Veelzijdig Madagaskar

16 dagen reis door het heuvelachtige hoogland, het regenwoud en de oceaan(ID: 120389)

Over de reis

Tijdens deze rondreis vliegt u naar Tuléar in het zuiden van het eiland en reist u samen met uw lokale gids/chauffeur terug naar de hoofdstad Antananarivo en vervolgens verder oostwaarts. Onderweg bezoekt u o.a. het pittoreske Isalo nationaal park en het bergregenwoud nationaal park Ranomafana, waar u talrijke lemuursoorten en andere exotische diersoorten aantreft. In het oosten maakt u een interessante boottocht. U verblijft aan het Pengalanes kanaal en leert meer over de lokale bevolking. Ten slotte nodigt het eiland Île Ste-Marie uit tot ontspannen en zwemmen.

In een oogopslag

  • 16 dagen privérondreis
  • ook in kleinere gedeeltes te boeken
  • Engelstalige reisbegeleiding
Vanaf € 2.333 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Antananarivo.

Aankomst in Antananarivo. Transfer van de luchthaven naar het hotel van Tana.

Overnachting: Overnachting Belvedere (STD), Hotel Royal Palissandre (STD Plus).

Dag 2: Antananarivo - Tulear (ontbijt).

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Tuléar. Daar wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht.

Overnachting: Overnachting Hotel Victory (STD), Hotel Moringa (STD Plus).

Dag 3: Tulear - Ranohira (ontbijt).

U bezoekt het atelier van de organisatie ADES, waar zonne-ovens worden vervaardigd, die helpen om de wouden te beschermen (enkel mogelijk ma-vr). Op weg naar Ranohira bezoekt u het Arboretum, een door een Zwitser ingerichte verzameling van inheemse Malagassische planten en verschillende soorten baobabbomen. Daarna rijdt u verder langs kleine cactuswouden en typische graven van de Mahalafy stam.

Overnachting: 2 overnachtingen: Isalo Ranch (STD), Isalo Rock Lodge (STD Plus incl. halfpension).

Dag 4: Ranohira (ontbijt).

U heeft de hele dag de gelegenheid om het Isalo NP te ontdekken. Het landschap biedt verschillende wandelingen met doorkliefde rotsmassieven, ravijnen en natuurlijke zwembassins. U vindt hier een bijzondere fauna en flora!

Dag 5: Ranohira - Fianarantsoa (ontbijt).

Vandaag rijdt u via Ihosy en de hoogvlakte van Horombe naar Fianarantsoa. Onderweg bezoekt u het kleine Anja reservaat. Hier leven ringstaartlemuren in hun natuurlijke omgeving. U overnacht in Hotel Vozama, een NGO die zich focust op het analfabetisme in afgelegen bergregio’s.

Overnachting: 2 overnachtingen Hotel Vozama.

Dag 6: Fianarantsoa (ontbijt).

Leer het project optioneel beter kennen (enkel tijdens de week en buiten de vakanties) of neem deel aan een wandeling in de typische Betsileo regio. Geniet van een prachtig panorama en ontdek de vele kleine dorpjes en velden.

Dag 7: Fianarantsoa - Ranomafana (ontbijt).

’s Morgens vroeg vertrekt u naar Ranomafana. Daar bezoekt u het natuurreservaat met interessante fauna en flora: lemuren, orchideeën, diverse geneeskrachtige planten en het regenwoud. Ook een bezoek aan het thermale bad is mogelijk, waaraan Ranomafana (heet water) zijn naam ontleent.

Overnachting: Overnachting Hotel Thermal (STD en STD Plus).

Dag 8: Ranomafana - Antsirabe (ontbijt).

Onderweg naar Antsirabe maakt u een stop in Ambositra. Hier bezoekt u een aantal ateliers en boetieks met Zafimaniry kunst. Stadsrondrit in Antsirabe. De naam van de stad betekent ´plaats met veel zout´, maar misschien is de Franse bijnaam ´Ville d’eau´ wel toepasselijker. Er zijn namelijk veel warmwaterbronnen en twee kratermeren. U bezoekt het Andraikiba meer.

Overnachting: Overnachting Chambres du Voyageur (STD), Hotel Plumeria (STD Plus).

Dag 9: Antsirabe - Antananarivo - Andasibe (ontbijt).

De weg naar Andasibe voert door een landschap dat voornamelijk bestaat uit rijstvelden en beboste heuvels. ’s Avonds heeft u de mogelijkheid om de dieren te observeren die in het donker actief worden.

Overnachting: Overnachting Sahatandra River Hotel (STD), Manjarano Lodge (STD Plus).

Dag 10: Andasibe - Manambato - Akanin’ny Nofy (ontbijt).

In de vroege ochtend brengt u een bezoek aan het reservaat van Analamazaotra. Hopelijk vindt u hier de bijzondere indri lemuren. Daarna reist u verder naar Manambato. Hier stapt u over in een boot en vaart u door het Pangalanes kanaal naar uw hotel in Akanin’ny Nofy.

Overnachting: 2 overnachtingen in Hotel Le Palmarium (STD), Bush House Lodge (STD Plus incl. halfpension).

Dag 11: Akanin’ny Nofy (ontbijt).

Dag ter vrije besteding. Ontdek de omgeving aan de oever van het Ampitabe meer. Hier vindt u o.a. het privépark Palmarium. In het park leven veel verschillende lemuursoorten, die u van heel dicht kunt observeren. U kunt ook kanovaren of de omgeving te voet ontdekken. ’s Avonds gaat u op bootexcursie om de aye aye lemuren te bezichtigen.

Dag 12: Akanin’ny Nofy - Tamatave - Foulpointe (ontbijt).

’s Morgens vroeg maakt u een boottocht door het Pangalanes kanaal naar Tamatave. Vervolgens verder naar Foulpointe, een geliefd vakantieoord van de Malagassiërs.

Overnachting: Overnachting Manda Beach (STD en STD plus).

Dag 13: Foulpointe - Soanierana Ivongo - Sainte-Marie (ontbijt).

’s Morgens rijdt u naar Soanierana Ivongo. Check-in met andere passagiers om 10.00 uur, vertrek rond 11.30 uur. Na ongeveer 1,5 u. bereikt u Sainte Marie en wordt u naar uw hotel gebracht. Het is mogelijk dat de boottransfer vanwege de ruwe zee verboden wordt door de politie.

Overnachting: 3 overnachtingen Hotel Natiora Green Lodge (STD), Princesse Bora Lodge and SPA (STD Plus incl. halfpension).

Dag 14 - 15: Sainte-Marie (ontbijt).

Twee dagen ter vrije besteding. Met wat geluk spot u enkele bultruggen (van juli tot september).

Dag 16: Sainte-Marie - Antananarivo (ontbijt).

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar de hoofdstad. Afhankelijk van uw vertrekuur kunt u de historische bezienswaardigheden van Ambohimanga (UNESCO Werelderfgoed) bezoeken. Daarna kunt u op een markt met Malagassische kunsten en ambachten uw laatste souvenirs kopen. Aansluitend transfer naar de luchthaven voor uw individuele terug- of doorreis.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

120389

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • luchthaventransfers, vervoer volgens programma in auto of minibus met Engelstalige chauffeur, boottransfers Manambato-Akanin’ny Nofy-Tamatave, binnenlandse vluchten (Tana- Tuléar en Ste-Marie – Tana, onder voorbehoud), overnachtingen in gekozen categorie, vermelde maaltijden, boottransfer van Manambato naar Akanin ’ny Nofy, van Akanin ’ny Nofy naar Tamatave en van Soanierana Ivongo naar Sainte Marie, avondexcursie aye-aye lemuren, entreegelden voor de nationale parken inclusief lokale parkgids en toeristisch vignet.

Exclusief

  • internationale vluchten, visumkosten, overige maaltijden en excursies, drankjes, fooien en persoonlijke uitgaven.

Opmerking

De route is afhankelijk van de binnenlandse vluchten, deze kan bijgevolg ook naar wens worden aangepast.

Mogelijke accommodaties tijdens deze reis

Geen nieuws beschikbaar.