Mensen en lemuren

17 dagen te gast in de nationale parken van Madagaskar(ID: 83288)

Over de reis

Deze bijzondere reis wordt begeleid door landdeskundige Klaus Heimer, een Duitse inwijkeling die al 15 jaar lang als freelance fotograaf, journalist en auteur op zijn persoonlijke droomeiland woont. Hij zal u zijn persoonlijke inzichten in het leven op het eiland geven. U bent te gast in de bijzondere nationale parken en kleine reservaten en komt in nauw contact met lokale bevolking en lemuren.

In een oogopslag

  • 17 dagen in kleine groep
  • min. 2, max. 12 pers.
  • Engelstalige reisbegeleiding
Vanaf € 2.860 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Antananarivo.

Aankomst in Antananarivo. Transfer van de luchthaven naar het hotel van Tana.

Overnachting: Overnachting Hotel Belvedere.

Dag 2: Antananarivo - Andasibe (ontbijt).

U rijdt langs autosnelweg 2 naar het bekendste nationaal park in Andasibe (Analamazaotra - Mantadia). Onderweg bezoekt u een reptielenpark, waar u een eerste indruk krijgt van de veelzijdige wereld van kleine dieren. Wanneer de zon ondergaat, gaat u op zoek naar nachtactieve lemuren, slapende kameleons en boomkikkers.

Overnachting: Overnachting Andasibe Forest Lodge.

Dag 3: Andasibe - Manambato - Akanin'ny Nofy (ontbijt).

Vanmorgen wandelt u langs de trail ´Indri 2´ gedurende ca. 3 u. door het altijd groene secundaire woud van het nationaal park. Hier kunt u met een beetje geluk de grootste lemuursoort (´indri´) spotten. Deze soort staat bekend om zijn luide kreten. Andere inheemse lemuren zijn o.a. diadem sifaka’s, bruine lemuren en bamboemaki’s. Ornithologen en reptielliefhebbers komen hier aan hun trekken. U verlaat Andasibe en rijdt naar Manambato. Daar wordt u per motorboot naar het hotel gebracht, dat een lemurenpark heeft, direct aan het Pangalanes kanaal en het Ampitabe meer. Tijd voor een eerste wandeling in de omgeving.

Overnachting: 2 overnachtingen Hotel Palmarium.

Dag 4: Akanin'ny Nofy (ontbijt).

’s Morgens wandelt u gedurende een aantal uren door het park, waar diverse lemuursoorten u nieuwsgierig in de gaten zullen houden en eventueel zelfs direct contact toelaten. ’s Avonds bootexcursie om de nachtactieve aye-aye lemuren, ook wel ´vingerdieren´ genoemd, te spotten.

Dag 5: Akanin'ny Nofy - Tamatave - Foulpointe (ontbijt).

Transfer per motorboot naar Tamatave, de grootste havenstad van het land. Daarna rijdt u verder naar Foulpointe, een vakantieoord dat bij de Malagassiërs zeer geliefd is. Bezoek het oude fort, geniet van zee en zeevruchten, kuier langs het strand of luier wat.

Overnachting: Overnachting Manda Beach Hotel.

Dag 6: Foulpointe - Soanierana Ivongo - Sainte Marie (halfpension).

Na een vroeg ontbijt rit naar Soanierana Ivongo en overtocht per veerboot naar het tropische pirateneiland Sainte-Marie.

Overnachting: 3 overnachtingen Lakana Hotel o.g.

Dag 7 - 8: Sainte Marie (halfpension).

Dag ter vrije besteding op het eiland. Verken het zuiden met het kleine buureiland Île aux Nattes, ga in het noorden of oosten fietsen en wandelen of observeer het dagelijkse leven op het eiland. Tussen juli en september kunt u ter plaatse ook een walvistour boeken.

Dag 9: Sainte Marie - Antananarivo (ontbijt).

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Tana. Namiddag ter vrije besteding.

Overnachting: Overnachting Hotel Belvedere o.g.

Dag 10: Antananarivo - Ampefy (ontbijt).

U rijdt richting Miarinarivo en Ampefy. Onderweg maakt u een stop bij een lemurenpark, waar 9 verschillende lemuursoorten vrij leven op een domein van 5 ha. Daarna rijdt u verder richting Ampefy met nog talrijke fotogelegenheden en stops bij kleine dorpjes. Ampefy ligt aan het visrijke Itasy meer en in deze omgeving groeien vooral tomaten, ananas, papaya’s en avocado’s. Uw lunch haalt u in een supermarkt. Indien er na aankomst nog tijd is, bezoekt u vandaag al de geisers of de Lili waterval.

