Vakantie Madagaskar

Heeft u weleens gedacht aan een vakantie in Madagaskar? Madagaskar is een prachtige bestemming. Bij Impala Tours vertellen wij u graag meer over dit prachtige eiland.

Tropische wouden bezoeken tijdens uw vakantie in Madagaskar

Op Madagaskar treft u naast tropische stranden ook ondoordringbare regenwouden aan. Hier wonen veel zeldzame diersoorten, zoals de lemuren die alleen op Madagaskar voorkomen. Madagaskar is van de andere landmassa’s afgescheiden sinds op zijn minst 60 tot 80 miljoen jaar. Het grootste deel van de planten en dieren zijn dus geïsoleerd geëvolueerd. Hierdoor is een vakantie in Madagaskar een echte aanrader. Deze wouden zijn tevens een belangrijk toevluchtsoord geweest voor soorten tijdens vorige periodes van klimaatverandering en zullen een belangrijke rol spelen in de aanpassing en het voortbestaan van soorten met het oog op de toekomstige klimaatveranderingen.

Regio's in Madagaskar

Antananarivo in Madagaskar | Impala Tours

Antananarivo

Antananarivo is de hoofdstad van Madagaskar en is gelegen in de regio Analamanga. Antananarivo betekend "de stad van duizend mensen" vanwege het aantal soldaten dat de stad moest bewaken. De stad is gebouwd op 12 heuvels.

Centrale Hoogland | Impala Tours

Centrale Hoogland

Centraal Hoogland van Madagaskar spreidt zich over een groot deel van het eiland van noord naar zuid. Deze regio is bergachtig en zeer divers! De hoogste bergtoppen zijn de Imarivolanitra en de Tsiafajavona. Ontdek Centraal Hoogland!

Noorden van Madagaskar | Impala Tours

Noorden

Het Noorden van Madagaskar is nog vrij onontdekt. Het heeft enorm veel te bieden! Van oerwouden naar idyllische stranden tot leuke plattelandsdorpjes! Breng zeker een bezoek aan Nosy Be, Ankarana Nationaal Park en Diego Suarez!

Madagaskar | Impala Tours

Oostkust en regenwoud

De oostkust van Madagaskar laat u zeker verbazen! In deze regio zijn gekenmerkt door zandstranden met palmbomen, kokospalmen en casuarina bomen. Daarnaast ook veel regenwouden die rijk zijn aan flora en fauna.

Zuidwesten van Madagaskar | Impala Tours

Zuidwesten van Madagaskar

Het Zuiden van Madagaskar is een fascinerende streek, rijk aan cultuur en traditie. Daarnaast vindt u er prachtige stranden, weelderige vegetatie en bossen. Bezoek Zuidwest Madagaskar!

Geografie Madagaskar

Madagaskar is het op 3 na grootste eiland ter wereld, na Groenland, Nieuw Guinea en Borneo, en wordt ook wel het zesde continent genoemd. Madagaskar ligt 400 km ten oosten van Afrika’s oostkust, langs de Straat van Mozambique. De oppervlakte beslaat 587.041 km2 en Madagaskar is daarmee ongeveer net zo groot als Frankrijk en België samen. Van noord naar zuid is de grootste afstand 1580 km, en van oost naar west is de grootste afstand 579 km. Het hoogste punt van Madagaskar is de Maromokotro, 2876 meter hoog.

Onze rondreizen in Madagaskar

Baobab Allee in Madagaskar | Impala Tours

Ontdek de Magie

19 daagse privérondreis door Madagaskar van/naar Antananarivo. Inclusief een treinrit in de Jungle Express. Bekijk het gehele reisprogramma hier!

Veelzijdig Madagaskar | Impala Tours

Veelzijdig Madagaskar

15 daagse privérondreis. Samen met uw lokale gids/chauffeur bezoekt u het heuvelachtige hoogland, het regenwoud en de oceaan. Lees hier meer over het reisschema.

