Vakantie Botswana

Heeft u weleens gedacht aan een vakantie in Botswana? Botswana is één van de mooiste landen van zuidelijk Afrika. Botswana biedt bezoekers een afwisselend en contrastrijk landschap met bizarre rotsformaties, zoutpannen, savanne en “wetlands”.

Behouden natuur en lokale cultuur

In Botswana vindt u tal van luxueuze lodges, die gelegen zijn op de mooiste locaties. De rijkdom aan dieren, vogels en flora vormen een paradijs voor de natuurliefhebber. Botswana is naar Afrikaanse normen een zeer welvarend land. De grootste bron van inkomsten is de diamantwinning, maar ook het toerisme heeft een gunstige invloed op de economie. De regering heeft er echter van meet af aan voor gekozen om het massatoerisme buiten de deur te houden, zodat de natuur en lokale cultuur behouden blijft. Daardoor kunt u in uw vakantie nog steeds van het echte Botswana genieten.

Themareizen in Botswana

autorondreis botswana | Impala Tours

Autorondreizen in Botswana

Een autorondreis in Botswana.. Ervaar de vrijheid tijdens uw autorondreis in Botswana! Zo bent u in een nationaal park en weet waar u die avond overnacht. Bekijk onze autorondreizen!

Fly-in Safari in Botswana | Impala Tours

Fly-In safari`s in Botswana

Op een luxere manier op safari in Botswana? Met onze fly-in safari's ontdekt u Botswana door met een klein vliegtuigje van het ene gebied naar het andere te vliegen. U valt van de ene verbazing in de andere! Bekijk onze fly-in safari's!

Groepsreis Botswana | Impala Tours

Groepsreizen in Botswana

Liever niet alleen op avontuur in Botswana? Dan zijn onze groepsreizen iets voor u! De groepsreizen in Botswana doet u in een internationaal gezelschap en een Engelssprekende gids. Bekijk onze groepsreizen!

Individuele maatwerkreizen in Botswana | Impala Tours

Individuele maatwerkreizen in Botswana

Mocht u op onze website een aantal ideeën hebben opgedaan voor een reis naar Botswana, maar ziet u uw droomreis er niet tussen staan? Dan kunnen wij uw reis geheel op maat voor u maken waarbij elk onderdeel besproken wordt.

Individuele reizen in Botswana | Impala Tours

Individuele reizen in Botswana

Wij bieden individuele reizen aan naar Botswana die speciaal op maat voor uw reisgezelschap worden samengesteld. U hoeft hierbij geen rekening te houden met andere medereizigers en heeft steeds een gids en chauffeur tot uw beschikking.

Natuurparken bezoeken tijdens uw vakantie in Botswana

Een groot deel van het land ligt in de Kalahariwoestijn. Het noorden van het land is het vruchtbaarste gebied, waar enkele rivieren stromen en beroemde natuurparken liggen zoals Chobe National Park, Savuti Game Reserve en de Okavango Delta (Moremi Game Reserve). Deze natuurparken zijn een echte aanrader om te bezoeken tijdens uw vakantie in Botswana.

De meeste dagen zijn droog en heet, de meeste nachten zijn helder en koel. De afstanden zijn groot in Botswana, soms komt men onderweg tijden geen huizen of verkeer tegen. Botswana is uitermate geschikt als verlenging van uw vakantie in Namibië of Zuid-Afrika.

Meest bezochte parken in Botswana

Okavango Delta | © Sanctuary Retreats

Okavango Delta

De grootste inlandse rivierdelta ter wereld! De natuur is hier weelderiger en ongerepter dan nergens anders in Afrika. Een tocht per mokoro door de Okavango Delta is een belevenis om nooit te vergeten.

Chobe National Park | Vakantie Botswana

Chobe National Park

Chobe National Park is het oudste nationale park van Botswana. Het is een beschermd natuurgebied met groene oase met rivieren in een droog gebied. Er zijn tal van diersoorten te vinden. Spot de Big 5!

Olifant in Moremi Game Reserve | vakantie Botswana

Moremi Game Reserve

Moremi Game Reserve is een onderdeel van de Okavango Delta. Dit prachtige natuurpark is vooral ideaal voor 4x4 selfdrives. De dieren zijn hier makkelijk te spotten, want vaak lopen ze gewoon op de weg!

