Oostkust van la Réunion

Het toerisme aan de oostkust van het eiland is minimaal, er zijn nauwelijks hotels, maar toch is het een bezoek waard. De zee beukt met grote kracht op de rotsen voor de kust. Maar de mensen komen vooral voor het spectaculaire zicht op de, veelal nog warme, lavavlaktes die gevolg zijn van de nog steeds in werking zijnde vulkaan "Piton de la Fournaise". In 1977 werd het dorpje Piton Saint Rose overspoeld door een lavastroom die meer dan 30 huizen verwoestte. Sinds die tijd ziet u nog een grote zwarte gletsjer van verkoolde rotsen in de bergen.

De Rock River loopt tussen Saint Benoit en Bras Panon. Aan de monding van deze rivier bij Saint Benoit bevindt zich een prachtige bad- en vissersplaats. De zoetwater lagune is een ideale plek om te kanoën en surfen. In St. André, gelegen in het centrum van de suikerrietindustrie, ziet u de invloed van de Indiase immigranten die hierheen gekomen zijn in de 19de. Het dorpje heeft nog steeds een groot aantal Tamil-inwoners.

Accommodaties aan de oostkust

Hotel Diana Dea Lodge & Spa | Impala Tours

Hotel Diana Dea Lodge & Spa (FC)

Een charmant hotel met een prachtig uitzicht over de Indische Oceaan. De stilte en schoonheid van de locatie maken het de ideale bestemming om even helemaal weg te zijn. Ontspannen kunt u in de spa, bij de openhaard in de lounge of tijdens een wandeling op het landgoed.

Piton de la Fournaise

Deze actieve schildvulkaan is één van de actiefste vulkanen op aarde - sinds 1640 zijn er 153 geregistreerde uitbarstingen geweest. De Piton de la Fournaise is 2631 meter hoog en ligt aan de oostzijde van het eiland. De vulkaan bevindt zich op de Piton des Neiges - een grotere vulkaan die de afgelopen eeuwen niet meer actief is geweest. De top van de Piton des Neiges is 3069 m hoog, en vormt daarmee het de hoogste berg van het eiland. De Piton des Neiges kwam zo’n twee miljoen jaar geleden uit de Indische Oceaan omhoog en is inmiddels zo’n 20.000 jaar inactief. Hierdoor zijn de berghellingen van de vulkaan flink geërodeerd.

De deskundigen schatten dat de Piton de la Fournaise ongeveer 530.000 jaar geleden is ontstaan. Sinds die tijd zijn er voor zover bekend drie extra kraters bijgekomen: één 250.000 jaar, één 65.000 en één 5.000 jaar geleden.

Het gebied rondom de Piton hoort bij het stadje Tampon. De beste maanden om de berg te beklimmen, zijn mei tot november, vanwege de betere weersomstandigheden in die maanden. De Piton de la Fournaise heeft ook zijn eigen toeristeninformatie, het "Maison du Volcan". Hier is eveneens een museum te vinden met foto’s en informatie over uitbarstingen uit het verleden.