Hluhluwe & Umfolozi Reservaat

Dit reservaat is gelegen in de Provincie Kwazulu-Natal en beslaat 96000 ha. Het deel Hluhluwe is gelegen in de vallei van de gelijknamige rivier en omvat gevarieerde landschappen: struikgewas, grassavannes,... Hluhluwe is vooral bekend om de witte en zwarte neushoorns. In Umfolozi zijn veel meer riviertjes en de begroeiing is ook wilder. Dit park is het enige in de provincie waar u de voltallige Big Five kunt aantreffen. Het park is oorspronkelijk eind 19de eeuw gesticht om de neushoorns van de uitroeiing te redden.

Accommodaties in het Hluhluwe & Umfolozi Reservaat

Hilltop Camp | Impala Tours

Hilltop Camp

Gelegen in het noordelijke gedeelte van het park op een heuvel met een panoramisch uitzicht over het reservaat en de glooiende heuvels van Zululand. Het camp heeft chalets met en zonder keuken, een restaurant, een zwembad en een kleine winkel.

Zululand Lodge | Impala Tours

Zululand Lodge

Gunstige ligging naast het Phinda Game Reserve en in de buurt van het Hluhluwe-iMfolozi Park en iSimangaliso Wetland Park. De lodge heeft 9 rustieke safaritenten en een adembenemend uitzicht op de Msinene-rivier vallei en het omliggende bushveld.

Rhino Ridge Safari Lodge | Impala Tours

Rhino Ridge Safari Lodge

4* privélodge met uitzicht op een waterhole. De lodge heeft een strak, modern design met natuurlijke afwerkingen en beschikt over een groot terras, een plunge pool van 11 meter en een spa. Verschillende safari mogelijkheden.

Lidiko Lodge | Impala Tours

Lidiko Lodge

Een 4* lodge met een centrale ligging in het dorp St Lucia. De 16 kamers zijn ingericht in een moderne Afro-koloniale stijl. Alle kamers hebben een eigen terras met uitzicht op het zwembad of de tuin, waar vaak veel vogels te vinden zijn.