Malindi

Malindi is - na het 120km zuidelijker gelegen Mombasa - de tweede kuststad van Kenia. Malindi bestond al in de 13e eeuw. Vasco da Gama was de eerste Europeaan die Malindi bezocht. Hij legde in 1498 bij Malindi aan, tijdens zijn ontdekkingsreis vanuit Portugal via Kaap de Goede Hoop (Zuid-Afrika) naar India. Tegenwoordig treft u in Malindi naast de Arabische en Afrikaanse - ook Italiaanse invloeden aan, vanwege de vele Italianen die in en rond Malindi geïnvesteerd hebben.

Malindi is een Afrikaans-Arabische nederzetting met een behoorlijk authentiek oud stadscentrum. Maar Malindi is een ook idyllische strandbestemming. Het is de uitgelezen plek voor liefhebbers van rust en voor duikers en snorkelaars. Ten zuiden van Malindi vind u prachtige koraalriffen in het Malindi Marine National Park, waar u ook met de dolfijnen kunt zwemmen.

Ten zuiden van Malindi liggen de Gede Ruins. Op deze plek woonden eind 13e eeuw al zo’n 2500 mensen. Gezien de omvang van de gebouwen, gaat men er vanuit dat het een zeer welvarend stadje was. Desondanks was het onbekend en wordt het niet genoemd in historische stukken. Het is nu een nationaal monument en er bevindt zich een museum. Ook elders aan de kust zijn nog ruïnes te vinden.

Ten noordwesten van Malindi bevindt zich de spectaculaire Marafa Depression, lokaal bekend staand als Hell’s Kitchen, een haast buitenaards landschap van kloven en ravijnen.

Rondom Malindi liggen vele luxe hotels, waar u heerlijk kunt relaxen. U vindt hier ook tal van Nationale Parken, zoals het Malindi Park, Watamu Forest en het Arabuko Sokeke Forest, waar u heerlijk kunt genieten van de natuur.

Malindi is ook een echt vissersplaatsje. Met enige regelmaat komen de traditionele vissersboten terug naar de stad met zwaardvissen en andre oceaanvis. U kunt ook zelf gaan vissen op de ’big game fish’, de beste tijd daarvoor is november t/m maart.