Zuidelijk Afrika vakantie

Heeft u weleens gedacht aan een vakantie in Zuidelijk Afrika?

De ongerepte en contrastrijke landschappen van zuidelijk Afrika maken grote indruk op elke bezoeker. De landen van zuidelijk Afrika bieden een grote variëteit: ruige bergen, uitgestrekte savannes, droge woestijnen, vogelrijke moerasgebieden en paradijselijke stranden. U vindt er mooie dorpjes met een lange historie, wijngebieden, fraaie lodges, toprestaurants, gezellige terrasjes en heerlijke kuuroorden. Een reis naar zuidelijk Afrika is vooral in een rustig tempo genieten van wat u ziet en beleeft en u lekker laten verwennen.

Onze bestemmingen in Zuidelijk Afrika

Rondreizen in Zuid-Afrika | Impala Tours

Vakantie Zuid-Afrika

Een land vol contrasten! Van het indrukwekkende Kruger Park tot de wereldstad Kaapstad. Van uitgestrekte savannes tot indrukwekkende groene gebergtes. Zuid-Afrika kent vele kanten!

Rondreizen in Namibië | Impala Tours

Vakantie Namibië

In Namibië zijn unieke bezienswaardigheden. Van prachtige natuurgebieden tot de op één na grootste canyon ter wereld. Daarnaast beschikt Namibië ook over grote en oude woestijnen.

Rondreizen in Botswana | Impala Tours

Vakantie Botswana

Spot in Botswana de wilde dieren tijdens een safari, bezoek verschillende nationale parken met prachtige uitzichten zoals Moremi NP en Chobe NP, reis naar de beroemde Makgadikgadi zoutvlaktes.

Victoria Falls in Zimbabwe | Impala Tours

Vakantie Zimbabwe

Dit schitterende land, is beroemd vanwege de imposante Victoria Falls, het Hwange National Park met diverse verdekt opgestelde uitkijkposten en Lake Kariba. Zimbabwe heeft een divers landschap!

Vakantie Zambia | Impala Tours

Vakantie Zambia

Zambia biedt prachtige natuurlandschappen met rivieren, meren, bossen, savannes, ‘bush’ en parklandschappen. Geniet van de vrolijkheid van de bevolking en de prachtige sunsets!

Vakantie Malawi | Impala Tours

Vakantie Malawi

Op vakantie naar Malawi? Ontdek deze prachtige bestemming tijdens een groepsreis of autorondreis! Maak kennis met de vriendelijke bevolking, geniet van de fantastische landschappen en ontdek de prachtige natuur die dit land te bieden heeft.

Vakantie Mozambique | Impala Tours

Vakantie Mozambique

De voormalige Portugese kolonie is een paradijs met hagelwitte stranden en idyllische eilanden, maar toeristisch gezien vrijwel onontgonnen. U vindt er een gevarieerde fauna en flora!

Zuid-Afrika

Een kennismaking met zuidelijk Afrika begint u het beste in Zuid-Afrika. Een rondreis in Zuid-Afrika is zeker aan te raden! Kaapstad en de Europees aandoende wijngebieden rond Stellenbosch vormen een ideaal startpunt. We raden u aan de “Tuinroute richting Port Elizabeth te volgen, u ziet uiteenlopende kustlandschappen (paradijselijke stranden, wetlands, zeekliffen en regenwoud). Bij Oudtshoorn bezoekt u het beste de Kleine Karoo – een halfwoestijn met bizarre rotsformaties, kloven en grotten – maar ook met enorme struisvogelboerderijen. De zuidoostkust telt tal van nationale parken, zoals Wilderness, Tsitsikamma, Addo Elephant National Park, Wild Coast en de St. Lucia wetlands.

