Autorondreizen in Namibië

Namibië is gemakkelijk te verkennen met een huurauto. De wegen en de bewegwijzering zijn uitstekend. Er zijn een groot aantal tolwegen. Neem hiervoor altijd kleingeld mee. In Namibië wordt links gereden. Wees daarom vooral in de eerste dagen op uw hoede, zodat u tijd hebt om hieraan te wennen. Het land beschikt over een uitgebreid wegennet van voornamelijk zand-en gravelwegen.

U bent verplicht om een veiligheidsgordel te dragen en het is verboden om alcohol te drinken voor of tijdens het rijden. In Namibië is max. 120 km per uur toegestaan. Op onverharde wegen is de adviessnelheid 60 en 80 km per uur en in bebouwde gebieden max. 60 km per uur. In de meeste nationale parken moet u langzamer rijden(b.v. Etosha max. 40 km per uur). Bij een strafovertreding wordt de boete, samen met de administratiekosten, van uw creditcard afgeschreven.

Tip

Voor uw veiligheid raden wij u aan niet ‘s nachts te rijden. Het is vroeg donker. Er is over het algemeen geen verlichting bij de wegen. Ook de strepen op de weg zoals u in Nederland gewend bent, zijn vaak niet aanwezig. De mensen lopen van hun huis naar het werk vlak langs de weg. U moet niet vreemd opkijken als er koeien of geiten op de wegen lopen.

Neem tijdens de autorondreizen in Namibië, en vooral in afgelegen gebieden, voldoende drinkwater mee. Het leidingwater in Namibië is drinkbaar, tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Water is bijna overal beschikbaar.

Bestuurder en rijbewijs

Voor autorondreizen in Namibië dient u in het bezit te zijn van een geldig nationaal en internationaal rijbewijs. Beide rijbewijzen dient u altijd bij u te hebben tijdens het rijden. Het internationale rijbewijs kunt u kopen bij de ANWB en krijgt u uitsluitend op vertoon van uw gewone rijbewijs. Neem hiervoor ook een pasfoto mee.

Afstanden

Namibië is een groot land, ook al is er lang niet zoveel verkeer op de wegen als in Europa. Deel uw vakantie in en maak de dagetappes niet te lang. Laat u indien gewenst adviseren door ons.

Benzine

Benzine en diesel zijn in de meeste plaatsen en parken, met contant geld, beschikbaar.Creditcards worden bij tankstations niet geaccepteerd. Tank altijd wanneer u daar de gelegenheid voor heeft De kosten van benzine en diesel variëren van 8 N$ in de stad tot 10 N$ in afgelegen gebieden (stand okt. 2017).

De verschillende autorondreizen die Namibië te bieden heeft!

Bobo campers in Namibië | rondreizen in Namibië

Verken Namibië per 4x4 met daktent

Wanneer u van kamperen houdt is Namibië zeker een bestemming voor u! Op ontspannende wijze maakt u een rondreis per 4x4 terreinwagen met daktent. Geniet van de natuur, slaap onder de sterrenhemel en kook op een zelfgemaakt kampvuur.

Waterberg in Namibië | rondreizen in Namibië

Kennismaking met Namibië

Deze 14-daagse autorondreis is een perfecte kennismaking met Namibië. U bezoekt naast de klassiekers als de Sossusvlei, Swakopmund en het Etosha National Park ook de woestijnolifanten bij de Ugab River en sluit uw reis af bij het Waterberg Plateau.

Oryx in Namibië | rondreizen in Namibië

Namibia on a Budget

Een autorondreis door Namibië is mogelijk voor ieder budget. U verblijft in de Rest Camps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms. Ze liggen allen in of nabij een National Park of Reserve.

De rode loper voor natuurliefhebbers - Namibie

De rode loper voor natuurliefhebbers

Verken de mooiste natuurreservaten van Namibië: Okonjima, het Etosha National Park, de droge rivierbedding van de Huab, het reusachtige NamibRand natuurreservaat en GocheGanas. Met een panoramavlucht over de Namib vliegt u terug naar Windhoek. Een onvergetelijke reis!

Zonsondergang in Namibië | rondreizen in Namibië

Familieplezier in Namibië

Een reis naar Namibië is geschikt voor het hele gezin. Bij deze autorondreis hebben wij meerdere nachten in dezelfde accommodatie ingepland, zodat kinderen kunnen bijkomen van de lange reis en een lekkere duik kunnen nemen in het zwembad.

Bagatelle Lodge | rondreizen in Namibië

Alle facetten van Namibië

In 21 dagen leert u alle facetten van Namibië kennen: de Kalahari woestijn, Fish River Canyon, Sossusvlei, Swakopmund, Damaraland, Etosha National Park en Waterberg Plateau. U verblijft op meerdere plaatsen twee nachten om heerlijk te kunnen genieten.

Meerkat | rondreizen in Namibië

Via groen Namibië tot de Victoria Falls

Een autorondreis waarbij u drie landen bezoekt. Via de Sossusvlei en het Etosha National Park reist u door de Zambezi Regio naar het Chobe National Park in Botswana. De reis eindigt bij de indrukwekkende Victoria Falls in Zimbabwe.

Ranger Bagatelle Lodge | rondreizen in Namibië

Onder het Zuiderkruis

U duikt diep het zuiden van Namibië in en bezoekt de Fish River Canyon en de spookstad bij Lüderitz. Daarna reist u via de Sossusvlei naar Swakopmund, Damaraland en het Etosha National Park. Een autorondreis vol niet te missen klassiekers.

Desert Homestead, Namibië | Rondreis in Namibië

Het mooiste van Namibië

Prachtige kleurenspektakels, staalblauwe luchten, uitgestrekte vergezichten, koloniale stadjes, mooie inheemse volken, en heel veel wild life maken van Namibië een waar paradijs voor fotoliefhebbers. Deze reis is tevens mogelijk met professionele begeleiding van een Engelstalige privégids/chauffeur.

Sossusvlei | rondreizen in Namibië

Het grandioze zuiden van Namibië

Hoewel veel mensen het dunbevolkte zuiden van Namibië over het hoofd zien, heeft het veel te bieden. Wat dacht u van de Kalahari Woestijn, de Fish River Canyon en de Namib Desert. Ontdek het zelf met deze autorondreis.