Ontdek het magische eiland per boot, auto en trein

19 dagen privérondreis van/naar Antananarivo(ID: 148263)

Over de reis

Deze veelzijdige en avontuurlijke reis biedt verschillende hoogtepunten, waaronder de Tsingy van Bemaraha (UNESCO Werelderfgoed) en de beroemde Allée des Baobabs. Vandaar gaat de reis naar het droge zuiden om te genieten van een paar gezellige dagen aan het strand. Vervolgens trekt u landinwaarts met een bezoek aan nationale parken en een avontuurlijke treinrit langs de oostkust.

In een oogopslag

  • 19 dagen privérondreis van/naar Antananarivo
  • Engels- of Franstalige reisbegeleiding
  • incl. treinrit in de Jungle Express
Vanaf € 3.128 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Antananarivo - Antsirabe - Miandrivazo.

Rit door de pittoreske hooglanden naar Antsirabe, de ´Stad van het Water´. Stadstour en bezoek aan het meer van Andraikiba. Doorrit naar Miandrivazo, waar de boottocht begint.

Overnachting: Overnachting Hotel Princesse Tsiribihina (STD) of Soa Lia Hotel (STD Plus).

Dag 2: Miandrivazo - Morondava (ontbijt).

Autorit op een goed onderhouden weg door de vallei naar Malaimbandy. U rijdt langs enkele dorpen en ziet vanaf Mahabo de eerste gigantische baobabbomen.

Overnachting: Overnachting Renala Au Sable D'Or (STD), Palissandre Côte Ouest (STD Plus incl. halfpension).

Dag 3: Morondava - Belo sur Mer (ontbijt).

Tocht met een motorboot naar Belo sur Mer. De omgeving wordt gekenmerkt door de vele planten die ook in de droogste weersomstandigheden kunnen overleven. In het dorp Belo sur Mer kunt u de ateliers bezoeken waar nog steeds op traditionele wijze houten schepen gebouwd worden.

Overnachting: 2 overnachtingen Ecologe Du Menabe (STD) of Entremer (STD Plus incl. halfpension).

Dag 4: Belo sur Mer (ontbijt).

Dag ter vrije besteding in Belo sur Mer. Optionele activiteiten zoals een bootexcursie of een bezoek aan het nationaal park Kirindy Mitea.

Dag 5: Belo sur Mer - Morondava (ontbijt).

Vandaag gaat u met de boot terug naar Morondava. De rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting: Overnachting Renala Au Sable D'Or (STD), Palissandre Côte Ouest (STD Plus incl. halfpension).

Dag 6: Moronadava - Belo - Bekopaka (volpension).

Na het ontbijt rijdt u door de beroemde Allée des Baobabs. U gaat via de Tsiribihina rivier verder naar Belo. Hier stapt u over in een auto en maakt u zich op voor een zanderige autorit naar Bekopaka. Aansluitend vaart u met een veerboot op de Manambolo rivier.

Overnachting: 2 overnachtingen Soleil du Tsingy.

Dag 7: Bekopaka (volpension).

Vandaag gaat u naar het nationaal park van Bemaraha (UNESCO Werelderfgoed). Een deel van het park is sinds 1997 publiek toegankelijk. Het hoogtepunt is een bezoek aan de Tsingy, waarvan de karsttoppen tot 30 m hoog zijn. Er zijn talrijke inheemse planten, lemuren en vogels. Het bezoek aan de Tsingy is iets voor sportieve bezoekers, omdat u over ladders ofdoor grotten moet. Na uw bezoek keert u terug naar uw hotel.

Dag 8: Bekopaka - Belo - Morandava (ontbijt).

Na het ontbijt autorit en boottocht naar Morondava. Met wat geluk ziet u de Allée des Baobabs deze keer bij zonsondergang, een magisch moment! ’s Avonds komt u aan in Morondava.

Overnachting: Overnachting Renala Au Sable D'Or (STD), Palissandre Côte Ouest (STD Plus incl. halfpension).

Dag 9: Morandava - Antananarivo (ontbijt).

Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Tana. Transfer naar uw hotel. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Overnachting: Overnachting Hotel Belvedere (STD), Palissandre Hotel & Spa (STD Plus).

Dag 10: Antananarivo - Tulear - Ifaty (ontbijt).

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Tuléar. U wordt opgehaald door een chauffeur en in een terreinwagen naar Itafy gebracht. Tijdens de rit (ca. 1,5 u.) ziet u een groot aantal inheemse soorten van doornbos en mangroves.

Overnachting: 2 overnachtingen Hotel de la Plage (STD), Le Paradisier (STD Plus).

Dag 11: Itafy (ontbijt).

Uitrusten en genieten op het strand. U heeft de mogelijkheid om verschillende watersporten uit te testen (duiken aan het koraalrif, etc.) of om te gaan wandelen. Er zijn veel interessante planten en vogels te zien. Optioneel kunt u ook het Reniala reservaat bezoeken.

Dag 12: Ifaty - Tuléar - Ranohira (ontbijt).

Transfer van Tuléar naar Ranohira. Onderweg brengt u een bezoek aan de organisatie ADES waar de zonne-ovens worden vervaardigd (alleen van maandag tot vrijdag mogelijk). Dat maakt koken op zonne-energie mogelijk wat bijdraagt tot de bescherming van de resterende bossen. U bezoekt ook het arboretum met inheemse planten uit Madagaskar. ’s Avonds komt u aan in Ranohira.

Overnachting: 2 overnachtingen Isalo Ranch (STD) of Isalo Rock Lodge (STD plus, halfpension).

Dag 13: Ranohira (ontbijt).

U bezoekt het Isalo NP. Het park staat bekend om haar gespleten rotsmassieven en de uitzonderlijke fauna en flora. Daarenboven vindt u hier lemuren, gorges en kleine meren waarin u verkoeling kunt zoeken.

Dag 14: Ranohira - Fianarantsoa (ontbijt).

Na het ontbijt volgt een rit over het hoogplateau naar Fianarantsoa. Hier brengt u een bezoek aan het kleine Anja reservaat, waar u katta- of ringstaartlemuren in hun natuurlijke omgeving kunt observeren.

Overnachting: Overnachting Villa Sylvestre (STD), Zomatel II (STD plus).

Dag 15: Fianarantsoa - Manakara (ontbijt).

In de vroege morgen trekt u met de legendarische Jungle Express naar Manakara, aan de zuidoostkust gelegen. Voor de 163 km met 67 bruggen en 48 tunnels heeft u 8 u. de tijd nodig. In elk station worden u allerlei typische lekkernijen aangeboden, van rivierkreeft, gegrilde vis, bananen, mandarijnen tot maniok en rijsttaart.

Overnachting: Overnachting Parthenay Club (STD en STD plus).

Dag 16: Manakara - Ranomafana (ontbijt).

U heeft de ochtend ter vrije besteding. In de vroege namiddag rijdt u naar Ranomafana. U passeert tijdens uw rit inheemse palmen en kruidenplantages.

Overnachting: 2 overnachtingen Hotel Thermal (STD en STD Plus).

Dag 17: Ranomafana (ontbijt).

U brengt een bezoek aan het nationaal park dat aan de Namorona rivier gelegen is. Daar ontdekt u diverse lemuursoorten. Ook de vogelwereld is er veelzijdig. Een weelderige plantenwereld zorgt voor een schilderachtig landschap. In de namiddag heeft u tijd ter vrije besteding. Zo kunt u bijv. een bezoek brengen aan de plaatselijke thermen.

Dag 18: Ranomafana - Antsirabe (ontbijt).

Vertrek via Ambositra naar Antsirabe. U houdt een korte tussenstop in Ambositra om te zien hoe de lokale inwoners houtsculpturen vervaardigen. U rijdt verder langs mooie rijstterrassen en groentevelden richting Antsirabe.

Overnachting: Overnachting Les Chambres du Voyageur (STD) of Hotel Plumeria (STD Plus).

Dag 19: Antsirabe - Antananarivo (ontbijt).

Rit naar Antananarivo. In Ambatolampy brengt u een bezoek aan een werkplaats, waar handarbeiders kookpotten uit aluminiumresten vervaardigen (gesloten op zondag). Aansluitend transfer naar de luchthaven voor de individuele terug- of doorreis.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

148263

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • binnenlandse vluchten Morondava-Antananarivo-Tuléar, transfers, overnachtingen in de gekozen categorie, vermelde maaltijden, tijdens de privéboottocht op de Tsiribihina rivier kampeeruitrusting (tent, lichte isomat, slaapzak of dekbed) en volpension, entreegelden nationale parken incl. gids, afhankelijk van het traject vervoer in auto of terreinwagen met Engel- of Franstalige begeleiding, treinticket, alle vermelde excursies.

Exclusief

  • internationale vluchten, visumkosten, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven zoals duikexcursie, snorkelen, watersport en excursies in Itafy, fooien.

Opmerking

Het kan voorkomen dat de treinrit of de binnenlandse vluchten wijzigen van uurschema’s waardoor deze niet mogelijk zijn. Er moet dan naar een alternatief programma uitgeweken worden.

 

De Tsingy van Bemaraha kunnen alleen van midden mei tot eind oktober worden bezocht.

Mogelijke accommodaties tijdens deze reis

Geen nieuws beschikbaar.