Isimangaliso Wetlands

Het Greater St Lucia Wetland Park werd in december 1999 als eerste van Zuid-Afrika op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Het is dan ook een verbazingwekkend natuurfenomeen met vijf ecosystemen binnen een relatief klein gebied van 260.000 ha. Hier bevinden zich koraalriffen, strand- en kustbossen, zout- en zoetwatermoerassen, open riviermondingen, weelderige kustvlaktes en drogere bosgebieden.

Accommodaties in Isimangaliso Wetlands

Thonga Beach Lodge | Impala Tours

Thonga Beach Lodge

Luxe, intieme lodge bestande uit 12 chalets gemaakt van hout, riet en glas. Het heldere, warme water biedt fantastische snorkel- en duikmogelijkheden. Van nov tot feb kunt u zeeschildpadden observeren terwijl ze hun eieren leggen.

Avalone Guesthouse | Impala Tours

Avalone Guesthouse

Gelegen aan de rand van St. Lucia, op loopafstand van restaurants en stranden. 10 kamers zijn verdeeld over twee losstaande huizen. Vanuit de tuin heeft u direct toegang tot het iSimangaliso Wetland Park, waar van mei tot sep walvissen te zien zijn.

Makakatana Bay Lodge | Impala Tours

Makakatana Bay Lodge

Gelegen aan de oevers van Lake St Lucia in het duinengebied van het iSimangaliso Wetland Park. De lodge heeft 8 verhoogde chalets met een eigen uitkijkplatform en ruime buitendouche en biedt bijzondere safaritochten aan.

&Beyond Phinda Private Game Reserve | Impala Tours

&Beyond Phinda Private Game Reserve

Dit reserve staat bekend om zijn 7 verschillende ecosystemen en unieke mogelijkheden voor wildobservaties. Phinda Forest Lodge heeft 16 glazen suites omringd door bos. Phinda Mountain Lodge ligt op een heuvel en heeft 25 suites met plunge pool.

Landschap

Het Greater St Lucia Wetland Park werd in december 1999 als eerste van Zuid-Afrika op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Het is dan ook een verbazingwekkend natuurfenomeen met vijf ecosystemen binnen een relatief klein gebied van 260.000 ha. Hier bevinden zich koraalriffen, strand- en kustbossen, zout- en zoetwatermoerassen, open riviermondingen, weelderige kustvlaktes en drogere bosgebieden.

Dikke beboste kustduinen, waarvan sommige tot de grootste begroeide duinen ter wereld behoren, scheiden de zee van het land langs de 280 km lange kust. In dit park ga je terug in de tijd in de zandbossen van de fossielrijke, westelijke stranden van Lake St Lucia. Hier laten de sedimentaire rotsen een verbazingwekkend goed bewaarde collectie zeefossielen zien van uitzonderlijke wetenschappelijke en geografische betekenis.

Het Greater St Lucia Wetland Park is een van de weinige, onbedorven natuurgebieden ter wereld en maakt deel uit van een drielanden-ecotoerismeproject: het Lubombo Spatial Development Initiative. Aan dit initiatief doen zowel Zuid-Afrika als Mozambique en Swaziland mee en het is geïnitieerd door Nelson Mandela. De bedoeling is dat de grenspoorten worden neergehaald zodat een enorm ’Big Five’-natuurbeschermingsgebied delen van alle drie de landen zal beslaan.

Lake St Lucia

Het gigantische Lake St Lucia ligt in het midden en is een van grootste zoetwatermeren van Afrika. Maak je een trip over het meer, zie je duizenden flamingo’s, pelikanen, waadvogels en andere watervogels. Maar hier leven ook zo’n 1500 nijlkrokodillen en 900 nijlpaarden. Het is de grootste concentratie nijlpaarden en krokodillen van Zuid-Afrika. Je zult er gegarandeert een paar zien.

Van juni tot september zwemmen elk jaar de indrukwekkend Zuidkapers langs de kust. Deze worden begeleid door scholen walvishaaien en dolfijnen die op weg zijn naar hun voedselgronden in Antarctica. En bent u op zoek is naar avontuur? Dan kun je genieten van spectaculaire wilde dieren in de wildreservaten rond de meren. Talloze soorten antilopen, giraffes, luitpaarden, buffels, neushoorns en olifanten zijn te spotten vanuit je veilige auto of, met wat meer lef, te voet. Het plaatsje St Lucia is een populaire bestemming en stroomt in vakanties dan ook over van de toeristen. Er is dan ook een variëteit aan accommodaties en andere horeca. Vanuit het grootste resort, St Lucia Estruary worden er diverse tours aangeboden om het park te ontdekken.

Crocodile Centre

Ten noorden van dit dorp bevindt zich het Crocodile Centre, het beste van het land. 32 km ten noorden van St

Lucia ligt Cape Vidal. Dit is een door klippen beschermd strand en heeft tropische wateren en een zoetwatermeer. Hier kun je goed zwemmen, snorkelen en diepzeeduiken. In het Greater St Lucia Wetland Park zijn er verschillende hike-mogelijkheden, vooral in de Eastern Shores (Mfabeni). Je kunt zelf op uit trekken of onder begeleiding van een gids. Let op: het Greater St Lucia Wetland Park is een malariagebied en er zijn veel teken en bloedzuigers. Ook moet u oppassen voor krokodillen en nijlpaarden. Vooral deze laatste kunnen ’s nachts ronddolen en een hoop schade aanrichten. Ook kun je ze overdag zomaar in afgelegen gebieden tegenkomen. Houd dan afstand en trek je zo rustig mogelijk terug. Het Greater St Lucia Wetland Park ligt in het noordoosten van KwaZulu-Natal en is te bereiken via de N2.