Verken Namibië per 4x4 met daktent

19 dagen reis per terreinwagen met gereserveerde campingplaatsen van/naar Windhoek(ID: 255)

Over de reis

Aan het stuur van een terreinwagen met daktent van ASCO Car Hire kunt u de prachtige landschappen van Namibië ontdekken. Via hobbelige wegen rijdt u naar vooraf gereserveerde campings en de hoogtepunten die dit land te bieden heeft. En dat alles op eigen tempo! U heeft uw hotelkamer altijd bij u, maar alles is wat compacter. In een paar eenvoudige stappen bouwt u de daktent op, en met evenveel gemak breekt u ze weer af. De ruime, afgesloten koffer biedt plaats voor al het kampeermateriaal, proviand en de bagage. Slaap onder de fascinerende open sterrenhemel en kook uw avondeten op een zelfgemaakt kampvuur. Beleef het vrije leven in de majestueuze natuur van Namibië!

In een oogopslag

  • 19 dagen autorondreis in 4x4 met daktent
  • van/naar Windhoek
  • vooraf gereserveerde campings
Vanaf € 1.150 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Windhoek ca. 50 km.

Transfer van de luchthaven naar het depot, waar u uw 4x4 voertuig ophaalt en u wegwijs wordt gemaakt met de wagen. U doet het best ook inkopen, omdat het aanbod in de hoofdstad uitgebreider is.

Overnachting: Overnachting camping Arebush Travel Lodge.

Dag 2: Windhoek – Kalahari ca. 300 km.

Vanaf het hoogplateau waarop Windhoek ligt, daalt u af naar de zandvlakte met haar rode duinen. Het woestijnlandschap van de Kalahari herbergt een uitzonderlijk hoge dierenconcentratie, die u vanop de duinen uitstekend kunt observeren. Springbokken, giraffen en zebra’s op een achtergrond van een blauwe hemel en rode duinen zorgen voor prachtige foto’s!

Overnachting: 2 overnachtingen camping Bagatelle Kalahari Game Lodge.

Dag 3: Kalahari.

Vandaag kunt u optioneel deelnemen aan een georganiseerde rondrit in een open terreinwagen of een wandeling met San Bosjesmannen. Op het domein van de lodge leeft er een stokstaartjeskolonie, die u vooral ’s morgens kunt bewonderen.

Dag 4: Kalahari – Fish River Canyon ca. 430 km.

U vervolgt uw reis in zuidelijke richting. De achtergrond verandert van zacht golvende, rode duinen in bar, ruw woestijnlandschap.

Overnachting: 2 overnachtingen camping Hobas.

Dag 5: Fish River Canyon.

Vandaag heeft u tijd voor een optioneel bezoek aan de Fish River Canyon. In de winter kunt u op de bodem van de canyon wandelen. Tijdens de hete zomermaanden is het echter beter om de canyon vanaf de rand te bewonderen.

Dag 6: Fish River Canyon – Aus ca. 290 km.

Via het centrale hoogplateau bereikt u het dorpje Aus. In de nabijgelegen Koichab duinen leven wilde paarden. Deze dieren zijn waarschijnlijk ooit achtergelaten door de Duitse Schutztruppe. In de voorbije decennia hebben ze zich ontwikkeld tot een diersoort die kan overleven in het barre woestijnklimaat.

Overnachting: 2 overnachtingen camping Klein-Aus Vista.

Dag 7: Aus of Lüderitz.

Vandaag kunt u een dagexcursie maken naar Lüderitz of optioneel een excursie naar de diamantstad Kolmanskop. Lüderitz is een kuststadje dat een Duits koloniaal verleden uitademt, ideaal om heerlijk rond te kuieren. In de spookstad Kolmanskop maakt u een reis door de tijd, naar de diamantkoorts van de vroege jaren 1900.

Dag 8: Aus – Namib-Naukluft NP ca. 360 km.

U rijdt door het Namib-Naukluft NP naar Sesriem. De omgeving biedt talrijke mogelijkheden om te wandelen.

Overnachting: 2 overnachtingen camping in Sesriem.

Dag 9: Namib-Naukluft NP ca. 120 km.

Plan zeker een bezoek aan Sossusvlei. Deze regio is het mooist bij het opkomen van de zon, een aangrijpend kleurenspektakel van de natuur. Maak voldoende tijd vrij om te wandelen in de duinen van Deadvlei en Sossusvlei. Op de terugweg loont het de moeite om de kleine Sesriem Canyon te bezoeken.

Dag 10: Namib-Naukluft NP – Swakopmund ca. 350 km.