Ook meer landinwaarts komt u tal van natuurparken tegen waar u heerlijk kunt wandelen, zoals in de Drakensbergen - aan de oostgrens met Lesotho. U kunt onderweg kennismaken met de interessante en kleurrijke cultuur van de Khosa’s, Sotho’s, Zulu’s en Swazi’s. Wilde dieren ziet u het best in het Hluhluwe-Imfolozi en Krugerpark. De laatste 20 jaar zijn er een groot aantal wildreservaten bijgekomen in Zuid-Afrika, maar de diversiteit en aantallen wilde dieren zijn in het Hluhluwe-Imfolozi NP en het Krugerpark ongeëvenaard. Bij de selfdrives van Zuid-Afrika vindt u een verdere beschrijving van een ideale route door Zuid-Afrika. De routes in Zuid-Afrika kunt u prima met een gewone (2-wiel aangedreven) personenauto of camper rijden.

Namibië

Daarnaast kunt u uiteraard naar Namibië, het land met de oudste woestijn ter wereld. Een bezoek aan de Namib Desert is zeker niet te missen tijdens uw rondreis in Namibië. Typerend voor Namibië zijn de onmetelijke ruimte en de verlatenheid. Namibië is een land dat 15 maal zo groot is als Nederland, maar slechts 1,5 miljoen inwoners telt. Daarmee is dit land het dunbevolkste land in Afrika. Daarnaast zijn er in het land unieke bezienswaardigheden voor uw vakantie: de imposante Fish River Canyon in het zuiden is de op één na grootste Canyon ter wereld. De Namib woestijn met de Sossusvlei en het Namib Rand Nature Reserve zijn prachtige natuurgebieden. Lüderitz en Swakopmund aan de Atlantische Oceaan bieden een historisch perspectief. De Bosjesmannen lieten hun sporen achter op de rotsen van de Brandberg nabij Twijfelfontein, in de vorm van rotsgravures en -tekeningen.

Botswana

Botswana biedt bezoekers een afwisselend en contrastrijk landschap met bizarre rotsformaties, zoutpannen, savanne en “wetlands”. Naast een aantal grote wildparken, zoals het Chobe N.P. en het Moremi Wildlife Reserve vindt u hier ook de beroemde Okavango Delta – de grootste inlandse delta ter Wereld. Dit waterrijke gebied in het noordelijke gedeelte van Botswana is één van Afrika’s laatste grote ongerepte natuurgebieden. Het is een oase van verrassende schoonheid, bevolkt door talloze dieren. Prachtig om te bezoeken tijdens uw vakantie in Botswana. De rijkdom aan dieren, vogels en flora vormen een paradijs voor de natuurliefhebber. Botswana is naar Afrikaanse normen een zeer welvarend land. Botswana is dé bestemming voor de natuur- en dierliefhebber!

Zimbabwe

Zimbabwe, een schitterend land, omgeven door onder andere Mozambique en Botswana, is beroemd vanwege de imposante Victoria Falls, het Hwange National Park met diverse verdekt opgestelde uitkijkposten en Lake Kariba. Geniet tijdens uw vakantie in Zimbabwe van het diverse landschap; in het binnenland hoge plateaus waaronder de Eastern Highlands terwijl in de laaggelegen gebieden diverse valleien en semi-woestijnachtige landstreken.

Zambia

Het Zambiaanse landschap bestaat hoofdzakelijk uit zachtgolvende plateaus met een gemiddelde hoogte van 1100 m boven de zeespiegel. Twee van de de grootste rivieren van Afrika ontspringen in Zambia: de Zambezi en de Congorivier. De Zambezi is tevens verantwoordelijk voor een schitterend natuurspektakel: de Victoria Falls. Hier stort de Zambezi zich donderend omlaag in de Batoka Gorge en vormt hierdoor het grootste watergordijn ter wereld.

Mozambique

Mozambique is een paradijs met hagelwitte stranden en idyllische eilanden, maar toeristisch gezien vrijwel onontgonnen. Mozambique staat aan het begin van een veelbelovende toeristische toekomst en heeft alles in zich om een topbestemming te worden. U vindt er tijdens een vakantie in Mozambique niet enkel de mooiste stranden aan het zuidelijk halfrond, maar ook een gevarieerde fauna en flora, een kleurrijke lokale cultuur en een prachtige koloniale architectuur. De belangrijkste toeristische bezienswaardigheden zijn de levendige steden Maputo en Beira en de paradijselijke eilanden van de Bazaruto archipel. Ook “birdwatching” is enorm populair in Mozambique.

Is een rondreis in Afrika iets voor u? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan.