Vakantie Réunion

Heeft u weleens gedacht aan een vakantie op la Réunion? La Réunion is een prachtig eiland waar u volledig tot rust kunt komen! Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten voor uw droomreis naar La Réunion.

Het eiland La Réunion

La Réunion – een overzees departement van Frankrijk – is gelegen in de Indische Oceaan ten zuidwesten van Mauritius. Al is La Réunion minder bekend dan Mauritius, het heeft zeker zoveel te bieden. Gedomineerd door torenhoge vulkanen en gezegend met een unieke plantengroei is La Réunion het eiland bij uitstek voor een actieve natuurvakantie!

Regio's op La Réunion

Binnenland van La Reunion | Impala Tours

Binnenland van La Reunion

Het binnenland van La Réunion is bergachtig en vormt een waar paradijs voor natuur- en wandelliefhebbers!

Oostkust van La Réunion | Impala Tours

Oostkust

De oostkust van La Réunion is de meest ruige kant van het eiland. U ontdekt er weelderige natuur, zwarte vulkanische rotsen en prachtige watervallen.

Saint Denis | Impala Tours

Saint-Denis

Saint-Denis is de grootste stad en hoofdstad van het eiland La Réunion. De hoofdstad biedt veel bezienswaardigheden.

Westkust La Reunion | Impala Tours

Westkust

De Westkust van La Réunion is het meest toeristisch. De meeste mensen komen voor de watersport en stranden naar de westkust van het eiland.

Zuidkust van La Reunion | Impala Tours

Zuidkust

Het ruige zuiden is zeker de moeite waard! In dit gebied vindt u nog wat meer het authentieke leven van La Réunion waar de tijd lijkt stil te staan.

Bergachtig & Vulkanisch eiland

Het bergachtige La Réunion wordt ook wel het “Hawaii” van de Indische Oceaan genoemd. De actieve vulkaan “Piton de la Fournaise” is één van de meest toegankelijke actieve vulkanen ter Wereld, waar met enige regelmaat erupties en lavastromen te zien zijn. In het hart van het eiland ligt de hoogste berg van La Reunion – de 3069 meter hoge “Piton des Neiges“. Deze berg wordt omgeven door drie oude vulkaankraters – de Cirque de Cilaos, Cirque de Mafate en Cirque de Salazie. In deze lange brede dalen kunt u mooie wandelingen maken langs steile ravijnen en prachtige uitzichtpunten op de grillige bergformaties. Tal van rivieren stromen vanaf het bergmassief naar zee.

La Réunion voor een actieve natuurvakantie

La Réunion is een paradijs voor natuur- en wandelliefhebbers. De geheimzinnige en unieke natuur van La Réunion wordt gestalte gegeven door imposante bergmassieven, diepe dalen en tropisch groene hoogvlaktes. Het eiland vormt een waar eldorado voor wandelaars. Het heeft meer dan 1000 km aan wandelpaden door de tropische natuur, waarbij u de keuze heeft uit tal van kortere halfdaagse en dag vullende wandelroutes of uit een aantal meerdaagse wandelroutes waarbij u kunt overnachten in hutten onderweg in de bergen. Cilaos, Salazie en Mafate zijn hiervoor ideale vertrekpunten.

Onze rondreizen in La Réunion

Wandelreis - De doorkruising | Impala Tours

Wandelreis - De doorkruising

13 dagen van/naar St-Denis. Individuele wandelreis door het prachtige landschap van La Réunion. U bezoekt onder andere Cirque de Mafate, de hoogste top van het eiland en een actieve vulkaan. U sluit de reis ontspannen af met een verblijf aan de kust.

Familieavontuur op La Réunion | Impala Tours

Familieavontuur op La Réunion

12 dagen autorondreis van/naar St-Denis. Ontdek samen met uw gezin het spectaculaire landschap en de fantastische natuur van dit unieke eiland. Sluit de vakantie af aan de mooie stranden rondom St-Gilles-les-Bains, waar u ook prachtig kunt snorkelen.

Eiland van contrasten | Impala Tours

Eiland van contrasten

15 dagen individuele autoreis van/naar St-Denis. Ontdek het eiland met 1000 gezichten. Verken per huurauto en te voet de tropische vegetatie, de fascinerende bergen, de actieve vulkaan en de kleurrijke bevolking.

