Vakantie Kenia

Wilt u op vakantie naar Kenia? Kenia is een land van opvallende tegenstellingen. In het noorden vindt u een door woestijngebied terwijl de rest van Kenia groen en vruchtbaar is. U kunt er tevens genieten van zonovergoten stranden aan de oostkant, maar ook van met sneeuw bedekte toppen van de Mount Kenia. Bovendien is het een land vol van eeuwenoude leefgewoontes en tradities, terwijl het wel het meest toeristische land is van Afrika.

Onze best verkochte rondreizen in Kenia

Big Five in stijl | Impala Tours

De Big Five in stijl

Bij deze 10-daagse fly-in safari gaat u buiten de gebaande paden in Kenia. Op unieke wijze ziet u het spectaculaire Amboseli National Park, de machtige Kilimanjaro, de rijkdom aan wilde dieren die Kenia te bieden heeft en bezoekt u de Masai Mara.

Familiereis in Kenia | Impala Tours

Familiereis Kenia

Een speciale 8 of 13-daagse familiereis in Kenia. Dit is een fantastische ervaring voor volwassenen en kinderen! De kinderen kunnen chimpansees ontmoeten, giraffen aaien en natuurlijk samen met de ouders op zoek naar de beroemde Big Five in Kenia.

Best of Kenia | Impala Tours

Best of Kenya

Tijdens deze 7-daagse groepsreis ziet u verschillende hoogtepunten in Kenia. U ziet de grasvlaktes van de Masai Mara, u bezoekt duizenden flamingo’s bij Lake Nakura en in het Amboseli National Park kunt u genieten van het schitterende uitzicht op de Kilimanjaro.

Wildparken & Natuurreservaten in Kenia

Kenia heeft reeds een lange traditie in toerisme en meer bepaald in safari’s (Swahili voor reis). Kenia telt prachtige wildparken en natuurreservaten: Amboseli, Tsavo en Masai Mara zijn slechts enkele voorbeelden. Uniek en wereldwijd bekend is het fenomeen van de migratie, als honderden gnoes en zebra’s de Mara rivier doorkruisen van november tot januari en van juli tot augustus. Een spektakel waar ieder jaar onder andere enorm veel mensen op af komen die op vakantie zijn in Kenia.

Bezienswaardigheden tijdens uw vakantie in Kenia

Naast de vele wildparken zijn er nog heel wat andere troeven zoals de hoofdstad Nairobi en de badplaatsen Mombasa en Malindi. Bovendien treft u er ook de Great Rift Valley aan, een grote scheur in de aardkorst die het land doorsnijdt van noord naar zuid en van Jordanië tot Mozambique loopt over een totale lengte van 6450 km. In deze vallei bevinden zich tal van uitgestrekte meren zoals Lake Nakuru en Lake Baringo. Dit zijn echte bezienswaardigheden tijdens uw vakantie in Kenia.

Regio's in Kenia

Nairobi en omgeving | Impala Tours

Nairobi en omgeving

Nairobi’s hart bruist met gezellige cafe’s en clubs, interessante musea en plekken waar de shopaholics aan hun trekken komen. Het Karen Blixen House en het Nairobi National Park vlak buiten de stad zijn ook een bezoek waard.

Het Noorden van Kenia | Impala Tours

Het Noorden van Kenia

Een afwisselend gebied met onder andere het halfwoestijngebied van het Samburu NP en de hooglanden bij Mount Kenya. Een aanrader is het weinig bezochte Meru NP, volgens ons één van de mooiste nationale parken van Kenia.

Het westen van Kenia | © Georgina Goodwin

Het westen van Kenia

Thuis van het Masai Mara Game Reserve, met recht een van de meest bekende wildparken van Afrika. Het park biedt niet alleen een uitbundige dierenwereld, maar ook prachtig natuurschoon en adembenemende vergezichten.

Het zuidoosten van Kenia | © The Sands at Nomad

Het zuidoosten van Kenia

Aan de Oostkust van Kenia, aan de altijd warme Indische Oceaan, liggen een aantal prachtige strand resorts. Meer inland treft u formidabele wildreservaten aan met magnifieke uitzichten op Mount Kilimanjaro.

Onze themareizen in Kenia

Fly-In safari in Kenia | Impala Tours

Fly-In safari in Kenia

Met onze fly-in safari's ontdekt u Kenia per klein vliegtuig. Het vliegen over dit uitgestrekte land, met haar prachtige landschappen geeft een extra dimensie aan deze reis. U verblijft in luxe kleinschalige accommodaties. Bekijk hier onze fly-in safari's!

Groepsreizen Kenia | Impala Tours

Groepsreizen in Kenia

Kenia is een ideaal land om te ontdekken per groepsreis. Onze groepsreizen zijn met een internationaal gezelschap en een Engels sprekende gids. Tijdens een groepsreis kunt op een fantastische manier de vele hoogtepunten van dit land ontdekken.

Individuele rondreizen in Kenia | Impala Tours

Individuele reizen in Kenia

Wij bieden individuele reizen aan naar Kenia die speciaal op maat voor uw reisgezelschap worden samengesteld. U hoeft hierbij geen rekening te houden met andere medereizigers en heeft steeds een gids en chauffeur tot uw beschikking.

Schitterende koraalriffen

Tenslotte is het ook een must voor duikers en snorkellaars: in het uiterste zuiden van Kenia ligt het beschermde zeepark Kisite National Park waar schitterende koraalriffen te zien zijn.

Tip voor uw vakantie in Kenia!

Door de slechte staat van het wegdek raden we autohuur in Kenia af. Het best bezoekt u Kenia tijdens een georganiseerde rondreis met gids/chauffeur of tijdens een fly-in safari. Een bezoek aan Kenia is ook uitstekend combineerbaar met een safari in Tanzania of een strandvakantie in Mombasa of Zanzibar.

Reisaanbiedingen voor uw vakantie in Kenia

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Kenia is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen. Onze medewerkers helpen u graag voor een vakantie naar Kenia die al uw verwachtingen overtreft!