieden niet te reizen gezien de activiteiten van het Verzetsleger van de Heer. Ook kunnen stammentwisten en schermutselingen aan de grens met Congo moeilijkheden opleveren voor toeristen, hen wordt geadviseerd contact op te nemen met de ambassade in Kampala.

Reisaanbiedingen voor uw vakantie in Oeganda

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Oeganda is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen. Onze medewerkers helpen u graag voor een vakantie naar Oeganda die al uw verwachtingen overtreft!

Wilt u op vakantie naar Oeganda? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan.