Reisonderdelen in Namibië

Bij Impala Tours is het mogelijk om verschillende reisonderdelen in Namibië te boeken. Denk bijvoorbeeld aan gehele rondreizen, accommodaties en excursies. Namibië kan het hele jaar door bezocht worden. De wegen zijn goed, de mensen behulpzaam, gastvrij en kindvriendelijk. Door de indrukwekkende en afwisselende landschappen is Namibië een uitstekende bestemming voor individuele reizigers en liefhebbers van campers.

Namibië is een land met unieke bezienswaardigheden: denk bijvoorbeeld aan de imposante Fish River Canyon in het zuiden. Dit is de op één na grootste canyon ter wereld. De Namib woestijn met de Sossusvlei en het Namib Rand Nature Reserve zijn prachtige natuurgebieden. Lüderitz en Swakopmund bieden een historisch perspectief aan de Atlantische Oceaan. De Bosjesmannen lieten hun sporen achter bij Twijfelfontein en op de rotsen van de Brandberg, in de vorm van rotsgravures en tekeningen. De oerplant ´Welwitschia Mirabilis´ en wilde dieren, zoals de oryx antilope en de woestijnolifant, hebben zich aan de ruige leefomstandigheden aangepast. Bijna alle delen van het land zijn geschikt om te bereizen met een auto. Op de avontuurlijke wegen in het Kaokoveld en Kaudom wordt een 4x4 aangeraden. Een alternatief is de ‘fly-in safari" met propellervliegtuigen, dit bespaart veel tijd. Wie eenmaal in Namibië is geweest, komt er zeker weer terug. De betovering van Namibië kruipt in het bloed.

Accommodatie in Namibië | © Niels van Gijn

Accommodatie in Namibië

Bekijk hier de grote keus aan accommodaties in Namibië. Wij raden aan om in het hoogseizoen accommodaties tijdig te reserveren.

Autohuur in Namibië | © Michael Turek

Autohuur in Namibië

Wilt u op eigen gelegenheid Namibië gaan verkennen? Hier vindt u een aantal tips die bij de planning van een vakantiereis zeker van pas komen.

Binnenlandse vluchten in Namibië | © Michael Turek

Binnenlandse vluchten in Namibië

Binnenlandse vluchten zijn een comfortabele en snelle manier om verschillende bestemmingen binnen Namibië te combineren.

Excursies en dagtours in Namibië | Impala Tours

Excursies en dagtours in Namibië

Een echte aanvulling op uw reis. Leer de steden, natuur en cultuur van Namibië van dichtbij beter kennen via een excursie.

Accommodaties

De gastvrijheid en hulpvaardigheid zijn hartverwarmend – u voelt zich onmiddellijk thuis in Namibië. Het aanbod aan accommodaties in Namibië varieert van eenvoudige hotels, guesthouses en bed & breakfast tot luxe hotels, country houses en privélodges in wildreservaten van verschillende prijsklassen. Namibië beschikt over een uitstekend hotelaanbod, met enkele van ’s werelds beste accommodaties, biedt aangenaam comfort voor iedere portemonnee.Vanwege ons volume kunnen we u scherpe kamerprijzen bieden. Om een juiste keuze uit het grote aanbod aan safarikampen en game-lodges te maken adviseren we u vrijblijvend een offerte aan te vragen. Onze specialisten nemen dan contact met u op. Voor een optimale safari-belevenis bent u immers niet alleen op zoek naar een overnachtingsplek, maar vooral naar een aangenaam verblijf waar u rond de tijd dat u daar bent wilde dieren kunt spotten. 

Huurauto’s en Campers

Namibië is prima zelf te verkennen per huurauto of camper. De infrastructuur is goed en modern - de bewegwijzering zijn voldoende en de wegen bij kruisingen en in de bebouwde kom verlicht. Wat even wennis is, is dat er in Namibië links wordt gereden. Het land beschikt over een uitgebreid wegennetwerk met deels verharde wegen. Voor het huren van een auto of camper heeft u - naast een geldig Europees rijbewijs - ook een internationaal rijbewijs nodig. In Namibië vindt u - in de steden en dorpen - een redelijk ontwikkeld netwerk van tankstations. Benzine en diesel is doorgaans goedkoper dan in Nederland, maar houd er wel rekening mee dat naarmate u in meer afgelegen gebieden komt de brandstofprijzen hoger liggen.

Campings

Namibië beschikt over een uitgebreid netwerk van campings met vaak matige faciliteiten. Namibië is een groot en uitgestrekt land, waarbij u - als u gaat kamperen - er rekening mee moet houden dat campings geen winkel hebben en dat u vaak in zeer afgelegen gebieden verblijft.

Rondreizen, Individueel of in een groep

We hebben voor u een aantal rondreizen samengesteld, die qua tijdverdeling en route een optimale indruk geven van de gebieden waar u doorheen reist. U vindt in ons uitgebreide programma een keuze aan individuele en kleinschalige groepstours. Bij veel van deze rondreizen reist u per 4wd terreinwagen door afgelegen natuurgebieden. Hierbij worden hoge eisen gesteld aan het materiaal, waar we uiteraard rekening mee houden.