Vakantie Tanzania

Op zoek naar een onvergetelijke vakantie in Tanzania? Impala Tours helpt u graag met het realiseren van uw droomreis naar dit fantastische land.

Onze best verkochte rondreizen in Tanzania

Puur Tanzania | Impala Tours

Puur Tanzania

7-daagse kampeersafari in kleine groep. Ontdek het noorden van Tanzania op authentieke manier. Bij deze reis wordt het camp voor u opgezet. Bekijk hier de mogelijkheden.

In het spoor van het wild | Impala Tours

In het spoor van het wild

Tijdens deze rondreis door Tanzania verblijft u in luxueuze Lemala accommodaties. Deze reis wordt speciaal aanbevolen voor gasten die op zoek zijn naar een bijzondere en individuele reis. Lees het gehele programma door op "Lees meer" te klikken.

Best of Tanzania | Impala Tours

Best of Tanzania

8-daagse begeleide rondreis in kleine groep naar de nationale parken in het noorden van Tanzania. Tijdens deze reis ontdekt u de fascinerende dierenwereld en veelzijdige, afwisselende Masai landschappen.

Landschap Tanzania

Tanzania is het land van de superlatieven. U vindt er niet enkel de hoogste berg van Afrika, de Mount Kilimanjaro, maar u treft er ook de 3 grootste Afrikaanse meren aan: het Malawi meer, het Tanganika meer en het Victoria meer. Ook herbergt Tanzania de grootste wildconcentraties ter wereld. Toch is dit land minder bekend en minder druk dan het populaire buurland Kenia.

Regio's in Tanzania

Noordelijk Tanzania | © Tanganyika Expeditions

Noordelijk Tanzania

Het noorden van Tanzania wordt gedomineerd door de Kilimanjaro. U vindt hier tevens de bekendste wildreservaten van Tanzania, waaronder: de Serengeti, Ngorogoro Crater, Tarangire en Lake Manyara.

Oostelijk Tanzania | Impala Tours

Oostelijk Tanzania

Aan de oostkust en op de eilanden in de Indische Oceaan vindt u paradijselijke zandstranden die geflankeerd worden door wuivende palmbomen. Onderwater wachten ongekende duikmogelijkheden.

Westelijk Tanzania | Impala Tours

Westelijk Tanzania

Dit meest afgelegen en minst bezochte deel van het land is een overweging waard. Zo is het Katavi NP het hoogtepunt van ongerepte wildernis. En kunt in het Gombe Stream NP chimpansees bezoeken.

Zanzibar | Impala Tours

Zanzibar

Dit groene specerijeneiland ademt nog altijd een indrukwekkend verleden uit door z’n architectuur. Het eiland beschikt over prachtige witte stranden, koraalformaties, smalle steegjes, zanzibar franje-aapjes en verschillende plantages.

Zuidelijk Tanzania | Impala Tours

Zuidelijk Tanzania

Het zuiden van Tanzania wordt veel minder bezocht door toeristen dan noordelijk Tanzania. Echter het ’Southern Circuit’ van nationale parken herbergt vele pareltjes en behoort tot de meest wildrijke delen van Afrika.

The Big Nine

Tanzania is dé safaribestemming bij uitstek. Tijdens een safari in Tanzania vindt er tal van wildreservaten en natuurparken zoals onder andere het bekende Serengeti National Park , de adembenemende Ngorongoro Crater en Mount Kilimanjaro. In Tanzania heeft u de kans om de “the Big Nine” aan te treffen: olifant, buffel, neushoorn, leeuw, luipaard, cheetah, nijlpaard, zebra en giraf. Bovendien zijn de reservaten zo groot, dat u maar af en toe een ander voertuig tegenkomt, waardoor u er geniet van een oase van rust. Dat maakt een vakantie in Tanzania extra speciaal.

Themareizen in Tanzania

Fly-in safari in Tanzania | Impala Tours

Fly-in safari`s in Tanzania

Met onze fly-in safari's ontdekt u Tanzania per klein vliegtuigje. Het vliegen over dit uitgestrekte land, met haar prachtige landschappen geeft een extra dimensie aan deze reis. U verblijft in luxe kleinschalige accommodaties. Bekijk hier onze fly-in safari's!

Groepsreizen in Tanzania | Impala Tours

Groepsreizen in Tanzania

Tanzania is één van de mooiste safari-landen van Afrika. Het land wordt gekenmerkt door een aaneenschakeling van nationale parken. Wij hebben voor u diverse groepsreizen in Tanzania samengesteld. Bekijk hier de mogelijkheden.

Individuele reizen in Tanzania | Impala Tours

Individuele reizen in Tanzania

Wij bieden individuele reizen aan naar Tanzania die speciaal op maat voor uw reisgezelschap worden samengesteld. U hoeft hierbij geen rekening te houden met andere medereizigers en heeft steeds een gids en chauffeur tot uw beschikking.

Fly-in safari in Tanzania

Het specerijeneiland Zanzibar, is als afsluiter dé strandbestemming van een safari. Tanzania is geen goedkope reisbestemming, maar u krijgt er wel waar voor uw geld. Een ideale manier om Tanzania te ontdekken is met een fly-in safari.

Bevolking Tanzania

Gaat u op vakantie naar Tanzania? Er wonen ca. 36 miljoen mensen in Tanzania. De bevolking is voor 97% van Afrikaanse oorsprong. Overwegend Bantu met daarnaast Niloten, Nilo-Hamiti, Arabieren en Europeanen. Dodoma is sinds 1973 de officiële hoofdstad van Tanzania. De stad ligt centraal in het land, ten westen van de voormalige hoofdstad Dar es Salaam. Dodoma heeft ruim 180.000 inwoners.

Tip voor uw vakantie in Tanzania!

Het land biedt verschillende reismogelijkheden. Zo kunt u kiezen uit reizen in internationaal gezelschap, of een safari op maat per 4WD. Daarnaast kunt u ook de lange trajecten met kleine vliegtuigjes af leggen. Dit is tevens de beste manier om o.a. Selous en Ruaha te bezoeken.

Reisaanbiedingen voor uw vakantie in Tanzania

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen. Onze medewerkers helpen u graag voor een vakantie naar Tanzania die al uw verwachtingen overtreft!

Wilt u op vakantie naar Tanzania? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan.