De westkust van Mauritius

De westkust van Mauritius is - vanwege de vele hotels - wellicht het bekendste deel van het eiland, met de Tamarin Bay en het prachtige Flic-en-Flac strand voor de deur. Dolfijnen spelen in de baai en kunnen vaak gezien worden als ze hun kapriolen uithalen in het water. Het imposante panorama op Mont Morne is adembenemend.

In het binnenland van Mauritius - rond Chamarel - kunt u de rumstokerijen bezoeken. U kunt leren over de productie van de rum en uiteraard proeven. Er kunnen ook mooie wandelingen gemaakt worden door de heuvels, waarbij u regelmatig wordt getracteerd op fantastische uitzichten.

De westkust van Mauritius is ideaal voor watersportliefhebbers en diegene die van lange strandwandelingen houden. De hotels bieden veel faciliteiten voor een aangenaam verblijf.

Accommodaties aan de westkust

Beachcomber Paradis Hotel & Golf | Impala Tours

Beachcomber Paradis Hotel & Golf (DL)

Gelegen op een unieke locatie aan één van de mooiste kustlijnen van het eiland met op de achtergrond van de iconische berg Le Morne. Perfect voor actieve vakantiegangers: er is golf en een legio aan watersport opties.

LUX* Le Morne | Impala Tours

LUX* Le Morne (DL)

Dit 5*hotel biedt bloementuinen, spectaculaire zonsondergangen, een veelgeprezen spa en een prachtig uitzicht op de Le Morne berg. Slechts een paar stappen scheiden uw bed van het met kokospalmen bezaaide witte zandstrand.

Cap Ouest Apartments | Impala Tours

Cap Ouest Apartments

Gelegen op 5 minuten van de winkels en restaurants van Flic en Flac en op steenworp afstand van één van de beste stranden van Mauritius. Dit luxueuze gloednieuwe appartementencomplex laat geen enkele wens onvervuld.

Shanti Maurice – A Nira Resort | Impala Tours

Shanti Maurice – A Nira Resort (DL)

Een verblijf in Shanti Maurice is een feest voor uw zintuigen. Of u nu lekker ontspant op het zachte zandstrand met een verfrissende cocktail in uw hand of uzelf liever overgeeft aan het overheerlijke verse eten in de restaurants, Shanti Maurice heeft alles piekfijn geregeld.

Sofitel L'Imperial Resort & Spa | Impala Tours

Sofitel L'Imperial Resort & Spa

Dit elegante 5* hotel is een mix van Franse ´Art de Vivre´ en Mauritaanse vitaliteit. U komt hier om te ontspannen en ontdekken. Zwem tussen kleurrijke vissen en koraalriffen, ontspan op een strandbed en geniet van de smaken van het eiland en de wereld.

Maradiva Villas Resort & Spa | Impala Tours

Maradiva Villas Resort & Spa

Verblijf in de intieme en rustige weelde van uw eigen privévilla met airconditioning, een zwembad en een butler die 24 uur per dag beschikbaar is. Geniet van de 5*-service, de bekroonde holistische spa, de haute cuisine en de prachtige baai van Tamarin.

Sugar Beach Golf & Spa Resort | Impala Tours

Sugar Beach Golf & Spa Resort

Dit resort in koloniale plantagestijl combineert op meesterlijke wijze ouderwetse weelde met modern comfort. Gelegen aan een prachtig strand en omringd door tropische tuinen is dit het perfecte toevluchtsoord voor gezinnen en stellen.

Black River Gorges National Park

Een van de belangrijkste ’groene’ attracties is de Black River Gorges National Park, dat zich uitstrekt over meer dan 16.680 hectare en een oase is voor tal van zeer bedreigde inheemse planten en dieren. U vindt hier ongeveer 311 soorten inheemse en endemische bloeiende planten en negen vogelsoorten, die alleen hier voorkomen.

Chamarel Coloured Earths

Niemand weet met zekerheid waarom deze golvende, duin-achtige heuveltjes zo variëren in kleur. Sommigen zeggen dat de zeven kleuren werden gevormd uit vulkanische as, die bij verschillende temperaturen afkoelden en werden afgezet. Anderen geloven dat de kleuren van de heuvels kunnen worden toegeschreven aan de verschillende hoeveelheid metaaloxide die elk bevatten. De Coloured Earths bij Chamarel zijn vooral adembenemend ’s ochtends, als de zon op zijn helderst en de kleuren op hun diepste zijn.

Zoutpannen, Tamarin

Vanwege het uitzonderlijk hoge niveau van zonneschijn is Tamarin uitgegroeid tot het hart van de zoutwinning in Mauritius. De zoutpannen maken een stop als u hier toevallig in de buurt bent.

Martello Tower, La Preuneuse

De Martello Tower in La Preuneuse werd gebouwd door de Britten tussen 1810 en 1846, om hen te beschermen tegen hun gezworen vijand, de Franse marine. Sinds 1999 zijn de ruïnes gerestaureerd, de toren is nu toegankelijk voor rondleidingen.

Le Morne

In de voorbije eeuwen werden de spleten van deze gelijknamige basalt rots - die 556 meter boven het Le Morne schiereiland uittoornt - gebruikt als schuilplaats voor weggelopen slaven. Vandaag de dag kome bezoekers naar Le Morne niet alleen voor de iconische rots en de veelbewogen geschiedenis, maar ook vanwege om te genieten van het fantastische uitzicht over het eiland en de lagune.

Zuidwestkust

De zuidwestkust van Mauritius was tot voor kort minder bekend, maar nu diverse hotels de deuren hebben geopend is het erg populair. De stranden zijn iets minder lang en breed ten opzichte van de andere delen. De zuidwestkust biedt mooie lange zandstranden en een prachtig uitzicht op de berg Le Morne.