Het zuidoosten van Kenia

Aan de Oostkust van Kenia aan de altijd warme Indische Oceaan, liggen een aantal prachtige strand resorts. Meer inland treft u formidabele wildreservaten aan, zoals Tsavo East NP en Tsavo West NP en het aan de voet van de Kilimanjaro liggende Amboseli National Park.

Amboseli National Park

Amboseli is één van de drie meest bezochte natuurparken in Kenia. Het park biedt een magnifiek uitzicht op de hoogste berg van Afrika, de Mount Kilimanjaro in Tanzania). Amboseli biedt een uitgelezen kans om olifanten te bestuderen tijdens de paartijd. De olifantenkuddes kunnen bestaan meer dan 75 olifanten. Daarnaast leven er uiteraard ook leeuwen, luipaarden, impala’s, Grant gazelle, elanden en vele andere soorten wilde dieren. In Amboseli leven daarnaast meer dan 400 soorten vogels, waaronder gieren, arenden, buizerds, hoenders, hoornraven, reuzentrappen en zanghaviken.

Tsavo National Park

Van alle National Parks in Kenia is het heuvelachtige Tsavo de meest uitgestrekte. Stel je een grote kudde olifanten voor, rood van het worstelen in het stof, puntige rotsformaties, een oneindig verre horizon en je bent in het Tsavo National Park. Dit Afrikaanse wildpark is verdeeld in Tsavo West en Tsavo Oost. In het westelijke gedeelte liggen indrukwekkende lavagletsjers verspreid, schitterend in het broeierige savannezonnetje.

De Ngulia Hills typeren het grillige landschap van het Tsavo National Park, tegen een achtergrond van de Kilimanjaro met z’n witte toppen. Het oosterlijke deel van Tsavo is geheel anders, en in de meeste gebieden ook geheel afgesloten! Oost Tsavo heeft met z’n kale onbegroeide vlaktes een geheel andere schoonheid. Over de vlaktes van Tsavo scharrelen enkele zwarte neushoorns, giraffen en in de lucht vliegt een scala aan vogelsoorten. Ook kunt u in Chaimu en Shetani paden van lava bewandelen die lang geleden zijn ontstaan. Het Tsavo National Park neemt je in meerdere opzichten mee terug in een andere tijd.Relaxen langs de kust

Kenia kent naast z’n fascinerende wildparken en cultuur ook een prachtige kustlijn met tropische palmstranden! Een paar dagen luieren onder de Keniaanse zon is natuurlijk een geschikte manier om je reis door national parks of wandelingen door Nairobi relaxed te beindigen (of te beginnen). Plof neer in je strandstoel aan de zuidkust van Mombasa of snorkel de kust af op zoek naar tropische vissen. Want, in Kenia bevinden de national parks zich niet alleen boven water. Voor de drukke handelshaven Mombasa kun je snorkelen in het zeepark Wasini.

In de Indische Oceaan voor zuidelijk Kenia liggen indrukwekkende koraaleilandjes en goudgele luierstranden. Ten noorden van Mombasa ligt Malindi. De naam is net zo exotisch als de strandbestemming zelf; zwemmen met dolfijnen, zonnige boottochtjes en vriendelijke locals. Wanneer je een iets gewaagdere activiteit wilt doen bezoek je gewoon even de slangen en krokodillenfarm! Of je je nu afzondert langs de verlaten kust of een plekje veroverd tussen je landgenoten op Diani Beach, Kenia is zeer geschikt voor de zon, zee en zandaanbidder!

Mombasa Noord

Een idyllische strandbestemming die op ongeveer 2 uur rijden ten noorden van Mombasa gelegen is. Bij laagwater kunt u uitstekend snorkelen en zult u prachtige gekleurde vissen om u heen zien zwemmen. Er zijn ook ‘glazenbodem’ bootjes. Naast de strandmogelijkheden zijn er ook andere excursiemogelijkheden.

Mombasa Zuid

Een strandbestemming met witte zonovergoten langgerekte stranden. Voor uw hotel aan de zuidkust van Mombasa vaart u per veerboot over en rijdt u in circa 45 minuten naar uw accommodatie.