Binnenland van La Reunion

Het bergachtige binnenland van La Réunion vormt een paradijs voor natuur- en wandelliefhebbers. U kunt genieten van de ongerepte natuur met majestueuze bergketens, ravijnen, rivieren en tropische bossen. Tijdens uw verblijf kunt u een bezoek brengen aan de nog steeds actieve vulkaan "Piton de la Fournaise" en de vulkaan in ruste "Piton des Neiges" en de omringde en de verlaten dorpjes.

Het is ook het gebied waar geraniums gekweekt worden voor de parfumindustrie. Een aanrader is een helikoptervlucht over de kraters!

Accommodaties in het binnenland van La Reunion

Les Jardins D’Heva | Impala Tours

Les Jardins D’Heva (MC-)

Deze stijlvolle bungalows liggen idyllisch aan de voet van de Piton des Neiges. Een ideaal vertrekpunt voor wandelingen en excursies in de Cirque de Salazie. Geniet op het terras van de traditionele keuken en de panoramische uitzichten.

Hotel Les Geraniums | Impala Tours

Hotel Les Geraniums (MC-)

Mooi hotel met 25 kamers en een uitzonderlijk panorama over Plaine des Cafres. Het restaurant heeft een uitstekende Creoolse keuken. Een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan de Piton de la Fournaise.

Hotel Tsilaosa | Impala Tours

Hotel Tsilaosa (MC)

Dit hotel laat de charme en authenticiteit van Réunion zien met zijn karakteristieke theesalon met zelfgemaakt gebak, het solarium met adembenemend uitzicht op de Piton des Neiges en niet te vergeten de verbazingwekkende wijnkelder.

Le Dimitile | Impala Tours

Le Dimitile (MC+)

Een 19e eeuws oud Creools huis omgetoverd tot duurzame hotel met 18 charmante kamers. Gelegen in het schilderachtige landschap van het dorp Entre-Deux. Geniet van de Franse en Creoolse gerechten, het zwembad en de tennisbaan.

Gite du Volcan | Impala Tours

Gite du Volcan

Uitzonderlijke locatie op korte afstand van de Piton de la Fournaise krater. De gite heeft 4, 6 en 8 persoons slaapzalen en een restaurant met panoramisch uitzicht op La Rivière de l \ 'Es. Maaltijden zijn op voorhand te reserveren.

Caverne Dufour | Impala Tours

Caverne Dufour

Rustieke berghut op 2,400m. De perfecte plek om van de zonsopgang vanaf de top van de Piton des Neiges te genieten. U word beloond met een uitzicht over vrijwel het gehele eiland. 48 slaapplaatsen zijn over 4 slaapzalen verdeeld.

Casa Nyala | Impala Tours

Casa Nyala

Een echte oase van rust in het hart van het dorp Cilaos, dichtbij alle voorzieningen en vertrekpunten van mooie wandelingen. Het uitgebreide ontbijt met zelfgemaakte jam word geserveerd met uitzicht op de Piton des Neiges.

Piton de la Fournaise

Piton de la Fournaise is een nog steeds actieve vulkaan. Om de 10 maanden ontsnapt er wel een lavastroom. Het is aan te raden om de vulkaan in de vroege ochtend te bezoeken en warme kleren en stevige schoenen aan te hebben. Het wordt absoluut afgeraden om van de gemarkeerde routes af te gaan, vanwege het dreigend uitbarstinggevaar.

Zeker de moeite waard om te bezoeken is de Notre Dame de la Lave. Dit kerkje werd in de jaren ’70 op een wonderbaarlijke manier gered van de lavastroom, die op enkele meters van het kerkje tot stilstand kwam. De gestolde lavastroom is nog steeds te bezichtigen.

Les Trois Cirques

De "cirques" van La Réunion zijn 3 immense kraters met een doorsnede van 10 kilometer, die worden omgeven door hoge onbereikbare rotswanden. Hier treft u ook enige watervallen aan op La Réunion.

Cilaos

In het plaatsje Cilaos liggen enkele heetwaterbronnen. Het water heeft een temperatuur van tussen de 31 en 38 graden Celsius en wordt gebruikt voor thermaal baden. Cilaos wordt omgeven door de uitgedoofde vulkaan Piton des Neiges en de berg Grand Bernard.

Salazie

Salazie is de meest bereikbare krater van de drie met zeer veel excursiemogelijkheden en prachtige watervallen. Salazie kunt u vanuit Saint Denis per huurauto in ongeveer 2 uur bereiken. U kunt hier echter ook een helikoptervlucht maken over de kraters. Nabij Salazie ligt ook de Malfate Crater, één van de mooiste kraters van het eiland.