Vakantie Namibië

Heeft u weleens gedacht aan een vakantie in Namibië? Namibië is een adembenemend land dat zijn naam te danken heeft aan de Namib woestijn, het oudste en droogste woestijngebied ter wereld. Typerend voor Namibië zijn de onmetelijke ruimte en de verlatenheid. Namibië is een land dat 15 maal zo groot is als Nederland, maar slechts 1,5 miljoen inwoners telt. Daarmee is dit land het dunbevolkste land in Afrika.

Onze best verkochte rondreizen in Namibië

De rode loper voor natuurliefhebbers - Namibie

De rode loper voor natuurliefhebbers

Verken de mooiste natuurreservaten van Namibië: Okonjima, het Etosha National Park, de droge rivierbedding van de Huab, het reusachtige NamibRand natuurreservaat en GocheGanas. Met een panoramavlucht over de Namib vliegt u terug naar Windhoek. Een onvergetelijke reis!

Mount Erongo Namibië | rondreizen in Namibië

Klassiek Namibië

In een kleine internationale groep ervaart u de uitgestrektheid van Namibië. U krijgt indrukwekkende landschappen te zien, maakt kennis het vele wild life en krijgt inzicht in de verschillende culturen. U overnacht in leuke accommodaties met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Zonsondergang in Namibië | rondreizen in Namibië

Familieplezier in Namibië

Een reis naar Namibië is geschikt voor het hele gezin. Bij deze autorondreis hebben wij meerdere nachten in dezelfde accommodatie ingepland, zodat kinderen kunnen bijkomen van de lange reis en een lekkere duik kunnen nemen in het zwembad.

Unieke bezienswaardigheden tijdens uw vakantie in Namibië

In het land zijn unieke bezienswaardigheden voor uw vakantie in Namibië: de imposante Fish River Canyon in het zuiden is de op één na grootste Canyon ter wereld. De Namib woestijn met de Sossusvlei en het Namib Rand Nature Reserve zijn prachtige natuurgebieden. Lüderitz en Swakopmund aan de Atlantische Oceaan bieden een historisch perspectief.

De Bosjesmannen lieten hun sporen achter op de rotsen van de Brandberg nabij Twijfelfontein, in de vorm van rotsgravures en -tekeningen.

De oerplant ´Welwitschia Mirabilis´ en wilde dieren, zoals de oryx antilope en de woestijnolifant, hebben zich aan de ruige leefomstandigheden aangepast. En laten we vooral het prachtige Etosha National Park niet vergeten.

Themareizen in Namibië

Namibië Namib Desert

Autorondreizen in Namibië

U kunt per huurauto uitstekend Namibië verkennen. Het land beschikt over een uitgebreid wegennet en de bewegwijzering is uitstekend. In uw eigen tempo rijdt u door dit adembenemend mooie land met zijn unieke bezienswaardigheden en interessante cultuur.

Desert Homestead Outpost Sossusvlei | rondreizen in Namibië

Fly-in safari in Namibië

Met onze fly-in safari's ontdekt u Namibië per klein vliegtuigje. Het vliegen over dit uitgestrekte land, met haar prachtige landschappen geeft een extra dimensie aan deze reis. U verblijft in luxe kleinschalige accommodaties. Bekijk hier onze fly-in safari's!

Sunway Safari Sossusvlei

Groepsreizen in Namibië

Liever niet alleen op avontuur in Namibië? Dan zijn onze groepsreizen iets voor u! In een internationaal gezelschap met een Engelssprekende gids verkent u Namibië. Hieronder vindt u een selectie van de groepsreizen die wij aanbieden.

Waterberg Namibië | rondreizen in Namibië

Individuele reizen in Namibië

Wij bieden individuele reizen aan naar Namibië die speciaal op maat voor uw reisgezelschap worden samengesteld. U hoeft hierbij geen rekening te houden met andere medereizigers en heeft steeds een gids en chauffeur tot uw beschikking.

Namib Desert met kindje | rondreizen in Namibië

Familiereizen in Namibië

Een reis naar Namibië is geschikt voor het hele gezin. Bij familiereizen hebben wij meerdere nachten in dezelfde accommodatie ingepland, zodat de kleintjes na een lange reisdag rustig kunnen bijkomen en een lekkere duik kunnen nemen in het zwembad.

Accommodatie in Namibië | © Niels van Gijn

Accommodatie in Namibië

Bekijk hier de grote keus aan accommodaties in Namibië. Wij raden aan om in het hoogseizoen accommodaties tijdig te reserveren.

De contrastrijke wereld van Namibië

Sinds de jaren ’90 wordt Namibië meer en meer aangeboden als vakantiebestemming. Het land heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht door de diversiteit aan fauna en flora, de intrigerende geologische verschijnselen, de prachtige landschappen en de veelheid aan stammen (Nama, Basters, Herero, Damara,Himba). Enkele belangrijke toeristische trekpleisters zijn de hoofdstad Windhoek, het Etosha National Park, de uitgestrekte Namib woestijn en Fish River Canyon.

