Actief door Madagaskar

16 dagen rondreis van/naar Antananarivo

ID: 151971

Inleiding

Ontdek het prachtige Madagaskar op een actieve manier. De wagen wordt geruild voor een fiets, waarmee u prachtige landschappen doorkruist. Onderweg brengt u een bezoek aan het Ranomafana regenwoud, maakt u in Andringitra nationaal park een meerdaagse trekking naar Pic Bobby, de op één na hoogste berg van Madagaskar. In het bijzondere Isalo nationaal park gaat u op ontdekking. Deze bijzondere reis eindigt met enkele dagen aan het strand van Ifaty.

In een oogopslag

• 16 dagen privérondreis van/naar Antananarivo

• rondreis met meerdere wandelingen en fietstochten

• Engels- of Franstalige begeleiding

• met strandverlenging

Reisprogramma(Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Antananarivo.

Transfer van de luchthaven naar Antananarivo (Tana).

Overnachting:Overnachting Résidence Lapasoa.

Dag 2: Antananarivo - Antsirabe.

U rijdt langs een bochtenrijke baan door het hoogland. In de namiddag stadstour in Antsirabe, dat vanwege zijn vele warmwaterbronnen ook wel ´Stad van het Water´ wordt genoemd.

Overnachting:Overnachting Chambres du Voyageur.

Dag 3: Antsirabe - Ranomafana (ontbijt, fietstocht).

Vandaag maakt u een fietstocht (of rijdt u mee met de begeleidende wagen) naar de kratermeren Andraikiba en Tritriva. Daarna rijdt u met de wagen verder zuidwaarts naar Manandona, waar u de fiets weer neemt (ca. 35 km naar Ilaka). Vervolgens met de wagen verder langs rijstterrassen, naald- en eucalyptuswouden. U maakt een korte stop in Ambositra om enkele ateliers te bezoeken. Daarna rijdt u verder naar Ranomafana.

Overnachting:2 overnachtingen Hotel Centrest Séjour.

Dag 4: Ranomafana (ontbijt).

Vandaag staat er een 3 u. durende wandeling in het 40.000 ha grote nationaal park op het programma. Hier kunt u een veelzijdige fauna en flora ontdekken, met o.a. roodbuik- en roodkoplemuren en de pas in 1986 ontdekte gouden halfmaki. U kunt eveneens de lokale thermische bronnen bezoeken, waaraan Ranomafana zijn naam ontleent (´rano´ = water; ´mafana´ = heet).

Dag 5: Ranomafana - Ambalavao (ontbijt, fietstocht).

’s Morgens fietst u van Vohiparara naar het dorp Alakamisinambohimaha (ca. 35 km). U rijdt per auto verder via Fianarantsoa naar Ambalavao. Bewonder onderweg de wijngaarden!

Overnachting:Overnachting Betsileo Country Lodge.

Dag 6: Ambalavao - Namoly - Imaitso (volpension).

Na het ontbijt verlaat u Ambalavao om het dal van Namoly en de hoofdingang van het Andringitra NP te bereiken (2 à 3 u. rijden op een redelijk slechte weg). Picknicklunch wanneer u aankomt in Namoly. Daarna begint de trektocht. De wandeling duurt ca. 2 à 3 u. en passeert Betsileo dorpen om in het eerste camp bij Imaitso aan te komen op ca. 1.600 m hoogte.

Overnachting:3 overnachtingen in een tent.

Dag 7: Imaitso - Andreampotsy (volpension).

Vandaag wandelt u door fraaie landschappen. U heeft de kans om lemuren, verschillende planten en talrijke vogelsoorten te spotten. Als lunch nuttigt u een picknick en daarna doorkruist u de de vlakte van Andreampotsy om op uw volgende kampeerplaats aan te komen. De wandeltijd bedraagt ca. 7 à 9 u. Diner en tentovernachting in Andreampotsy (op 2.050 m hoogte).

Dag 7: Andreampotsy - Pic Bobby - Iataran’Omby (volpension).

