Vakantie Zimbabwe

Heeft u weleens gedacht aan een vakantie in Zimbabwe? Zimbabwe betekent “Huis van steen”. Het was in de oude schriften de naam voor de koninklijke residentie. De “Great Zimbabwe” in de buurt van Masvingo is een van de belangrijkste overblijfselen van deze koninklijke residentie. Voor de nieuwsgierigen onder ons is het Great Zimbabwe Museum de ‘place to be’ om uw nieuwsgierigheid te bevredigen.

Bezienswaardigheden tijdens uw vakantie in Zimbabwe

Dit schitterende land, omgeven door onder andere Mozambique en Botswana, is beroemd vanwege de imposante Victoria Falls, het Hwange National Park met diverse verdekt opgestelde uitkijkposten en Lake Kariba. Geniet tijdens uw vakantie in Zimbabwe van het diverse landschap; in het binnenland hoge plateaus waaronder de Eastern Highlands terwijl in de laaggelegen gebieden diverse valleien en semi-woestijnachtige landstreken.

Onze themareizen in Zimbabwe

Vliegsafari`s in Zimbabwe | Impala Tours

Vliegsafari`s in Zimbabwe

Met onze vliegsafari's ontdekt u Zimbabwe per klein vliegtuigje. Het vliegen over dit uitgestrekte land, met haar prachtige landschappen geeft een extra dimensie aan deze reis. U verblijft in luxe kleinschalige accommodaties. Bekijk hier onze vliegsafari's!

Autorondreizen in Zimbabwe | Impala Tours

Autorondreizen in Zimbabwe

Wanneer u voor een autorondreis kiest in Zimbabwe kunt u op uw eigen tempo genieten van alle geweldige hoogtepunten die dit land te bieden heeft. Vooraf boeken wij de accommodatie, zodat u zich op reis nergens zorgen over hoeft te maken.

Groepsreizen in Zimbabwe | Impala Tours

Groepsreizen in Zimbabwe

Zimbabwe is een ideaal land om te ontdekken per groepsreis. Onze groepsreizen zijn met een internationaal gezelschap en een Engels sprekende gids. Tijdens een groepsreis kunt op een fantastische manier de vele hoogtepunten van dit land ontdekken zonder dat u zelf hoeft te rijden.

Individuele maatwerkreizen in Zimbabwe | Impala Tours

Individuele maatwerkreizen in Zimbabwe

Mocht u op onze website een aantal ideeën hebben opgedaan voor een reis naar Zimbabwe, maar ziet u uw droomreis er niet tussen staan? Dan kunnen wij uw reis geheel op maat voor u maken waarbij elk onderdeel besproken wordt.

Individuele Reizen in Zimbabwe | Impala Tours

Individuele Reizen in Zimbabwe

Wij bieden individuele reizen aan naar Zimbabwe die speciaal op maat voor uw reisgezelschap worden samengesteld. U hoeft hierbij geen rekening te houden met andere medereizigers en heeft steeds een gids en chauffeur tot uw beschikking.

Treinreizen in Zimbabwe | Impala Tours

Treinreizen in Zimbabwe

Per trein ontdekt u Zimbabwe op een bijzondere manier. In comfortabele, moderne wagons reist u ontspannen en in een prettige sfeer door het prachtige landschap wat Zimbabwe te bieden heeft zonder zelf urenlang achter een stuur te hoeven zitten.

Toerisme Zimbabwe

Zimbabwe is beroemd vanwege de imposante Victoria Falls, het Hwange National Park met diverse verdekt opgestelde uitkijkposten en Lake Kariba. Vanwege de politieke situatie in Zimbabwe wordt momenteel alleen Victoria Falls aangeboden. Vooralsnog is er geen reden om het plaatsje Victoria Falls te mijden tijdens een vakantie in Zimbabwe. De laatste jaren is overigens het toerisme ook in andere delen van Zimbabwe weer op gang gekomen.

