La Réunion te voet doorkruisen

(ID: 27577)

Over de reis

U wandelt op individuele basis dwars over La Réunion, waarbij u kunt genieten van het prachtige, ongerepte landschap. Daarna relaxt u aan het strand. U wandelt o.a. in het mythische Cirque de Mafate, dat ver van de toeristische paden ligt en met zijn prachtige natuur indruk maakt op elke bezoeker. Het meest geheimzinnige van de drie dalbekkens is het enige dat enkel te voet bereikbaar is. U overnacht in kleine bergdorpen, waar de bewoners elke wandelende bezoeker met vreugde ontvangen. Daarna beklimt u de hoogste top van het eiland, de Piton des Neiges. De laatste wandeling is de beklimming van de Piton de la Fournaise, een vulkaan die nog steeds actief is.

In een oogopslag

  • 13 dagen van/naar St-Denis
  • individuele wandelreis in een toverachtig landschap
  • aansluitend een ontspannend verblijf aan de kust
Vanaf € 1.733 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Aankomst in St-Denis.

Begroeting op de luchthaven door de lokale agent. Transfer per shuttlebus naar uw hotel. We raden aan om voldoende proviand in te slaan voor de komende wandeldagen.

Overnachting: Overnachting Hotel Juliette Dodu.

Dag 2: St-Denis - Bélier - Grand Place (halfpension) ca. 4-5 u. wandelen.

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar Le Bélier gebracht, naar de top ´Col de Boeufs´ (1.942 m), naar de ingang van Cirque de Mafate. U begint uw wandeling door het droomachtige gebergte. De Cirque de Mafate is het enige dalbekken dat enkel te voet bereikbaar is. Tussen prachtige tamarindewouden, ravijnen en rotsen liggen kleine bergdorpjes. De lokale bevolking ontvangt u hier met vreugde en vertelt u graag over het eenvoudige bergleven. Het doel van de wandeling vandaag is het bergdorp van de Grand Place op 839 m in het hart van het eiland.

Overnachting: Overnachting in een berghut in Grand Place (tweepersoonskamer).

Dag 3: Grand Place - Roche Plate (halfpension) ca. 5 u. wandelen.

Dwaal door het prachtige landschap van Cirque de Mafate en geniet van het uitzicht op de steile bergen voordat u afdaalt in de schilderachtige kloof van Rivière des Galerts. Trakteer uzelf op een verfrissende duik voor u aan de spectaculaire klim langs de kloofwand van Roche Plate begint.

Overnachting: Overnachting in een berghut in Roche Plate (tweepersoonskamer).

Dag 4: Roche Plate - Marla (halfpension) ca. 5 u. wandelen.

Tijdens de wandeling vandaag heeft u slechts weinig hoogteverschillen te overwinnen. Al wandelend langs de rivier door het dorre landschap komt u aan in het plaatsje Marla.

Overnachting: Overnachting in een berghut in Marla (tweepersoonskamer).

Dag 5: Marla - Cilaos (ontbijt). ca. 4 u. wandelen.

Vandaag beklimt u de 2.200 m hoge Col du Taïbit. Uw inspanning wordt beloond met een fantastisch uitzicht op de ´cirques´ van Mafate en Cilaos. Daarna daalt u naar het thermisch kuuroord Cilaos. De haast volledig ronde Cirque de Cilaos is het meest zuidelijke en tevens zonnigste van de drie dalbekkens.

Overnachting: 2 overnachtingen Hotel Le Vieux Cep.

Dag 6: Cilaos (ontbijt).

Geniet van een vrije dag in dit charmante bergdorpje. U kunt hier o.a. het dorp en de warmwaterbronnen verkennen, canyoning of een mountainbike huren en de omgeving verkennen.

Dag 7: Cilaos - Caverne Dufour (halfpension) ca. 4 u. wandelen.

Beklimming naar de berghut Caverne Dufour. De steile beklimming leidt door een schaduwrijk bos. Onderweg kunt u verschillende keren genieten van de mooie uitzichten op Cirque de Cilaos.

Overnachting: Overnachting berghut Dufour (slaapzaal).

Dag 8: Caverne Dufour - Forêt de Bébour (halfpension) ca. 7 u. wandelen.

Vroeg in de ochtend gaat u naar de hoogste en bekendste bergtop van het eiland, de Piton des Neiges op 3.071 m hoogte. Geniet van een adembenemend uitzicht over het hele eiland en maak een grandioze zonsopgang mee. Daarna gaat u terug naar Caverne Dufour, waar een stevig ontbijt op u wacht. U wandelt verder naar het bos van Bébour, een sprookjesachtig regen- en tamarindewoud.

Overnachting: Overnachting in berghut Bélouve (slaapzaal).

Dag 9: Forêt de Bébour - Trou de Fer - Piton de la Fournaise (halfpension) ca. 4 u. wandelen.

Door het regenwoud van Bébour gaat u naar de spectaculaire waterval Canyon Trou de Fer. Via dezelfde weg gaat u terug. In de namiddag transfer naar de vulkaan Piton de la Fournaise en de berghut die aan de rand ligt. Een uniek maanlandschap en lavavelden dragen bij aan de unieke ervaring.

Overnachting: Overnachting berghut Volcan (slaapzaal).

Dag 10: Piton de la Fournaise - St-Gilles-les-Bains (ontbijt) ca. 5-6 u. wandelen.

De spectaculaire wandeling van ca. 5 u. naar de kraterrand van de Dolomieu (2.632 m) en terug biedt fraaie panorama’s op imposante bergen, talrijke kleinere vulkanen, en in de verte ook de oceaan. Vervolgens transfer naar uw hotel aan het strand van St-Gilles-les-Bains om te ontspannen na de wandelingen.

Overnachting: 3 overnachtingen Ermitage Boutik Hotel.

Dag 11 - 12. Dag St-Gilles-les-Bains (ontbijt).

Dagen ter vrije besteding in St-Gilles-les-Bains. U kunt heerlijk relaxen, zwemmen, duiken, snorkelen, zeilen of een rondvlucht maken. Het prachtige strand van Boucan Canot is breder dan de zuidelijke stranden en is ideaal om te zonnebaden.

Dag 13: St-Gilles-les-Bains - St-Denis (ontbijt).

Per shuttlebus wordt u teruggebracht naar de luchthaven van St-Denis. U kunt de reis uiteraard verlengen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

27577

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • ontvangst op de luchthaven en lokale begeleiding ter plaatse, gedetailleerd reisprogramma en wandelkaart, vermelde overnachtingen en maaltijden, transfers en bagagetransfers.

Exclusief

  • internationale vluchten, overige maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven en toeristenbelasting.

Opmerking

Tussen 24.12.23-26.12.23 en 30.12.23-01.01.24 zijn de meeste berghutten op La Réunion gesloten. Tijdens de reis moet de bagage voor enkele dagen meegenomen worden. Uw hoofdbagage is enkel op dag 5 en 10 beschikbaar. Neem voldoende water mee naar de berghutten Caverne Dufour en Volcan.

Het is mogelijk om tegen een toeslag een privégids voor de wandelingen te boeken.

Mogelijke accommodaties tijdens deze reis

Geen nieuws beschikbaar.