Accommodatie in la Reunion

Op Réunion liggen slechts een paar luxe hotels en resorts. De meeste accommodaties zijn eenvoudig. Het gaat daarbij meestal om kleine pensions en landelijke hotels. Sommige van deze accommodaties liggen hoog in de bergen.

Tot accommodaties worden gerekend: hotels, guesthouses, guestfarms, pensions, lodges en resorts. Op de eilanden van de Indische Oceaan is er veel kwaliteitsverschil – van eenvoudig en landelijk tot hoogwaardig en luxueus. De van staatswege ingevoerde sterrenkwalificaties zijn niet gebaseerd op een gemeenschappelijke basis in de betrokken landen. Indien een accommodatie in la Reunion met sterren zijn aangeduid, dan betekent dit dat de sterren corresponderen met de officiële van overheidswegen ingestelde kwalificatieprocedure of met ervaringen van onze medewerkers uit recentelijk bezoeken.

Hierdoor proberen wij u een structurele kwaliteitsindeling aan te bieden, die vanuit een gemeenschappelijke basis werkt. Wij zijn ons ervan bewust dat daarbij soms sprake is van subjectieve inschattingen van een individuele medewerker. Een eenvoudig pension met slechts 1 ster kan een uitstekende service bieden, terwijl een luxueuze accommodatie met 5 sterren een slechte service biedt. Een wisseling in het management of van kok middenin het seizoen kan positief en negatief uitwerken. Een ultieme garantie voor een duurzame geldigheid van de kwaliteitsindeling kan derhalve niet worden gegarandeerd. De kwaliteitsindeling van de accommodaties is gebaseerd op factoren als de staat van het gebouw, service, verzorging en algemene sfeer.

Bekijk de accommodaties in de volgende regio's

Binnenland van La Reunion | Impala Tours

Binnenland van La Reunion

Het binnenland van La Réunion is bergachtig en vormt een waar paradijs voor natuur- en wandelliefhebbers!

Oostkust van La Réunion | Impala Tours

Oostkust

De oostkust van La Réunion is de meest ruige kant van het eiland. U ontdekt er weelderige natuur, zwarte vulkanische rotsen en prachtige watervallen.

Saint Denis | Impala Tours

Saint-Denis

Saint-Denis is de grootste stad en hoofdstad van het eiland La Réunion. De hoofdstad biedt veel bezienswaardigheden.

Westkust La Reunion | Impala Tours

Westkust

De Westkust van La Réunion is het meest toeristisch. De meeste mensen komen voor de watersport en stranden naar de westkust van het eiland.

Zuidkust van La Reunion | Impala Tours

Zuidkust

Het ruige zuiden is zeker de moeite waard! In dit gebied vindt u nog wat meer het authentieke leven van La Réunion waar de tijd lijkt stil te staan.

We delen accommodatie in de volgende classificatie:

  • Basic
  • Middenklasse / Middle Class (MC)
  • Eerste klasse / First Class (FC)
  • Deluxe (DL).

 

Hotels en resorts

Dit zijn grotere en kleine hotelcomplexen met restaurants in de regel met zwembad. Resorts liggen direct of op loopafstand van het strand.

Lodges

Accommodaties die in de regel in meer of mindere mate ingericht zijn op wildobservaties. Daartoe behoren vogelobservaties en natuuractiviteiten (voorbeeld: excursies in het binnenland van Reunion). Voor zover deze accommodaties in de bergen gelegen zijn, zal slechts een gedeelte beschikken over elektrische stroom. Waar geen telefoon beschikbaar is, zal het contact met de buitenwereld via radio’s verlopen.

Guesthouses en pensions

Deze accommodaties beschikken in de regel over een beperkt aantal, meestal individueel uitgevoerde kamers. Meestal is er geen restaurant en soms is er geen ontbijtmogelijkheid. Meestal is de leiding in handen van de eigenaar. Het is voor u een unieke manier om kennis te maken met het land en zijn mensen. Wij helpen u graag met het zoeken naar de juiste accommodatie in la Reunion!