Mensen en lemuren

17 dagen te gast in de nationale parken van Madagaskar en reservaten van/naar Antananarivo(ID: 83288)

Over de reis

Deze bijzondere reis is ontworpen door landdeskundige Klaus Heimer, een Duitse inwijkeling die al 15 jaar lang als freelance fotograaf, journalist en auteur op zijn persoonlijke droomeiland woont. U bent te gast in de bijzondere nationale parken en kleine reservaten en komt in nauw contact met de lokale bevolking en lemuren.

In een oogopslag

  • 17 dagen in kleine groep
  • min. 2, max. 12 pers.
  • Engelstalige reisbegeleiding
Vanaf € 2.974 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Antananarivo.

Aankomst in Antananarivo. Transfer van de luchthaven naar het hotel van Tana.

Overnachting: Overnachting Hotel Belvedere o.g.

Dag 2: Antananarivo - Ampefy (ontbijt).

U rijdt richting Miarinarivo en Ampefy. Onderweg maakt u een stop bij een lemurenpark, waar 9 verschillende lemuursoorten vrij leven op een domein van 5 ha. Daarna rijdt u verder richting Ampefy met nog talrijke fotogelegenheden en stops bij kleine dorpjes. Ampefy ligt aan het visrijke Itasy meer en in deze omgeving groeien vooral tomaten, ananas, papaya’s en avocado’s. Uw lunch haalt u in een supermarkt. Als alternatief kan het programma naar de volgende dag worden verschoven.

Overnachting: 2 overnachtingen Hotel Kintana Fleuron o.g.

Dag 3: Ampefy (ontbijt).

Ontspannen wandelingen naar het uitkijkpunt Ilot de la Vierge, de waterval van de rivier Lily en de koudwatergeisers bij Analavory. Mogelijke lunch en diner bij Chez Jacky.

Dag 4: Ampefy - Faratsiho - Antsirabe (ontbijt).

Vandaag rijdt u eerst naar Ambatolampy. Deze stad ligt in het zuidelijke hoogland en geldt als dé sieraad- en edelsteenmetropool bij uitstek. In de omgeving wordt veel rijst geteeld, deels in kunstmatig aangelegde rijstterrassen op heuvelflanken. ’s Middags maakt u een stadstour in Antsirabe, ook wel de ´stad van het water´ genoemd vanwege de aanwezigheid van warmwaterbronnen en kratermeren.

Overnachting: Overnachting Hotel Flower Palace o.g.

Dag 5: Antsirabe - Ambositra - Fianarantsoa (ontbijt).

Langs een slingerweg en prachtige landschappen rijdt u via Ambositra naar Fianarantsoa. Vanaf het hoogste punt van de ´stad van de 1001 kerken´ heeft u een fraai uitzicht over de omgeving. In het atelier van de bekende Malagassische fotograaf Pierrot Men leert u veel bij over zijn kunst. U overnacht in Hotel La Rizière, dat deel uitmaakt van een opleidingscentrum voor jonge hotel- en restaurantuitbaters in opleiding. Zij runnen het hotel onder vakkundige begeleiding.

Overnachting: Overnachting Hotel La Rizière o.g.

Dag 6: Fianarantsoa - Manakara (ontbijt).

Vroeg in de ochtend vertrekt u met de legendarische Jungle Express trein voor een tocht naar Manakara aan de zuidoostkust. De reis van 163 km duurt zonder vertraging een achttal uur en gaat langs 67 bruggen en 48 tunnels. In elk station biedt de lokale bevolking seizoensafhankelijke specialiteiten aan: van rivierkreeftjes tot gegrilde vis, van mandarijnen en bananen tot maniok en rijstgebak. Als de trein niet rijdt of te laat vertrekt, bezoekt u in plaats daarvan de historische bovenstad Fianarantsoa. Vervolgens reist u met de bus naar Ambalavao.

Overnachting: Overnachting Hotel Parthenay Club o.g.

Dag 7: Manakara - Ranomafana (ontbijt).

De voormiddag is ter vrije besteding. ’s Middags rijdt u naar Ranomafana, langs reizigerspalmen en kruidplantages. Avondwandeling langs de de hoofdweg, op zoek naar lemuren, kameleons en andere dieren.

Overnachting: Overnachting Lodge Chez Gaspard o.g.

Dag 8: Ranomafana - Ambositra (ontbijt).

’s Morgens bezoekt u aan de Namorona rivier het Ranomafana NP, met zijn gevarieerde fauna en flora. Met een beetje geluk ziet u hier roodbuiklemuren, roodkoplemuren en sifaka’s, ook wel dansende lemuren genoemd. ’s Middags rijdt u naar Ambositra, bekend om de rijstteelt van de Betsileo.

Overnachting: Overnachting Grand Hotel o.g.

Dag 9: Ambositra - Antananarivo (ontbijt).

Na het ontbijt bezoekt u een Zafimaniry houtsnijwerkatelier. U maakt een wandeling door het dorp en rijdt vervolgens noordwaarts over een kronkelende weg door de hooglanden naar Antananarivo.

Overnachting: Overnachting Hotel Belvedere o.g.

Dag 10: Antananarivo - Andasibe (ontbijt).

U rijdt langs autosnelweg 2 naar het bekendste nationaal park in Andasibe (Analamazaotra - Mantadia). Onderweg bezoekt u een reptielenpark, waar u een eerste indruk krijgt van de veelzijdige wereld van kleine dieren. Wanneer de zon ondergaat, gaat u op zoek naar nachtactieve lemuren, slapende kameleons en boomkikkers.

Overnachting: Overnachting Andasibe Forest Lodge o.g.

Dag 11: Andasibe - Manambato - Akanin'ny Nofy (ontbijt).

Vanmorgen wandelt u langs de trail ´Indri 2´ gedurende ca. 3 u. door het altijd groene secundaire woud van het nationaal park. Hier kunt u met een beetje geluk de grootste lemuursoort (´indri´) spotten. Deze soort staat bekend om zijn luide kreten. Andere inheemse lemuren zijn o.a. diadem sifaka’s, bruine lemuren en bamboemaki’s. Ornithologen en reptielliefhebbers komen hier aan hun trekken. U verlaat Andasibe en rijdt naar Manambato. Daar wordt u per motorboot naar het hotel gebracht, dat een lemurenpark heeft, direct aan het Pangalanes kanaal en het Ampitabe meer. Tijd voor een eerste wandeling in de omgeving.

Overnachting: 2 overnachtingen Hotel Palmarium o.g.

Dag 12: Akanin'ny Nofy (ontbijt).

’s Morgens wandelt u gedurende een aantal uren door het park, waar diverse lemuursoorten u nieuwsgierig in de gaten zullen houden en eventueel zelfs direct contact toelaten. ’s Avonds bootexcursie om de nachtactieve aye-aye lemuren, ook wel ´vingerdieren´ genoemd, te spotten.

Dag 13: Akanin'ny Nofy - Tamatave - Foulpointe (ontbijt).

Transfer per motorboot naar Tamatave, de grootste havenstad van het land. Daarna rijdt u verder naar Foulpointe, een vakantieoord dat bij de Malagassiërs zeer geliefd is. Bezoek het oude fort, geniet van zee en zeevruchten, kuier langs het strand of luier wat.

Overnachting: Overnachting Manda Beach Hotel o.g.

Dag 14: Foulpointe - Soanierana Ivongo - Sainte Marie (halfpension).

Na een vroeg ontbijt rit naar Soanierana Ivongo en overtocht per veerboot naar het tropische pirateneiland Sainte-Marie.

Overnachting: 2 overnachtingen Lakana Hotel o.g.

Dag 15: Sainte Marie (halfpension).

Dag ter vrije besteding op het eiland. Verken het zuiden met het kleine buureiland Île aux Nattes, ga in het noorden of oosten fietsen en wandelen of observeer het dagelijkse leven op het eiland. Tussen juli en september kunt u ter plaatse ook een walvistour boeken.

Dag 16: Sainte Marie - Antananarivo (ontbijt).

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Antananarivo.

Overnachting: Overnachting Hotel Belvedere o.g.

Dag 17: Antananarivo (ontbijt).

Bezoek aan Ambohimanga, UNESCO Werelderfgoed sinds 2001. Dit is de heilige stad van de Merina waar ooit de machtige Merina prinsen woonden. Deze ´blauwe hemel´ heeft ook vandaag nog een religieuze betekenis. Afhankelijk van de vertrektijd wordt voor u een dagkamer geboekt. Transfer naar de luchthaven of individuele doorreis.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

83288

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • binnenlandse vluchten, alle transfers en vervoer per auto, minibus, bus (incl. bestuurder), alle vermelde trein- en bootreizen, overnachtingen in vermelde of soortgelijke middenklasse hotels in eenvoudige kamers incl. ontbijt/halfpension, entreegelden nationale parken en reservaten met inbegrip van lokale parkgids (Andasibe, Ranomafana), Aye Aye Tour in Akanin’ny Nofy (als overnachting in Le Palmarium mogelijk is), stadstochten en alle vermelde tours, Engelstalige reisbegeleiding en 1 fles water per persoon per dag.

Exclusief

  • internationale vluchten, visumkosten, toeristenbelasting, overige maaltijden, drankjes, watersporten en eventueel fietsverhuur in Foulpointe of Ste-Marie, fooien en overige persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Door het uitvallen van treinen of storingen kan het voorkomen dat op dag 13 een alternatief programma gevolgd moet worden.

BELANGRIJK: Alleen personen met een paspoort en een vliegticket worden nog tot het hoofdgebouw van de luchthaven toegelaten. Geef uw bagage niet af na de laatste paspoortcontrole. In de nabijgelegen uitgang (buiten) zal de chauffeur met een naambordje op u staan te wachten.

Mogelijke accommodaties tijdens deze reis

Geen nieuws beschikbaar.