Het mooiste van Namibië

16 dagen autorondreis van/naar Windhoek (ID: 95145)

Over de reis

Namibië is een unieke Afrikaanse bestemming en een waar paradijs voor fotoliefhebbers. Een ongelofelijk kleurenspektakel van geel, oranje en rood wacht op u in de Kalahari en in het duinengebied rond Sossusvlei. In een groot contrast daarmee kleurt de Atlantische Oceaan bij Swakopmund diepblauw. Er is zoveel te zien!

Voor wie liever niet zelf aan het stuur zit, kunnen we deze reis ook aanbieden met de professionele begeleiding van een Engelstalige privégids/chauffeur.

In een oogopslag

  • 16 dagen autorondreis
  • van/naar Windhoek
  • deze reis is ook mogelijk met Engelstalige privégids/chauffeur
Vanaf € 3.271 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Windhoek - Kalahari (diner) ca. 250 km.

U haalt uw huurauto op en rijdt naar de Kalahari. Dit wonderbaarlijke duinenlandschap biedt dankzij tal van kleurenspektakels uitgelezen fotomogelijkheden. In de namiddag kunt u op bewegwijzerde wandelpaden genieten van de pracht van het rode duinlandschap.

Overnachting: Overnachting Teufelkrallen Tented Lodge.

Dag 2: Kalahari - Sesriem (halfpension) ca. 260 km.

De wijdte en schoonheid van het landschap nodigt uit om te relaxen. Neem afstand van de dagelijkse sleur en geniet met volle teugen van Namibië. Optioneel kunt u deelnemen aan een begeleide safaritocht vooraleer u zich richting de op één na grootste woestijn van het land, de Namib, begeeft. U heeft keuze uit tal van optionele activiteiten. Bijzonder geliefd hier is paardrijden.

Overnachting: 2 overnachtingen Desert Homestead Lodge.

Dag 3: Sossusvlei (halfpension).

Wij raden u aan vandaag vroeg op te staan, zodat u als een van de eerste aan de poorten van Sossusvlei aankomt om uw permit te kopen. Maak een eerste klim op Duin 45 en geniet van het betoverende vergezicht over de duinenzee. U bereikt het hart van Sossusvlei het best voor de zon hoog aan de hemel staat. Op de terugweg loont een tussenstop aan de Sesriem Canyon, onmiddellijk aan de uitgangspoort, zeker de moeite.

Dag 4: Sesriem - Swakopmund (ontbijt) ca. 360 km.

Uw tocht gaat verder door de rots- en kiezelwoestijn richting noorden. De laatste kilometers voeren u langs de koude Atlantische Oceaan. Swakopmund heeft zijn charme, die uit de koloniale tijd stamt, goed weten te bewaren. Kuier even gezellig rond in de binnenstad .

Overnachting: 2 overnachtingen The Delight.

Dag 5: Swakopmund (ontbijt).

Deze morgen trekt u met een kleine groep gelijkgezinden naar de woestijn. Onder vakkundige begeleiding leert u heel wat bij over de bewoners en planten van deze onwerkelijke wereld, dat helemaal niet zo onbewoond is als het lijkt. De namiddag heeft u ter vrije besteding.

Dag 6: Swakopmund - Erongo gebergte (halfpension) ca. 165 km.

Na het ontbijt rijdt u verder naar het Erongo gebergte. Maak onderweg een stop bij ´de Matterhorn van Namibië´, niet de hoogste maar wel de bekendste berg van het land. In de namiddag kunt u deelnemen aan optionele activiteiten.

Overnachting: Overnachting Hohenstein Lodge.

Dag 7: Erongo gebergte - Ugab River (halfpension) ca. 180 km.

In de namiddag maakt u een gegidste tour met een inheemse farmer, van wie u veel bijleert over het lokale leven op een boerderij. Hij vertelt u over de uitdagingen van het dagelijkse boerenbestaan in een omgeving waar wilde dieren vrij rondlopen. Vervolgens maakt u een korte wandeling met een aansluitende sundowner.

Overnachting: 2 overnachtingen Ozondjou Trails Camp.

Dag 8: Ugab River (volpension).

U bezoekt het Elephant Human Relations Aid (EHRA) en gaat met een team op zoek naar de zeldzame woestijnolifant, die meestal rondhangt in de droge rivierbedding. Op de safari kunt u ook andere wilde dieren spotten zoals zebra’s, koedoes, oryx antilopen, struisvogels en giraffen.