U passeert de kleine nederzetting Solitaire, waar naar verluidt het beste appelgebak van Namibië te vinden is. Daarna reist u door Kuiseb Canyon naar de kustplaats Swakopmund, schilderachtig gelegen tussen duinen en de Atlantische Oceaan. Het doet hier erg Duits aan: niet alleen Duitse namen, maar ook Duitse tradities leven hier verder.

Overnachting: 2 overnachtingen camping Alte Brücke.

Dag 11: Swakopmund.

In Swakopmund heeft u een uitgebreid aanbod aan cafés en restaurants, winkeltjes en talrijke interessante excursies. Wij raden een gegidste tour door de duinengordel aan, waar u de ´Little Five´ kunt spotten. Het is onvoorstelbaar hoeveel diersoorten zich hebben aangepast aan de woestijn en hier kunnen overleven. In de nabijgelegen Walvisbaai kunt u de beste oesters van Namibië eten en een boottocht maken om dolfijnen, pelikanen en andere zeedieren te observeren.

Dag 12: Swakopmund – Brandberg ca. 335 km.

U rijdt noordwaarts naar Cape Cross en zijn pelsrobbenkolonie: een ervaring die alle zintuigen bevredigt. Uw kampeerplaats ligt aan de voet van de hoogste berg van Namibië. U vindt in de omgeving talrijke wandelpaden, alsmede eeuwenoude rotsschilderingen, die getuigen van een vroege samenleving in deze regio.

Overnachting: Overnachting camping White Lady Lodge.

Dag 13: Brandberg – Twijfelfontein ca. 110 km.

In de omgeving van Twijfelfontein vindt u nog meer rotsschilderingen, die u optioneel kunt bezichtigen. De interessante geologische formaties in de omgeving worden gevormd door de ´Verbrande Berg´, de ´Orgelpijpen´ en de dolomietspleten.

Overnachting: Overnachting camping Khorixas.

Dag 14: Twijfelfontein – Etosha NP ca. 250 km.

Onderweg naar het Etosha NP kunt u deelnemen aan een begeleid bezoek door het Versteende Woud (optioneel). Hier treft u ca. 260 miljoen jaar oude, versteende bomen aan. Een bezoek aan ´de Vingerklip´, door watererosie geformeerd kalksteenkegels in het Ugab dal, is ook de moeite waard.

Overnachting: 2 overnachtingen Okaukuejo Restcamp.

Dag 15: Etosha NP.

U rijdt van drinkplaats naar drinkplaats om wilde dieren te spotten, zoals zebra’s, olifanten en de vele verschillende soorten antilopen. Blijf zolang u wilt en misschien verschijnt er wel een grote katachtige, die u prachtige foto’s oplevert.

Dag 16: Etosha NP ca. 70 km.

Het restcamp heeft een drinkplaats die drukbezocht is door talrijke dieren. U kunt ze hier heel makkelijk observeren, zelfs ’s nachts!

Overnachting: Overnachting camping Halali Restcamp.

Dag 17: Etosha NP – Waterberg NP ca. 390 km.

Via Tsumeb, waar u een grote meteoriet kunt bewonderen, en vervolgens Otjiwarongo rijdt u naar het Waterberg Plateau. Dit grote nationaal park dient al sinds de stichting als beschermingsgebied voor zeldzame en met uitsterven bedreigde diersoorten. Hier kunt u neushoorns en buffels spotten, die u in het Etosha NP niet gezien heeft.

Overnachting: Overnachting camping Waterberg Restcamp.

Dag 18: Waterberg NP – Windhoek ca. 250 km.

Na een laatste safari keert u via Okahandja terug naar Windhoek. In Okahandja kunt u handgesneden houten dieren kopen, een ideaal souvenir om mee te nemen naar huis!

Overnachting: Overnachting camping Arebush Travel Lodge.

Dag 19: Windhoek ca. 50 km.

Teruggave van uw 4x4 in het depot en vervolgens transfer naar de luchthaven, waar de reis eindigt.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

255

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • ASCO Hilux 4x4 Double Cab met een (2 pers.) of twee daktenten (4 pers.), kampeeruitrusting en Reduced Excess 3 verzekering (zie Asco huurvoorwaarden), vooraf gereserveerde campingplaatsen, transfer van/naar luchthaven naar/van depot.

Exclusief

  • vluchten, brandstof, entreegelden, maaltijden, drankjes.

Opmerking

4 samenreizende personen delen een huurwagen met 2 daktenten. De vermelde bezienswaardigheden en excursies zijn suggesties en niet bij de prijs inbegrepen. De reis vindt niet plaats tussen 16.12.-05.01.