Noorden van Botswana

Het noorden van Botswana wordt na de Okavango Delta het meest door reizigers bezocht. Hier vindt u het Chobe National Park, één van de mooiste en wildrijkste natuurparken van Afrika. Het park ligt langs de Chobe rivier, een ideaal waterbron voor de dieren.

Chobe bestaat uit vier hoofdgebieden: de Chobe Riverfront, de centrale vlaktes rond Nogatsaa, het Linyanti moerasland en de bekende Savuti regio met de Mababe Depression.

De Riverfront langs de Chobe rivier is het meest bezochte deel van het Chobe National Park. Het kan met een gamedrive vanuit Kasane worden bezocht. Ook een cruise over de Chobe rivier is zeker aan te raden - u ziet nijlpaarden en krokodillen luieren in de rivier en rond zonsondergang olifanten badderen in de rivier.

De andere 3 delen van het Chobe National Park zijn meer afgelegen en veel minder bezocht - maar zeker niet minder interessant. U vindt er een aantal lodges (meestal met safaristijl tenten), die gamedrives verzorgen. De centrale vlaktes rond Nogatsaa en Savuti doen erg denken aan de Serengeti in Oost-Afrika. Enorme kuddes en een grote variëteit aan wilde dieren ziet u in deze gebieden.

Savuti vormt het zuidelijk deel van het Chobe National Park - het is wat rotsiger en droger dan de Nogatsaa vlaktes.

Westelijk van Chobe - tegen de Namibische grens aan - liggen de Linyantu moerassen. Ook in dit deel van het Chobe National Park vindt u een overdaad aan wilde dieren, maar wat landschap betreft heeft het meer weg van de Okavango Delta.

De vier delen van het Chobe National Park zijn aaneengesloten en de dieren kunnen vrijelijk bewegen.