La Reunion en Mauritius | Impala Tours

La Reunion en Mauritius

Ervaart de hoogtepunten van twee eilanden in de Indische Oceaan: het vulkanische eiland La Réunion en het strandeiland Mauritius met de turkooizen zee. Combineer een avontuurlijke autorondreis op La Réunion met een ontspannende strandverlenging op Mauritius.

Bereikbaarheid tijdens uw vakantie op La Reúnion

Het binnenland is verrassend goed ontsloten – u kunt per huurauto of met het openbaar vervoer over verharde wegen naar bergdorpjes reizen – waar voldoende goede verblijfsmogelijkheden zijn in kleine hotels en pensions voor uw vakantie op La Reúnion.

Creoolse cultuur

Uiteraard kunt u op dit tropische eiland ook heerlijk relaxen aan het strand, snorkelen en duiken bij de koraalriffen of genieten van de kleurrijke en levendige Creoolse cultuur. Eten is elke dag een waar feest – de keuken van La Réunion staat bekend om zijn kruidige gerechten (curry’s) bereidt uit louter verse ingrediënten van het eiland en de zee. Ga op vakantie op la Réunion!

De hoofdstad van Réunion is Saint Denis. Saint Denis is een onmiskenbaar Frans stadje, dat – afgezien van de tropische palmen en flamboyants – ook aan de Cote d´Azur had kunnen liggen. La Réunion is een overzees departement van Frankrijk, dat ziet u terug in het stadsbeeld. Langs de Rue de Paris ziet u tal van koloniale gebouwen en fraaie Creoolse huizen. Het centrum van de stad strekt zich uit van het Barachois park aan de zeepromenade tot aan de Jardin d’Etat(botanische tuin).

Bad- en kustplaatsen La Réunion

Een vakantie op La Réunion is een echte aanrader voor strandliefhebbers. In de gezellige badplaatsjes Boucan-Canot, St. Gilles-les-Bains en La Saline-les-Bains aan de fraaie westkust is het goed toeven. U vindt hier aangename en comfortabele hotels, een ruim aanbod van winkels en uitstekende restaurants. Het lange zandstrand van L’Hermitage is ideaal voor een heerlijke strandwandeling.

Aan de ruige zuidkust liggen een aantal kleine kustplaatsje, zoals St.Leu, St. Pierre en St. Joseph. In dit gebied vindt u nog wat meer het authentieke leven van La Réunion waar de tijd lijkt stil te staan. De kustlijn bestaat uit ruige rotsformaties afgewisseld door beschutte strandjes. De met tropische bossen begroeide berghellingen worden op tal van plaatsen doorsneden door lava velden, met als climax de “Grand Brûlé” – het enorme lava veld van de actieve vulkaan “La Fournaise” waar met enige regelmaat lavastromen te zien zijn die zelfs de zee bereiken.

La Réunion telt ruim 17 kilometer aan fraaie zandstranden. De meeste kuststroken zijn echter wild en lopen steil af in zee. Het eiland geldt als een ideale vakantieplek voor natuurliefhebbers en mensen die graag op ontdekking gaan.

Veelzijdige cultuur

Naast het adembenemende landschap heeft La Réunion ook een veelzijdige cultuur. Het eiland is een overzees gebiedsdeel van Frankrijk en herbergt een mengelmoes van culturen van Madagaskar en Frankrijk tot India. De Creolen vormen de grootste bevolkingsgroep. Samen met Tamils, Madagassiërs, Afrikanen, moslims, kleurlingen en Chinezen zorgen ze voor een bonte, vriendelijke bevolking mix. Alle inwoners hebben een Frans paspoort.

Hotels & Resorts

Als u gaat bladeren op onze website voor uw vakantie naar La Reúnion, dan zult u zien dat we de hotels en resorts steeds vermeld hebben op de bestemmingspagina’s van Reunion.

Reisaanbiedingen voor uw vakantie naar La Réunion

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Reunion is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels en resorts combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte opvragen. Onze medewerkers helpen u graag voor een vakantie in La Réunion die al uw verwachtingen overtreft!