Steeds meer mensen ontdekken Namibië in zuidelijk Afrika als fascinerende reisbestemming. Namibië biedt zijn bezoekers namelijk een contrastrijke wereld: grandioze landschappen, veel dieren- en plantensoorten, opwindende outdoor-activiteiten en een bijzondere mengelmoes van Afrikaanse en Europese invloeden. Deze contrastrijke wereld zorgt ervoor dat een vakantie in Namibië een echte aanrader is.

Veel bezochte parken in Namibië

Olifant in Etosha National Park | ©Ute von Ludwiger

Etosha National Park

Etosha National Park is de meest populaire bestemming van Namibië. Het park wordt beschouwd als beste natuurgebied van Namibië. Ontdek de flora en fauna!

Namib-Naukluft National Park

Namib-Naukluft National Park

Namib-Naukluft National Park staat bekend om zijn torenhoge zandduinen in de Sossusvlei. Geniet van de prachtige uitzichten in dit park!

Mudumu National Park | Vakantie Namibië

Mudumu National Park

Mudumu is een nationaal park in de regio Caprivi in ​​het noordoosten van Namibië. De Kwando-rivier vormt de westelijke grens met Botswana.

Bwabwata National Park | ©roederphotoqraphy

Bwabwata NP

Bwabwata National Park is een beschermd gebied in het noordoosten van Namibië. Het is ​​ontstaan door Caprivi Game Park en Mahango Game Reserve samen te voegen.

Waterberg Plateau | vakantie Namibië

Waterberg Plateau

Het Waterberg Plateau National Park is een nationaal park in centraal Namibië. Het park staat bekend om de wandel mogelijkheden en de vele wilde dieren.

Gastvrijheid van Namibië

Namibië kan het gehele jaar door bezocht worden. Guestfarms, hotels en lodges bieden comfortabele accommodatie voor iedere beurs van rustiek tot luxueus. De gastvrijheid en hulpvaardigheid zijn hartverwarmend – u voelt zich onmiddellijk thuis in Namibië. Bijna alle delen van het land zijn geschikt om te bereizen met een auto.

Voertaal in Namibië
De voertaal in Namibië is Engels en Duits. Daardoor is het voor Nederlanders vrij gemakkelijk om zich verstaanbaar te maken tijdens de vakantie in Namibië.

Bespaar tijd met een fly-in rondreis door Namibië
Op de avontuurlijke pistes in het Kaokoveld en Kaudom wordt een terreinwagen aangeraden. Een alternatief, dat tijd bespaart, is de ‘fly-in rondreis’ met propellervliegtuigen. Wie eenmaal in Namibië is geweest, komt er zeker weer terug. De betovering van Namibië kruipt in het bloed.

Bevolking Namibië
Met een inwonersaantal van 1,82 miljoen mensen is Namibië het dunst bevolkte land van Afrika.

De 4 zones van Namibië

Geologisch kunt u Namibië opdelen in 4 zones die u kunt bezoeken tijdens uw vakantie: in het hart van het land vindt u het Centraal Plateau, in het westen ligt de Namib, in het oosten de Kalahari en in het noorden het “natte” gebied dat bestaat uit Ovamboland, Kavangoland en Caprivi.

Regio's in Namibië

Zuiden van Namibie | Impala Tours

Zuiden van Namibie

Het thuis van de Namib Desert en de Kalahari. U vindt hier onder andere de Fish River Canyon, na de Grand Canyon de grootste canyon ter wereld. Een andere grote trekpleister is de Sossusvlei, een schilderachtige vallei.

Noordoosten van Namibie | Impala Tours

Noordoosten van Namibie

In dit minst bezochte deel van Namibië vindt u onder andere het belangrijkste cheetah-opvangcentrum van het land en het wildrijke Waterberg Plateau NP, waar u prachtig kunt wandelen.

Noordwesten van Namibië | Impala Tours

Noordwesten van Namibië

Naast de kustplaatsen Swakopmund en Walvisbaai, vindt u hier de met scheepswrakken bezaaide Skeleton Coast. De grootste attractie is het Etosha NP, één van de belangrijkste natuurparken van Afrika.

Centrale Plateau | Impala Tours

Centrale Plateau

In dit centraal een hooggelegen gebied hebben diverse guestfarms hun deuren geopend met wandel- en jeepsafari’s als specialiteit. U kunt verder genieten van warmwaterbronnen en een aantal mooie passen met vergezichten.

Tip voor uw vakantie in Namibië

Namibië is uitstekend geschikt om met een huurauto te bereizen. We raden u wel aan een 4WD te huren. De kwaliteit van het wegennet en de bewegwijzering is goed. Let wel, doordat het accommodatie aanbod in Namibië beperkt is, is alles snel volgeboekt. Op tijd erbij zijn, is de boodschap!

Reisaanbiedingen voor uw vakantie in Namibië

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte opvragen. Onze medewerkers helpen u graag voor een vakantie naar Namibië die al uw verwachtingen overtreft!