Zuidkust van La Réunion

Het ruige zuiden is zeker de moeite waard, met een bezoek aan de kleurrijke markt van Saint Pierre, de haven en de stranden van Grand Anse en Manapany-Les-Bains. Andere bezienswaardigheden zijn de wouden van Saint Philippe, Mare Longue en Basse Vallée.

Aan de ruige zuidkust liggen een aantal kleine kustplaatsje, zoals Saint Leu, Saint Pierre en Saint Joseph. In dit gebied vindt u nog wat meer het authentieke leven van La Réunion waar de tijd lijkt stil te staan. De kustlijn bestaat uit ruige rotsformaties afgewisseld door beschutte strandjes. De met tropische bossen begroeide berghellingen worden op tal van plaatsen doorsneden door lavavelden, met als climax de “Grand Brûlé” – het enorme lavaveld van de aktieve vulkaan “La Fournaise” waar met enige regelmaat lavastromen te zien zijn die zelfs de zee bereiken.

Accommodaties aan de zuidkust

Hotel Palm & Spa | Impala Tours

Hotel Palm & Spa (FC+)

Met de eindeloze oceaan als uniek decor, is dit de perfect plek voor een sereen verblijf in het hart van een natuurpark. Dompel uzelf onder in de ontspannen sfeer, waar hoogwaardige faciliteiten en zorgzame service samengaan.

Saint Pierre

Saint Pierre is de grootste plaats in het zuidwesten van Reunion, gelegen vlakbij het vliegveld Pierrefonds. Saint Pierre vormt een agglomeratie met de stad Le Tampon. Rondom Saint Pierre liggen tal van lagunes en kleine baaien, die prachtig mooi zijn. Ook ligt het park Exotica in deze plaats. Langs de kust liggen tal van restaurants en cafés. Ieder jaar in augustus word hier het Sakifo festival gehouden.

Klimaat

Saint Pierre heeft een tropisch klimaat met het hele jaar zonneschijn men spreek hier dan ook wel over de eeuwige zomer. Door de beschutte ligging achter de bergen valt hier minder regen als in de rest van Reunion. De regenperiode duurt hier van november tot en met april in deze periode kunnen hier ook tropische stormen voorkomen.