Best of Tanzania

8 dagen safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Kilimanjaro(ID: 24538)

Over de reis

Tijdens deze reis ontdekt u de fascinerende dierenwereld en veelzijdige, afwisselende Masai landschappen. Naast de belangrijkste nationale parken zoals de wereldberoemde Serengeti en de Ngorongoro krater (UNESCO Werelderfgoed) bezoekt u ook het Lake Manyara NP en het Tarangire NP. U heeft de keuze tussen safaritenten en superior lodges.

In een oogopslag

  • 8 dagen begeleide rondreis in kleine groep
  • comfortabele safari in lodges of safaritenten
  • 2 overnachtingscategorieën naar keuze
  • van/naar Kilimanjaro Airport
Vanaf € 2.955 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Kilimanjaro - Arusha.

Begroeting op de luchthaven en transfer naar uw lodge.

Overnachting: Overnachting Ilboru Safari Lodge (safaritent), Arusha Serena Hotel (SUP).

Dag 2: Arusha - Tarangire NP (volpension).

Voormiddag ter vrije besteding. Na de lunch begint uw rit door de Masai Steppe met vele kleine dorpjes, maïs-, koffie- en bananenvelden. U bereikt de toegangspoort tot het Tarangire NP. Op weg naar uw accommodatie neemt u deel aan uw eerste safaritocht.

Overnachting: Overnachting Lake Burunge Tented Camp (safaritent), Tarangire Sopa Lodge (SUP).

Dag 3: Tarangire NP - Lake Manyara NP (volpension).

Tijdens een game drive in de vroege ochtend ontdekt u het Tarangire NP, bekend om zijn vele baobabbomen en vele dieren, zoals grote olifantenkudde’s, leeuwen en luipaarden. Na de middag trekt u verder richting het noorden. Uw lodge bevindt zich in de Grote Slenk met uitzicht op Lake Manyara.

Overnachting: Overnachting Manyara Lakeview Oasis (safaritent), Lake Manyara Serena Lodge (SUP).

Dag 4: Lake Manyara - Serengeti (volpension).

Safari in het Lake Manyara NP. De rivieren, meren en bergen vormen een perfect woongebied voor de meer dan 390 vogelsoorten die hier voorkomen. Na de lunch gaat u op weg naar de wereldberoemde Serengeti. Eenmaal in het NP geniet u op weg naar uw accommodatie al van het rijke dierenleven.

Overnachting: 2 overnachtingen Kati Kati Camp (safaritent), Serengeti Serena Lodge (SUP).

Dag 5: Serengeti NP (volpension).

De naam Serengeti is een Masai woord dat ´oneindige vlakte´ betekent. Er leven ca. 3 miljoen dieren in het park, waaronder grote kuddes gnoes, zebra’s, gazellen en hun jagers. ’s Morgens en ’s middags gaat u op safari. Optioneel heeft u de mogelijkheid om bij zonsopgang een ca. 1 u. durende ballonsafari over de Serengeti te maken – een unieke ervaring!

Dag 6: Serengeti NP - Ngorongoro krater (volpension).

Vandaag rijdt u nog een laatste keer door de Serengeti op weg naar de Ngorongoro krater, die aan de oostelijke rand van de Serengeti ligt. Hier neemt u een picknicklunch. In uw lodge aan de rand van de krater wacht u een buitenwoon uitzicht.

Overnachting: 2 overnachtingen Tloma Lodge (safaritent), Ngorongoro Serena Lodge (SUP).

Dag 7: Ngorongoro krater (volpension).

Vroeg in de ochtend daalt u af in de krater voor een onvergetelijke safari. Deze prachtige omgeving biedt een bijna onvoorstelbare verscheidenheid aan flora en fauna. Na een picknick lunch zet u uw game drive voort. In de namiddag keert u terug naar uw lodge.

Dag 8: Ngorongoro krater - Arusha (ontbijt/lunch), einde rond 14.00 u.

U reist langs pittoreske dorpjes en koffie- en bananenplantages terug naar Arusha. Transfer naar uw volgende accommodatie, Arusha of de luchthaven.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

24538

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • groepsrondreis in 7-persoons 4x4 safarivoertuig met pop-up dak en gegarandeerde raamplaats, transfers evt. per minibus, entreegelden nationale parken, Engelstalige gids/chauffeur, safaritochten, overnachting, vermelde maaltijden, drinkwatertank in het voertuig.

Exclusief

  • vluchten, drankjes, fooien, optionele excursies, visumkosten, vertrektaksen.

Opmerking

Deze reis kan ook geboekt worden als privésafari op een datum naar keuze. Prijs op aanvraag. Vanwege de beperkte ruimte in het safarivoertuig raden we 1 zachte reistas per persoon aan (max. 15 kg).