Rondreizen in Namibië

Bustours, Safaritours en Selfdrives

Rondreizen in Namibië kan op verschillende manieren. In Namibië kun je met een huurauto, camper, 4x4 terreinauto, in een georganiseerde busvakantie, met een klein vliegtuigje voor een fly-in safari of per trein rondreizen. De luxueuze ‘Desert Express’ gaat vanaf Windhoek dwars door de Namib woestijn naar Swakopmund; de Shongololo-Express ‘the Dune’ doorkruist zelfs het hele land. Zelfs op de fiets het land ontdekken is mogelijk. Het wegennetwerk is naar onze maatstaven goed.

Toeristen kunnen kiezen uit een keur aan accommodaties: van hotels, bed & breakfast, unieke en soms zeer exclusieve lodges en gastenverblijven, boerderijen en campings. Sommige toeristische projecten zijn door de lokale bevolking opgezet zodat men een kijkje krijgt in hun eigen dagelijkse leven.

U kunt ervoor kiezen om tijdens uw vakantie lange afstanden binnen Namibië te vliegen zodat u alle tijd heeft om het mooiste van Afrika te bezichtigen. Als alternatief organiseert Impala Tours door Namibië ook safari’s over land. Daarbij concentreren we ons op kleinschalige accommodaties.

Safari’s per 4x4 safariauto zijn het meest gebruikelijk in Namibië, maar op sommige plaatsen zijn wandelsafari’s mogelijk.

Onze best verkochte rondreizen in Namibië

De rode loper voor natuurliefhebbers - Namibie

De rode loper voor natuurliefhebbers

Verken de mooiste natuurreservaten van Namibië: Okonjima, het Etosha National Park, de droge rivierbedding van de Huab, het reusachtige NamibRand natuurreservaat en GocheGanas. Met een panoramavlucht over de Namib vliegt u terug naar Windhoek. Een onvergetelijke reis!

Mount Erongo Namibië | rondreizen in Namibië

Klassiek Namibië

In een kleine internationale groep ervaart u de uitgestrektheid van Namibië. U krijgt indrukwekkende landschappen te zien, maakt kennis het vele wild life en krijgt inzicht in de verschillende culturen. U overnacht in leuke accommodaties met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Zonsondergang in Namibië | rondreizen in Namibië

Familieplezier in Namibië

Een reis naar Namibië is geschikt voor het hele gezin. Bij deze autorondreis hebben wij meerdere nachten in dezelfde accommodatie ingepland, zodat kinderen kunnen bijkomen van de lange reis en een lekkere duik kunnen nemen in het zwembad.

Optimaal vervoer en accommodatie

Reizen betekent voortbewegen. Daarbij spelen vervoermiddelen een essentiële rol. Ons uitgangspunt bij de selectie daarvan is dat het vervoer veilig moet zijn. Waar mogelijk moet er ook aandacht zijn voor comfort. Vaak reist u daarom met auto of landcruiser met privé chauffeur en op een aantal bestemmingen behoort autohuur eveneens tot de mogelijkheden. Natuurlijk heeft dat ook als voordeel dat je op elk gewenst moment kunt stoppen bij de mooiste plekjes, om te genieten van een prachtig uitzicht of om een stukje te wandelen door een lokaal dorpje.

Tijdens een aantal rondreizen in Namibië wordt de mogelijkheid geboden om trajecten af te legen per boot of – bij zeer lange afstanden – per vliegtuig. Als we dat doen zorgen we zo veel mogelijk voor een prettig comfort. Omdat we de reis graag op uw persoonlijke wensen afstemmen, stellen we u, indien mogelijk, graag in de gelegenheid om zelf uw comfortniveau te kiezen.

Goede accommodaties vormen de basis van een geslaagde reis. Niet alleen speelt het comfort van de kamers en het sanitair een rol, ook een mooie ligging, een centrale bereikbaarheid of een bijzondere sfeer tellen mee bij onze zorgvuldige selectie. Ook kiezen we liefst voor een hotel met op korte afstand daarvan één of meerdere goede restaurants.

Soms voert uw reis u langs een zeer bijzondere overnachtingsplek: een safaricamp, een ecolodge, of soms zelfs onder de sterrenhemel in een bushcamp.

Op veel van onze individuele arrangementen is het mogelijk een superior pakket bij te boeken. Tegen bijbetaling krijgt u dan betere accommodaties en soms ook een upgrade in vervoer. In de meeste pakketten zitten de excursies en maaltijden inclusief. Kortom: nog meer genieten onderweg! Mocht u zelf al bepaalde hotels op het oog hebben, schroom dan niet en laat het ons weten.

Verschillende type rondreizen in Namibië

Namibië Namib Desert

Autorondreizen in Namibië

U kunt per huurauto uitstekend Namibië verkennen. Het land beschikt over een uitgebreid wegennet en de bewegwijzering is uitstekend. In uw eigen tempo rijdt u door dit adembenemend mooie land met zijn unieke bezienswaardigheden en interessante cultuur.

Desert Homestead Outpost Sossusvlei | rondreizen in Namibië

Fly-in safari in Namibië

Met onze fly-in safari's ontdekt u Namibië per klein vliegtuigje. Het vliegen over dit uitgestrekte land, met haar prachtige landschappen geeft een extra dimensie aan deze reis. U verblijft in luxe kleinschalige accommodaties. Bekijk hier onze fly-in safari's!

Sunway Safari Sossusvlei

Groepsreizen in Namibië

Liever niet alleen op avontuur in Namibië? Dan zijn onze groepsreizen iets voor u! In een internationaal gezelschap met een Engelssprekende gids verkent u Namibië. Hieronder vindt u een selectie van de groepsreizen die wij aanbieden.

Waterberg Namibië | rondreizen in Namibië

Individuele reizen in Namibië

Wij bieden individuele reizen aan naar Namibië die speciaal op maat voor uw reisgezelschap worden samengesteld. U hoeft hierbij geen rekening te houden met andere medereizigers en heeft steeds een gids en chauffeur tot uw beschikking.

Namib Desert met kindje | rondreizen in Namibië

Familiereizen in Namibië

Een reis naar Namibië is geschikt voor het hele gezin. Bij familiereizen hebben wij meerdere nachten in dezelfde accommodatie ingepland, zodat de kleintjes na een lange reisdag rustig kunnen bijkomen en een lekkere duik kunnen nemen in het zwembad.