Vakantie Mauritius

Ga op vakantie naar Mauritius en sta versteld van de verschillende landschappen die u aantreft. Van vissersdorpen tot (huis)tempels en van prachtige stranden tot onvergetelijke uitzichten vanaf vulkanische bergtoppen. Mauritius is een prachtige vakantiebestemming! Het is een paradijselijk eiland in de Indische Oceaan. Mauritius ligt op bijna 900 km ten oosten van Madagaskar en op circa 3000 km ten oosten van het vasteland van Afrika. In 1638 kwamen de Nederlanders als eerste outsiders naar het eiland, koloniseerden het en vernoemden het onbewoonde paradijs naar de zoon van Willem van Oranje; Prins Maurits.

Vulkanische oorsprong

Mauritius is van vulkanische oorsprong en ontstond 13 miljoen jaar geleden. De vulkanen zijn al 10.000 jaar uitgedoofd. Dat het land van vulkanische oorsprong is, is nog te zien aan de miljoenen vulkanische stenen die op de grond liggen. Het centraal plateau bereikt op enkele plaatsen een hoogte van meer dan 600 meter met als hoogste punt de Piton de la Rivière Noire (813 m). De bergen zijn opmerkelijk door hun grimmige en bijzondere vormen. Daarnaast zijn er landinwaarts kratermeren en diepe ravijnen met spectaculaire watervallen te zien. Gaat u op vakantie naar Mauritius? Huur een auto om de bezienswaardigheden van het prachtige eiland te bezichtigen.

Regio's op Mauritius

Noordkust Mauritius | red roof church Mauritius

Noordkust

De noordkust van Mauritius is schitterend en zeer afwisselend. U vindt er prachtige uitzichten op het noordelijkste puntje, tot gezellige winkeltjes in Grand Baie.

Oostkust Mauritius | Impala Tours

Oostkust

De oostkust van Mautitius heeft de mooiste stranden van he eiland. Ook liggen de meest luxe hotels aan de oostkust van het eiland. Ontdek hier de oostkust!

Westkust Mauritius | Impala Tours

Westkust

De westkust van Mauritius is net zo divers als de rest van dit tropische eiland, met een grote plus voor de watersportliefhebbers. Ontdek het westen van Mauritius!

Ontdek tijdens uw vakantie op Mauritius het onderwaterparadijs

Altijd al gedroomd van prachtige palmenstranden, een helderblauwe zee en licht kabbelende golven? Kies voor een vakantie naar Mauritius en uw dromen worden werkelijkheid. De koraalbanken, die bijna het gehele eiland omringen, werken als golfbreker. Hierdoor kunt u genieten van een duik in de rustige zee en het fijne zandstrand. Daarnaast zorgen de koralen voor een onderwaterparadijs met veel vissoorten en schaaldieren. Als u geluk heeft, maken vrolijk opspringen dolfijnen het plaatje compleet. Het sprookjesachtige eiland Ile aux Cerfs is ook zeker een bezoek waard. Niet alleen duikliefhebbers, maar ook voor watersporters is Mauritius een prachtige vakantiebestemming.

Onze rondreizen in Mauritius

Huwelijksreizen & Trouwen | Impala Tours

Huwelijksreizen & Trouwen

Zoekt u een bijzondere huwelijksreis of een exotische plek voor een huwelijksceremonie? Het adembenemende landschap, de prachtig blauwe zee en de sublieme resorts vormen de perfecte ingrediënten voor een onvergetelijke bruiloft of huwelijksreis.

Kleurrijk Mauritius | Impala Tours

Kleurrijk Mauritius

14-daagse autorondreis met authentieke avonturen. Bezoek onder andere het dorpje Chamarel, het groene Black River Gorges nationaal park, de Hindu tempels en relax aan de turkooizen oceaan. Lees hier meer over de inbegrepen excursies.

Mauritius | Impala Tours

Combinatiereis La Réunion en Mauritius

9-daagse combinatiereis met authentieke avonturen. Bezoek La Réunion en Mauritius tijdens één reis! Een perfecte combinatie voor wandelaars en zon aanbidders. Lees hier meer over deze reis.

De bevolking op Mauritius

Het eiland Mauritius behoort met haar ongeveer 1,2 miljoen inwoners tot de meest dichtbevolkte gebieden ter wereld. De bevolking is erg vriendelijk en spreekt over het algemeen goed Engels. De veelzijdigheid aan ethische groepen is uniek. De meeste inwoners zijn emigranten, waarvan: 38% Indo-Mauritiaans, 27% Creools-Afrikaans of Malagassiër, 3% Chinees en 1,5% blanken (vooral van Franse afkomst). Met name de Franse invloed proeft u letterlijk en figuurlijk wanneer u op Mauritius bent. Het hele jaar door heerst er op het eiland een gematigd zeeklimaat. Gaat u in de wintermaanden op vakantie naar Mauritius? Ook dan is het er met 20 graden goed vertoeven.

Boek uw vakantie naar Mauritius

Diepe vulkaankraters, hagelwitte stranden en uitzonderlijke koraalformaties maken het eiland Mauritius tot één van de parels van de Indische Oceaan. Vaak wordt Mauritius gecombineerd met een actieve (wandel)vakantie op het eiland La Réunion. Uw vakantie naar Mauritius boekt u bij Impala Tours. Wij zijn te bereiken via 020 - 623 00 08 of stuur een e-mail naar verkoop@impalatours.nl. Een vakantie op Mauritius staat garant voor een heerlijke rustvakantie!

Basisgegevens van Mauritius

Officiële landstaal:Engels
Hoofdstad:Port Louis
Regeringsvorm:Republiek
Religie:Christelijk 67%
Oppervlakte:1.860 km²
Inwoners:1,2 miljoen geeft bevolkings-dichtheid van 588 inwoners/km²
Munteenheid:Mauritius Rupee (MUR)

 

Wilt u op vakantie naar Mauritius? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan.