Zuidwesten van Madagaskar

Het zuidwesten van Madagaskar wordt gekenmerkt door een warm en droog klimaat. Hoe verder u naar het zuiden gaat, des te droger en ruiger wordt het landschap. De vegetatie en het landschap nemen hierbij soms onverwachte vormen aan. U ziet er bossen van baobabs en bush van vetplanten. Maar ook eindeloze ongerepte stranden van wit zand geflankeerd met duinen en een turquoise zee. U ziet er wetlands met mangrove bossen, die een schuilplaats en broedgebied zijn van watervogels.

Het zuidwesten van Madagaskar is het armste deel van het eiland. Maar tegelijkertijd is het een mystieke en fascinerende streek, rijk aan cultuur en traditie. In het zuiden schijnt de zon 365 dagen per jaar. Ondanks de hitte vindt u er paradoxaal genoeg een groene natuur, vooral vanwege de vetplanten, de baobabs en de andere planten, die zich wonderbaarlijk hebben aangepast aan deze dorre omgeving. Het is een omgeving waar u een diep gevoel van respect voor het aanpassingsvermogen van de natuur krijgt.

Vanwege het gebrek aan verharde wegen, de natuurlijke wildernis en de schaarse bevolking vormt dit gebied ideale omgeving voor avontuur en ontdekking. Hoogtepunten voor de bezoeker in dit gebied zijn het nationale park van Ankarafantsika, de grotten van Anjohibe, de Betsiboka rivier, het nationale park van Namoroko, de idyllische Bai de Baly, het nationale park van Bemaraha, de Tsiribihina rivier, de bossen van baobabs en cactussen, het natuurreservaat van Tampoketsa Analamaintso, Lac de Kinkony en Lac Ihotry.
 

Accommodatie in het zuidwesten

Isalo Rock Lodge | Impala Tours

Isalo Rock Lodge

Moderne en luxe lodge bestaande uit 60 kamers, hoog gelegen in de Sandstone Mountains, met een adembenemend mooi uitzicht op het Isalo National Park. Deze prachtige lodge is met recht een bestemming op zichzelf.

Le Paradisier Hotel | Impala Tours

Le Paradisier Hotel

Dit rustieke hotel ligt direct aan het strand van Ifaty. Het complex bestaat uit 20 bungalows met een eigen teras en uitzicht op zee, een mooi zwembad en een goed restaurant. Met een bezoek steunt u de lokale school.

Mandare River Camp | Impala Tours

Mandare River Camp

Dankzij de afgelegen ligging biedt dit camp exclusieve toegang tot de biologische en culturele diversiteit van Madagaskar. De charmante tenten hebben een prachtig uitzicht op de Mandare rivier. Activiteiten worden op maat samengesteld.

Manafiafy Beach and Forest Lodge | Impala Tours

Manafiafy Beach and Forest Lodge

Met de combinatie van een sprankelende blauwe zee, het groene regenwoud en de rijke dierenwereld, biedt deze intieme lodge u de keuze tussen rust of avontuur. Een verblijf in één van de vijf luxe bungalows zal u lang bijblijven.