Dag 9: Ugab River - Twijfelfontein - Sesfontein (halfpension) ca. 290 km.

In het Damara Living Museum krijgt u de kans om de cultuur en tradities van deze stam te leren kennen. In de omgeving van Twijfelfontein zijn er heel wat bezienswaardigheden die duizenden jaren oud zijn. De bekende rotsschilderingen van Twijfelfontein zijn op de Werelderfgoedlijst opgenomen en gelden naast het Versteende Woud, de Orgelpijpen uit basalt en Burnt Mountain als hoogtepunt. U rijdt verder noordwaarts naar de thuisbasis van de Himba. Deze halfnomadische veehoeders leven nog steeds zoals eeuwen geleden. U kunt ze optioneel bezoeken.

Overnachting: 2 overnachtingen Khowarib Lodge.

Dag 10: Sesfontein (halfpension).

Vandaag maakt u een keuze uit een van de optionele activiteiten en stelt u uw dagprogramma zelf op.

Dag 11: Sesfontein - Etosha NP (ontbijt) ca. 290 km.

U verlaat het droge en onvruchtbare gebied en trekt naar het Etosha NP, het grootste dierenparadijs van Namibië.

Overnachting: Overnachting Dolomite Camp.

Dag 12: Etosha NP (halfpension) ca. 170 km.

Begin uw dag vroeg, net als de wilde dieren. Als de zon hoog aan de hemel staat, verstoppen de dieren zich namelijk overwegend op schaduwrijke plekjes. Ga vroeg op pad in het park en breng de namiddag lekker lui door in het lodge of aan het zwembad.

Overnachting: Overnachting Taleni Etosha Village.

Dag 13: Etosha NP (halfpension) ca. 200 km.

De tocht gaat verder van drinkplaats naar drinkplaats, tot u het oude, Duitse fort Namutoni bereikt en vervolgens het nationaal park verlaat. Slechts enkele kilometers van de toegangspoorten bevindt zich de hoogwaardige Mushara Outpost. In de late namiddag maakt u in een terreinwagen samen met uw deskundige ranger een safaritocht. Houd uw camera in de aanslag!

Overnachting: 2 overnachtingen Mushara Outpost.

Dag 14: Etosha NP (volpension).

In de vroege morgen en de late namiddag gaat u terug op safari in Etosha NP. U gaat er op zoek naar olifanten, leeuwen, luipaarden en ontelbaar veel antilopensoorten. U leert veel interessants bij over het park, zijn geschiedenis en bewoners.

Dag 15: Etosha NP - Okonjima (halfpension) ca. 350 km.

Na uw laatste safaritocht en ontbijt neemt u afscheid van dit grootse nationale park. De volgende stop is maar liefst even interessant. Okonjima huisvest de AfriCat Foundation. Dit is een organisatie die zich voor de bescherming en verzorging van bedreigde diersoorten inzet, zoals cheeta’s en luipaarden. Ook wilde honden, hyena’s en stekelvarkens kunnen er terecht. Zelden heeft men de kans om luipaarden van zo dichtbij te observeren. In de namiddag onderneemt u al een eerste begeleide activiteit. De invulling ervan wordt ter plaatse met uw ranger besproken.

Overnachting: Overnachting Okonjima Plains Camp.

Dag 16: Okonjima - Windhoek (ontbijt) ca. 270 km.

Na het ontbijt en uw laatste activiteit neemt u definitief afscheid van de Namibische bush en zijn inwoners. U rijdt naar de internationale luchthaven van Windhoek, waar u uw huurwagen terug inlevert.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

95145

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • overnachtingen met vermelde maaltijden, lokale drankjes in Ozondjou, activiteiten volgens programma en een Engelstalige routebeschrijving, Europcar huurauto cat. W met Classic Plus verzekering (zonder eigen risico, zie Europcar huurvoorwaarden).

Exclusief

  • vluchten drankjes, optionele activiteiten, brandstof, entreegelden nationale parken, wegentaks.

Opmerking

4 samenreizende personen delen een huurwagen en verblijven in 2 tweepersoonskamers.

Ozondjou Trails Camp is gesloten van 15.12 - 15.01.