Regio's in Zimbabwe

Victoria Falls | Impala Tours

Victoria Falls

Een bezoek aan de Victoria Falls, de grootste waterval ter wereld, mag niet op uw rondreis ontbreken. Dit schitterende natuurspektakel kunt u op verschillende manieren ervaren. Bekijk hier een greep uit de mogelijkheden.

Harare | © Guy Upfold

Harare

Deze moderne, westerse stad huist onder andere het interessante National Gallery museum en de prachtige Harare Gardens. De National Botanic Gardens en Mbare, een typisch Afrikaanse township, liggen op korte afstand van Harare.

Eastern Highlands | Impala Tours

Eastern Highlands

Door de hoge ligging van deze streek vindt u hier een compleet andere flora en fauna dan in de rest van zuidelijk Afrika. U kunt schitterende wandelingen maken in een gebied vol exotische bomen, bloemen, planten en dieren.

Gonarezhou National Park | © Natalie Jennings

Gonarezhou National Park

Dit park ligt ten noorden van het Zuid-Afrikaanse Krugerpark. De naam betekent letterlijk "plaats van de olifanten". Het is dan ook de perfect plek voor een bijzondere ontmoeting met deze imposante dieren.

 Bulawayo | Impala Tours

Bulawayo

Deze stad was vroeger de woonplaats van de legendarische Ndebele koningen. Bulawayo is vaak een tussenstop op weg naar Hwange en Victoria Falls en de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het Matobo National Park.

Hwange National Park | © Elephant's Eye Safari Lodge

Hwange National Park

Dit nationaal park, aan de rand van de Kalahari woestijn, is het grootste van Zimbabwe. Het park bevat één van de grootste concentraties aan diersoorten ter wereld. Naast The Big Five is het park ook de thuisbasis van vele vogelsoorten.

Matobo National Park | © Zambezi Cruise & Safaris

Matobo National Park

Dit park staat bekend om zijn grote concentratie aan diersoorten. De aantrekkingskracht van Marobo bestaat verder uit rotstekeningen, een restant van de San of bosjesmannen, de vroegere bewoners van het gebied.

Lake Kariba | © African Bush Camps

Lake Kariba

Lake Kariba is een gigantisch meer dat 40 jaar geleden ontstond na de bouw van de Kariba stuwdam. Geniet van prachtige vergezichten over het meer en intieme ontmoetingen met olifanten tijdens safari's op of aan de rand van het meer.

Geografie Zimbabwe

Zimbabwe ligt in zuidelijk Afrika tussen Zuid-Afrika en Zambia. Zimbabwe is in het geheel ingesloten door land en grenst aan Botswana, Mozambique, Zambia en Zuid-Afrika. De oppervlakte van Zimbabwe is 390.580 vierkante kilometer. Zimbabwe is daarmee ongeveer 9,4 keer zo groot als Nederland.

Het land wordt beheerst door een plateau met een bergrug die de centrale ruggengraat vormt. Deze bergrug vormt de scheiding tussen twee stroomgebieden, met een waterafvoer naar het noordwesten in de Zambezi en naar het zuidoosten in de rivieren Limpopo en Save (Sabi). Het noordelijke gedeelte van de bergrug is de Mvurwi-bergketen met toppen als Mount Mvurwi (1748 meter) en Mount Chikonyora (1731 meter). De Mashava-heuvels vormt het centrale gedeelte en de Matopo het zuidelijke gedeelte van de bergrug.

 

Wilt u op vakantie naar Zimbabwe?

Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan.

Hotels, resorts, game-lodges en safarikampen voor uw vakantie in Zimbabwe

Als u gaat bladeren op onze website zult u zien dat we de hotels, resorts, game-lodges en safarikampen steeds vermeld hebben op de bestemmingspagina’s van Zimbabwe.

Reisaanbiedingen voor uw vakantie in Zimbabwe

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zimbabwe is immers geen alledaagse reis. Bekijk hieronder onze samengestelde reisaanbiedingen naar Zimbabwe. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag voor een vakantie naar Zimbabwe die al uw verwachtingen overtreft!