Vroeg uit de veren! Zo heeft u voldoende tijd om Pic Bobby te beklimmen (2.658 m) en te genieten van een adembenemend uitzicht. Daarna daalt u af door de vlakte van Andohariana, waar u de mogelijkheid heeft om verschillende aloë-soorten te vinden en met een beetje geluk ook kattalemuren. Na de picknick daalt u verder af door het zogenaamde ´Extraterrestre´, een plek die aan het maandlandschap herinnert. Langs een volgend dal bereikt u uw kampeerplaats in Iataran’Omby.

Dag 9: Iataran’Omby - Tsaranoro Vallei (volpension).

Vandaag een laatste dag wandelen in Andringitra. Na het ontbijt gaat u te voet enkele dorpjes bezoeken. Onderweg ziet u verschillende soorten vetplanten, zoals de Pachypodium (net een mini baobab). Na ongeveer 4 uur bereikt u de Tsaranoro Vallei (900m). Deze namiddag gaat u op verkenning in de vallei.

Overnachting:Overnachting Tsara Camp.

Dag 10: Tsaranoro - Ranohira (halfpension).

U maakt ’s morgens een transfer naar Vohitsaoka en rijdt verder naar Ranohira. Onderweg bezoekt u het Anja reservaat. Bij het zakken van de zon bereikt u Ranohira.

Overnachting:2 overnachtingen Isalo Ranch.

Dag 11: Ranohira (halfpension).

De volledige dag is gewijd aan Isalo NP. Hier wachten grillige rotsmassieven, ravijnen, natuurlijke zwembaden (vergeet uw zwemgerief niet) en een buitengewone fauna en flora op u. Ook verschillende lemursoorten laten zich hier spotten!

Dag 12: Ranohira - Tuléar - Ifaty (ontbijt).

’s Ochtends rijdt u naar Tuléar, langs hoge struiken en kleine cactuswouden. Na een korte stadstour in Tuléar stapt u over op een 4x4 wagen en gaat de reis verder naar Ifaty.

Overnachting:3 overnachtingen La Mira de Madio Rano.

Dag 13: - 14: Ifaty (ontbijt).

Deze dagen hebt u ter vrije besteding. Geniet van de rust aan het strand of bezoek het Reniala reservaat.

Dag 15: Ifaty - Tuléar - Antananarivo (ontbijt).

Na het ontbijt gaat de rit terug naar Tuléar. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Antananarivo. Bij aankomst transfer naar uw hotel.

Dag 16: Antananarivo (ontbijt).

Deze morgen maken jullie een laatste fietstocht naar de historische site van Ambohimanga (UNESCO Werelderfgoed). Op de terugweg hebben jullie de mogelijkheid om een laatste souvenir te kopen op de ambachtelijke markt. Aansluitend transfer naar de luchthaven van Antananarivo.

PeriodeBijzonderhedenPrijs p.p.
01.11.2019 - 31.10.20201 persoon | 2 deelnemersRundreise ab 2 Teilnehmer€ 3231
01.11.2019 - 31.10.20202 personen | 2 deelnemersRundreise ab 2 Teilnehmer€ 2814
01.11.2019 - 31.10.20201 persoon | 4 deelnemersRundreise ab 4 Teilnehmer€ 2853
01.11.2019 - 31.10.20202 personen | 4 deelnemersRundreise ab 4 Teilnehmer€ 2436

Inclusief
binnenlandse vlucht Tulear - Antananarivo, alle transfers, vermelde excursies, vermelde overnachtingen, vermelde maaltijden, entreegelden nationale parken, transport tijdens de rondreis met Engels- of Franstalige gids, kampeeruitrusting (matras & tent), bagagedrager in Andringitra, fietshuur.

Exclusief
internationale vluchten, persoonlijke uitgaven, drankjes, fooien en overige maaltijden, excursies in Ifaty, slaapzak (eigen slaapzak meebrengen aanbevolen).

Kinderen
kinderkorting op aanvraag.

Aantal deelnemers
min. 2 pers.

 Opmerking
Prijzen voor alleenreizenden op aanvraag.

Error: configuration couldn't be loaded.
Error: configuration couldn't be loaded.
Error: configuration couldn't be loaded.
Error: configuration couldn't be loaded.

Mogelijke accommodaties tijdens deze reis

Geen nieuws beschikbaar.