Saint-Denis

Saint-Denis is de grootste stad en hoofdstad van het eiland Réunion. Het ligt aan de noordkust van Réunion. In totaal telt deze - in 1669 gestichte - stad ongeveer 150.000 inwoners, wat ongeveer een vijfde deel van het totale inwoneraantal van het eiland is.

De hoofdstad biedt veel bezienswaardigheden. Zo is er het Victory monument, ter nagedachtenis aan de Franse gesneuvelde soldaten, het Historisch Museum en het Museum van Leon Dieux, dat beschikt over werken van grote kunstenaars zoals Cezanne, Gaugin, Picasso, Renoir, Rodin en Manet. Een wandeling door de botanische tuinen, door het gezellige stadscentrum en over de Barachois boulevard is zeker de moeite waard.

Accommodaties in Saint-Denis

Hotel Le Juliette Dodu | Impala Tours

Hotel Le Juliette Dodu (MC+)

Gesitueerd in het ouderlijk huis van nationale heldin Juliette Dodu. Gebouwd als een klein Creools paleis, in een historisch monument van de Oost-Indische Compagnie. Dit hotel betovert iedereen met zijn charme. U zult zich hier thuis voelen.

Chinatown

Saint-Denis heeft een Chinese buurt waar Chinese tempels en Chinese verenigingshuizen te vinden zijn. Deze liggen in de omgeving van Rue Saint-Anne.

Roland Garros

Saint-Denis is de geboorteplaats van Roland Garros, een Franse vliegtuigpionier en oorlogsheld, waarnaar de internationale luchthaven van Réunion vernoemd is. Tennisliefhebbers kennen de naam van de naar hem vernoemde Open Franse Tenniskampioenschappen.

Le Port

Even buiten Saint Denis, in het noordwesten van Reunion, ligt Le Port. Het plaatsje heeft een oude historie, maar is tegenwoordig nog steeds de belangrijkste havenplaats van het eiland. In Le Port zijn nog een aantal mooie oude kades bewaard gebleven en deze vormen nu samen met een aantal oude huizen het stadsaanzicht.

Klimaat

Het klimaat van Saint Denis is een tropisch moessonklimaat, met warme natte zomers en droge en redelijk warme winters. Gedurende het hele jaar heersen hier aangename temperaturen die overdag schommelen van 21-22 graden in de winter tot dertig graden in de zomermaanden. De meest aangename maanden zijn september, oktober en november als de temperatuur langzaam wat oploopt en het minste neerslag valt van alle maanden. Ook is er in die periode geen kans op cyclonen (orkanen) en schijnt de zon vrij uitbundig.