Kalahari | © Christophe Courteau

Kalahari

De Kalahari is dé plek om kennis te maken met de cultuur van de bosjesmannen. In het Central Kalahari Game Reserve, het grootste natuurreservaat van Afrika, vindt u zoutpannen met een geweldige wilddichtheid.

Makgadikgadi Pans | stokstaartjes in Afrika

Makgadikgadi Pans

Het Makgadikgadi Pans Game Reserve bestaat uit het grootste stelsel van zoutpannen ter wereld. Wilde dieren leven er volop in het gebied, alhoewel niet in dezelfde hoeveelheden als in Chobe National Park!

Kgalagadi Transfrontier Park | vakantie Botswana

Kgalagadi

Het Kgalagadi Transfrontier Park ligt in de Kalahari. Het is een samenvoeging van het Zuid-Afrikaanse Kalahari Gemsbok Park en het Botswaanse Gemsbok National Park.

Okavango Delta

Naast een aantal grote wildparken, zoals het Chobe N.P. en het Moremi Wildlife Reserve vindt u hier ook de beroemde Okavango Delta – de grootste inlandse delta ter Wereld. Dit waterrijke gebied in het noordelijke gedeelte van Botswana is één van Afrika’s laatste grote ongerepte natuurgebieden. Het is een oase van verrassende schoonheid, bevolkt door talloze dieren. Prachtig om te bezoeken tijdens uw vakantie in Botswana.

Geografie Botswana

Botswana – het voormalige Bechuanaland – ligt in zuidelijk Afrika. Het land wordt geheel omsloten door Namibië, Zimbabwe, Zambia en Zuid-Afrika. Het is een stabiel en veilig land met een moderne economie en een goede infrastructuur. De hoofdstad van Botswana is Gaborone – een stad met ongeveer 200.000 inwoners die op 15 kilometer van de Zuid-Afrikaanse grens ligt. Met een oppervlakte van bijna 600.000 vierkante kilometer is Botswana ongeveer 16 keer zo groot als Nederland.

Regio's in Botswana

Gaborone | © DOOKPHOTO

Gaborone

Één van de welvarendste en snelst groeiende steden van Zuidelijk Afika. Ontdek de vele boutiques, cafés, restaurants, theaters, kunstgaleries en het Nationale museum. Of ga op souvernier jacht op een van de kleurrijke markten.

Kalahari | © Christophe Courteau

Kalahari

De Kalahari is dé plek om kennis te maken met de cultuur van de bosjesmannen. In het Central Kalahari Game Reserve, het grootste natuurreservaat van Afrika, vindt u zoutpannen met een geweldige wilddichtheid.

Noorden van Botswana | © Sanctuary Retreats

Noorden van Botswana

Hier vindt u het Chobe National Park, één van de mooiste en wildrijkste natuurparken van Afrika. Langs de Chobe rivier vindt u enorme kuddes en een grote variëteit aan wilde dieren. Een cruise is zeker aan te raden.

Oosten en Midden | Impala Tours

Oosten en Midden

Het oosten wordt vooral bezocht als stop tussen Gaborone en Maun of Kasane. Het midden van Botswana wordt gedomineerd door de bijzondere zoutpannen. Hier vindt u veel wilde dieren en rotstekeningen van de bosjesmannen.

Okavango Delta | © Sanctuary Retreats

Okavango Delta

De grootste inlandse rivierdelta ter wereld! De natuur is hier weelderiger en ongerepter dan nergens anders in Afrika. Een tocht per mokoro door de Okavango Delta is een belevenis om nooit te vergeten.

Bevolking Botswana

Botswana telt 1,8 miljoen inwoners en is daarmee zeer dunbevolkt. De bevolking is verdeeld over 75,5% Tswana, 12,4% Shona, 3,4% San, 2,5% Khoi Khoi, 1,3% Ndebele en 4,9% overig.

Bezoek Botswana met een georganiseerde reis

Botswana is geen land om op eigen houtje te verkennen wegens de slechte staat van het wegennet, de hoge kostprijs van een huurwagen en de weinige overnachtingsmogelijkheden. Het best bezoekt u dit land via een georganiseerde reis, zoals een fly-in safari of een avontuurlijke kampeertocht.

Reisaanbiedingen voor uw vakantie in Botswana

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen. Onze medewerkers helpen u graag voor een vakantie naar Botswana die al uw verwachtingen overtreft!

Wilt u op vakantie naar Botswana? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan.