Kennismaking met Namibië

14 dagen individuele autorondreis met vooraf gereserveerde accommodaties, van/naar Windhoek(ID: 254)

Over de reis

U reist op eigen gelegenheid in een huurauto door Namibië, een indrukwekkend land in zuidelijk Afrika. U verblijft in goede en zorgvuldig geselecteerde accommodaties. Een uitgebreide routebeschrijving garandeert u een zorgeloze reis. U kunt dan ook naar hartenlust genieten van het prachtige landschap van Namibië.

In een oogopslag

  • 14 dagen autorondreis
  • van/naar Windhoek
  • ideaal als eerste reis naar Namibië
Vanaf € 2.735 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Windhoek - Kalahari (dinner) ca. 250 km.

Op de luchthaven haalt u uw huurauto op. Rijd daarna via de kameeldoornbomen de Kalahari in. Fotograaf onderweg de zacht glooiende rode duinen. Optioneel kunt u ’s avonds deelnemen aan een eerste panoramische rit met gids.

Overnachting: Overnachtingen Kalahari Red Dunes Lodge.

Dag 2: Kalahari - Sesriem (halfpension) ca. 290 km.

U rijdt de kustvlakte in waar de Namibwoestijn begint. Het landschap wordt kaler, eenzamer en op de een of andere manier surrealistischer. Als u op tijd aankomt, kunt u ’s middags deelnemen aan een panoramische zonsondergangrit met gids.

Dag 3: Sossusvlei (halfpension) ca. 90 km.

’s Morgens vroeg vertrekt u om te genieten van de adembenemende zonsopgang in de Sossusvlei. Het zand kleurt rood, de bush groen en de hemel blauw. Breng op de terugweg een bezoek aan de kleinere Sesriem Canyon.

Dag 4: Sesriem - Solitaire (ontbijt) ca. 150 km.

In de omgeving van de lodge vindt u goed gemarkeerde wandelpaden. Onderweg raden we u een stop bij Solitaire aan. Hier proeft u de beste verse appeltaart van heel Namibië. Of geniet van een van de vele andere lekkernijen. Tijdens een optionele rondleiding bewondert u de prehistorische rotstekeningen van Rostock Ritz.

Overnachting: Overnachting Rostock Ritz Desert Lodge.

Dag 5: Solitaire - Swakopmund (ontbijt) ca. 240 km.

Voordat u Swakopmund aan de Atlantische Oceaan bereikt, raden we een omweg naar het maanlandschap aan. De oorspronkelijke plant Welwitschia mirabilis groeit hier nog steeds. Het is niet echt een mooie plant, maar het blijft heel indrukwekkend dat hij honderden jaren lang wind, hitte en watertekort overleeft.

Overnachting: 2 overnachtingen Casa al Mare.

Dag 6: Swakopmund (ontbijt) ca. 70 km.

Vroeg in de ochtend rijdt u naar het nabijgelegen Walvis Bay voor een boottocht. Met een beetje geluk ziet u zeevogels, pelsrobben en dolfijnen. Daarna maakt u een gegidste tour door het duinenlandschap.

Dag 7: Swakopmund - Ugab River (halfpension) ca. 250 km.

In de namiddag maakt u een gegidste tour met een lokale farmer, die met u heel wat inzichten over het lokale boerderijleven deelt. Hij vertelt hoe het boerderijleven verloopt in een omgeving waar wilde dieren vrij rondlopen. Als u op een weekdag op het camp verblijft en tijd hebt, kunt u ook een school bezoeken.

Overnachting: 2 overnachtingen Ozondjou Trails Camp.

Dag 8: Ugab River (volpension).

Vandaag sluit u zich aan bij een team van de Elephant Human Relations Aid (EHRA) en gaat u op zoek naar woestijnolifanten. In deze surrealistische omgeving vindt u verbazingwekkend veel klein én groot leven. Er wacht u een spannende dag in dit indrukwekkende landschap!

Dag 9: Ugab River - Twijfelfontein - Etosha NP (halfpension) ca. 420 km.

Vandaag begint u best vroeg als u onderweg nog de beroemde rotstekeningen van Twyfelfontein wilt bezoeken. Neem in de namiddag deel aan een optionele game drive in een open safarivoertuig in Etosha NP, of maak een eerste verkenningsrit in uw eigen huurauto.

Overnachting: 2 overnachtingen Etosha Oberland Lodge.

Dag 10: Etosha NP (halfpension).

Dag ter vrije besteding. Ontdek het nationaal park op eigen tempo in uw huurauto of ga mee met de ranger van de lodge. Leer alles over het park en zijn dierlijke bewoners tijdens een optionele begeleide game drive. Genieten doet u sowieso!

Dag 11: Etosha NP (halfpension) ca. 185 km (direct, zonder omwegen).

Tijdens uw rit door het Etosha NP heeft u de mogelijkheid om de wilde dieren van Afrika en de bonte vogelwereld van dichtbij te aanschouwen. U doorkruist het park van west naar oost. De hoofdweg is geasfalteerd, maar ook op de zijwegen ervaart u met uw huurauto geen problemen. Onderweg gaat u langs verschillende waterpoelen en ziet u hoe het wild er samenkomt om te drinken en te baden, vooral in de ochtenduren. Tussen de middag kunt u pauzeren in het Halali Restcamp.

Overnachting: 2 overnachtingen Mushara Bush Camp.

Dag 12: Etosha NP (halfpension).

U heeft de keuze tussen een rit met uw eigen huurauto door het oostelijke deel van het park, of optionele begeleide game drives met een ranger van het camp.

Dag 13: Etosha NP - Frans Indongo Lodge (ontbijt) ca. 260 km.

In Tsumeb kunt u een bezoek brengen aan het kleine mijnmuseum en onderweg kunt u de Hoba meteoriet bekijken. De lodge ligt in een prachtig savannelandschap. Van hieruit kunt u de omgeving en de dieren perfect te voet verkennen. En wees gerust, u komt enkel ongevaarlijke grazers tegen, zoals spiesbokken.

Overnachting: Overnachting Frans Indongo Lodge.

Dag 14: Frans Indongo Lodge - Windhoek (ontbijt) ca. 335 km.

In de loop van de namiddag levert u uw huurauto in op de luchthaven.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

254

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • overnachtingen met vermelde maaltijden, huurauto Europcar categorie W met Classic Plus verzekering (zonder eigen risico, zie Europcar huurvoorwaarden), boottocht Walvis Bay, uitgebreide routebeschrijving, informatiemateriaal.

Exclusief

  • vluchten, brandstof, entreegelden en optionele activiteiten.

Opmerking

4 samenreizende personen delen een huurwagen en verblijven in 2 tweepersoonskamers.