Overnachting: Overnachting Hotel Kintana Fleuron o.g.

Dag 11: Ampefy - Faratsiho - Antsirabe (ontbijt).

Vandaag rijdt u eerst naar Ambatolampy. Deze stad ligt in het zuidelijke hoogland en geldt als dé sieraad- en edelsteenmetropool bij uitstek. In de omgeving wordt veel rijst geteeld, deels in kunstmatig aangelegde rijstterrassen op heuvelflanken. ’s Middags maakt u een stadstour in Antsirabe, ook wel de ´Stad van het Water´ genoemd vanwege de aanwezigheid van warmwaterbronnen en kratermeren.

Overnachting: Overnachting Hotel Flower Palace o.g.

Dag 12: Antsirabe - Ambositra - Fianarantsoa (ontbijt).

Langs een slingerweg en prachtige landschappen rijdt u via Ambositra naar Fianarantsoa. Vanaf het hoogste punt van de ´stad van de 1001 kerken´ heeft u een fraai uitzicht over de omgeving. In het atelier van de bekende Malagassische fotograaf Pierrot Men leert u veel bij over zijn kunst. U overnacht in Hotel La Rizière, dat deel uitmaakt van een opleidingscentrum voor jonge hotel- en restaurantuitbaters in opleiding. Zij runnen het hotel onder vakkundige begeleiding.

Overnachting: Overnachting Hotel La Rizière.

Dag 13: Fianarantsoa - Manakara (ontbijt).

Vroeg in de ochtend vertrekt u met de legendarische Jungle Express trein voor een tocht naar Manakara aan de zuidoostkust. De reis van 163 km duurt zonder vertraging een achttal uur. U passeert 67 bruggen en 48 tunnels, rijdt door junglevalleien en over de derde steilste railhelling ter wereld. In elk station biedt de lokale bevolking specialiteiten aan, die naargelang het seizoen verschillen: van rivierkreeftjes tot gegrilde vis, van mandarijnen en bananen tot maniok en rijstgebak.

Overnachting:

Dag 14: Manakara - Ranomafana (ontbijt).

De voormiddag is ter vrije besteding. ’s Middags rijdt u naar Ranomafana, langs reizigerspalmen en kruidplantages. Avondwandeling langs de de hoofdweg, op zoek naar lemuren, kameleons en andere dieren.

Overnachting: Overnachting Lodge Chez Gaspard.

Dag 15: Ranomafana - Ambositra (ontbijt).

’s Morgens bezoekt u aan de Namorona rivier het Ranomafana NP, met zijn gevarieerde fauna en flora. Met een beetje geluk ziet u hier roodbuiklemuren, roodkoplemuren en sifaka’s, ook wel dansende lemuren genoemd. ’s Middags rijdt u naar Ambositra, bekend om de rijstteelt van de Betsileo.

Overnachting: Overnachting Grand Hotel.

Dag 16: Ambositra - Antsirabe (ontbijt).

Na het ontbijt bezoekt u een atelier van de Zafimaniry snijkunst. Na een korte wandeling rijdt u noordwaarts naar Ambositra.

Overnachting: Overnachting Hotel Flower Palace o.g.

Dag 17: Antsirabe - Antananarivo (ontbijt).

Bezoek aan een atelier waar miniatuurfietsen uit gerecycleerd materiaal gemaakt worden. Daarna leert u wat men uit zeboe hoorn kan vervaardigen. Na de rit richting een kratermeer rijdt u terug naar Antananarivo, waar een dagkamer voor u ter beschikking staat (afhankelijk van uw vertrekuur). Transfer naar de luchthaven voor uw individuele terug- of doorreis.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

83288

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • binnenlandse vluchten, alle transfers en vervoer per auto, minibus, bus (incl. bestuurder), alle vermelde trein- en bootreizen, overnachtingen in vermelde of soortgelijke middenklasse hotels in eenvoudige kamers incl. ontbijt/halfpension, entreegelden nationale parken en reservaten met inbegrip van lokale parkgids (Andasibe, Ranomafana), Aye Aye Tour in Akanin’ny Nofy (als overnachting in Le Palmarium mogelijk is), stadstochten en alle vermelde tours, Engelstalige reisbegeleiding en 1 fles water per persoon per dag.

Exclusief

  • internationale vluchten, visumkosten, toeristenbelasting, overige maaltijden, drankjes, watersporten en eventueel fietsverhuur in Foulpointe of Ste-Marie, fooien en overige persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Door het uitvallen van treinen of storingen kan het voorkomen dat op dag 13 een alternatief programma gevolgd moet worden.

Mogelijke accommodaties tijdens deze reis

Geen nieuws beschikbaar.