Het Noorden van Madagaskar | Impala Tours

Het Noorden van Madagaskar

8 daagse privérondreis van Diego Suarez naar Nosy Be. Samen met uw Engelstalige gids/chauffeur bezoekt u het tropische noorden van Madagaskar. Ontdek hier welke hoogtepunten u gaat zien.

Mensen en lemuren | Impala Tours

Mensen en lemuren

17 daagse Engelstalige rondreis in een kleine groep, begeleid door landdeskundige Klaus Heimer. Tijdens deze persoonlijke rondreis bezoekt u bijzondere nationale parken en komt u in nauw contact met de lokale bevolking en lemuren.

Masoala Trekking | Impala Tours

Masoala Trekking

8 daagse trekking tour door het Masoala National Park. Een tour voor actieve natuurliefhebbers die graag weg van de toeristische paden rondtrekken. Inclusief overnachtingen in een tent aan een droomstranden.

Actief door Madagaskar | Impala Tours

Actief door Madagaskar

16 daagse privérondreis van/naar Antananarivo, met meerdere wandelingen en fietstochten door de spectaculaire en afwisselende natuur van Madagaskar. Deze bijzondere reis eindigt met enkele dagen aan het strand van Ifaty.

Het westen van Madagaskar | Impala Tours

Het westen van Madagaskar

10-daagse privérondreis van/naar Antananarivo door het veelzijdige westen van Madagaskar. Bent u een sportieve en avontuurlijke reiziger? Klik dan hier voor meer informatie over deze reis.

Unieke flora en fauna tijdens uw vakantie in Madagaskar

Madagaskar wordt steeds populairder als reisbestemming vanwege de unieke flora en fauna, de afwisselende landschappen en de verschillende klimaatzones. Ook de heerlijke Madagassische keuken en de vriendelijke en gastvrije bewoners dragen bij aan de populariteit van het eiland.

Het ‘Rode Eiland’

Madagaskar wordt ook wel het “rode eiland” genoemd, een verwijzing naar de roodbruine aarde. Door de centrale bergrug die over het eiland loopt kent Madagaskar een zeer afwisselend landschap. In het noorden ligt het berggebied Montagne d’Ambre met bossen vol met varens, palmen en andere enorme bomen.

Landschap Madagaskar

Iets meer naar het zuiden ligt het grotendeels vulkanische Ankarantra-gebergte met vele grotten, spelonken, kalksteenformaties en onderaardse rivieren. Het zet zich naar het noorden en zuiden voort met een gemiddelde hoogte van 1500 meter. De oostkust is tropisch vochtig en men vindt hier dan ook de tropische regenwouden. De zuidwestelijke punt van Madagaskar is een zeer droog woestijngebied met enorme doornhagen.

Tussen het savannelandschap in het noordwesten en het woestijnlandschap in het zuidwesten ligt nog een gebied met een steppelandschap. In het noordwesten heeft de kust vele diepe inhammen, waarvoor vele eilanden liggen. Behalve in het uiterste noorden en zuiden ligt langs de westkust een 15 tot 110 km brede, vlakke en moerassige kustvlakte. De grootste rivieren zijn de Manambdo en de Tsiribihina.

Hotels, guesthouses en lodges op Madagaskar

Als u gaat bladeren op onze website voor een vakantie naar Madagaskar, dan zult u zien dat we de hotels, guesthouses en lodges steeds vermeld hebben op de bestemmingspagina’s van Madagaskar.

Basisgegevens van Madagaskar

Officiële landstaal:Madagassisch
Hoofdstad:Antananarivo
Regeringsvorm:Republiek
Oppervlakte:587.040 km²
Inwoners:19,4 miljoen inwoners
Munteenheid:Madagassische Ariary (MGA)

 

Reisaanbiedingen voor uw vakantie in Madagaskar

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Madagaskar is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, guesthouses en lodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen. Onze medewerkers helpen u graag voor een vakantie op Madagaskar die al uw verwachtingen overtreft!

Als u gaat bladeren op onze website zult u zien dat we de hotels, guesthouses en lodges steeds vermeld hebben op de bestemmingspagina’s van Madagaskar.

Ga op vakantie naar Madagaskar!