Rondreizen in Madagaskar

Rondreizen in Madagaskar kan op verschillende manieren. U kunt ervoor kiezen om tijdens uw vakantie lange afstanden binnen Madagaskar te vliegen zodat u alle tijd heeft om het mooiste van dit eiland te bezichtigen. Als alternatief organiseert Impala Tours door Madagaskar ook safari’s over land. Daarbij concentreren we ons op kleinschalige accommodaties.

Een rondreis door Madagaskar, een uniek land, kunt u boeken bij Impala Tours. Een groot deel van de aanwezige flora en fauna op Madagaskar vindt u nergens anders ter wereld! De lemuren, ook wel halfapen genoemd, zijn bijzonder fotogenieke dieren. Lemuren zijn nieuwsgierig en met een gezonde angst voor de mens kijken ze u aan vanuit de boomtoppen. Madagaskar heeft geen grote roofdieren, waardoor het land een genot is voor iedere wandelaar! Het landschap in Madagaskar is ontzettend gevarieerd, van hooglanden met slingerende wegen en rijstvelden tot golvende savanne vlaktes in het zuiden met enorme baobab bomen.

Optimaal vervoer en accommodatie

Reizen betekent voortbewegen. Daarbij spelen vervoermiddelen een essentiële rol. Ons uitgangspunt bij de selectie daarvan is dat het vervoer veilig moet zijn. Waar mogelijk moet er ook aandacht zijn voor comfort. Vaak reist u daarom met auto of landcruiser met privé chauffeur en op een aantal bestemmingen behoort autohuur eveneens tot de mogelijkheden. Natuurlijk heeft dat ook als voordeel dat je op elk gewenst moment kunt stoppen bij de mooiste plekjes, om te genieten van een prachtig uitzicht of om een stukje te wandelen door een lokaal dorpje.

Tijdens een aantal reizen wordt de mogelijkheid geboden om trajecten af te legen per boot of – bij zeer lange afstanden – per vliegtuig. Als we dat doen zorgen we zo veel mogelijk voor een prettig comfort. Omdat we de reis graag op uw persoonlijke wensen afstemmen, stellen we u, indien mogelijk, graag in de gelegenheid om zelf uw comfortniveau te kiezen.

Goede accommodaties vormen de basis van een geslaagde reis. Niet alleen speelt het comfort van de kamers en het sanitair een rol, ook een mooie ligging, een centrale bereikbaarheid of een bijzondere sfeer tellen mee bij onze zorgvuldige selectie. Ook kiezen we liefst voor een hotel met op korte afstand daarvan één of meerdere goede restaurants.

Soms voert uw reis u langs een zeer bijzondere overnachtingsplek: een safaricamp, een ecolodge, of soms zelfs onder de sterrenhemel in een bushcamp.

Op veel van onze individuele arrangementen is het mogelijk een superior pakket bij te boeken. Tegen bijbetaling krijgt u dan betere accommodaties en soms ook een upgrade in vervoer. In de meeste pakketten zitten de excursies en maaltijden inclusief. Kortom: nog meer genieten onderweg! Mocht u zelf al bepaalde hotels op het oog hebben, schroom dan niet en laat het ons weten.

Madagaskar wordt steeds populairder als reisbestemming vanwege de unieke flora en fauna, de afwisselende landschappen en de verschillende klimaatzones. Ook de heerlijke Madagassische keuken en de vriendelijke en gastvrije bewoners dragen bij aan de populariteit van het eiland. Madagaskar is een prachtige bestemming! Madagaskar is het op 3 na grootste eiland ter wereld, na Groenland, Nieuw Guinea en Borneo, en wordt ook wel het zesde continent genoemd. Madagaskar ligt 400 km ten oosten van Afrika’s oostkust, langs de Straat van Mozambique. De oppervlakte beslaat 587.041 km2 en Madagaskar is daarmee ongeveer net zo groot als Frankrijk en België samen. Van noord naar zuid is de grootste afstand 1580 km, en van oost naar west is de grootste afstand 579 km. Het hoogste punt van Madagaskar is de Maromokotro, 2876 meter hoog.

Onze rondreizen in Madagaskar

Baobab Allee in Madagaskar | Impala Tours

Ontdek de Magie

19 daagse privérondreis door Madagaskar van/naar Antananarivo. Inclusief een treinrit in de Jungle Express. Bekijk het gehele reisprogramma hier!

Veelzijdig Madagaskar | Impala Tours

Veelzijdig Madagaskar

15 daagse privérondreis. Samen met uw lokale gids/chauffeur bezoekt u het heuvelachtige hoogland, het regenwoud en de oceaan. Lees hier meer over het reisschema.

Het Noorden van Madagaskar | Impala Tours

Het Noorden van Madagaskar

8 daagse privérondreis van Diego Suarez naar Nosy Be. Samen met uw Engelstalige gids/chauffeur bezoekt u het tropische noorden van Madagaskar. Ontdek hier welke hoogtepunten u gaat zien.

Mensen en lemuren | Impala Tours

Mensen en lemuren

17 daagse Engelstalige rondreis in een kleine groep, begeleid door landdeskundige Klaus Heimer. Tijdens deze persoonlijke rondreis bezoekt u bijzondere nationale parken en komt u in nauw contact met de lokale bevolking en lemuren.

Masoala Trekking | Impala Tours

Masoala Trekking

8 daagse trekking tour door het Masoala National Park. Een tour voor actieve natuurliefhebbers die graag weg van de toeristische paden rondtrekken. Inclusief overnachtingen in een tent aan een droomstranden.

Actief door Madagaskar | Impala Tours

Actief door Madagaskar

16 daagse privérondreis van/naar Antananarivo, met meerdere wandelingen en fietstochten door de spectaculaire en afwisselende natuur van Madagaskar. Deze bijzondere reis eindigt met enkele dagen aan het strand van Ifaty.

Het westen van Madagaskar | Impala Tours

Het westen van Madagaskar

10-daagse privérondreis van/naar Antananarivo door het veelzijdige westen van Madagaskar. Bent u een sportieve en avontuurlijke reiziger? Klik dan hier voor meer informatie over deze reis.