Linyanti Area

De noordwesthoek van Chobe grenst aan de Linyanti Rivier. Het Linyanti deel van Chobe heeft een erg kort stuk rivierfront. Ook het moerasdeel dat in Chobe National Park ligt is een fractie van het totale - 900 km² omvattende - Linyanti moeras. Ook het verder zuidwestelijk gelegen Selinda Nature Reserve en het afgelegen Mamili National Park aan de noordelijke oevers van de Kwando Rivier (in Namibië) omvatten delen van het Linyanti moeras.

De ligging en de relatieve ontoegankelijkheid van het gebied maken dit één van onze meest geliefde safaribestemmingen voor bezoekers die rust zoeken en van het gebaande pad willen afwijken. Het gebied rondom de Linyanti is nog vrij onbekend maar is zeker zo fraaien en wildrijk als de andere delen van het Chobe National Park.

Accommodaties in het Linyanti gebied

Lianshulu Lodge | Impala Tours

Lianshulu Lodge (MC+)

Lianshulu ligt in een privéconcessie in het Mudumu NP, met uitzicht op een lagune en uiterwaarden. 10 rietgedekte chalets, twee romantische open haarden, een uitgebreide bibliotheek en een afgelegen zwembad versterken de perfecte safari-sfeer.

Linyanti Bush Camp | Impala Tours

Linyanti Bush Camp (MC)

Een intiem en authentiek tentenkamp met 6 safaritenten aan de oevers van de Linyanti-moerassen. Gelegen in een privéreservaat, vlakbij het Chobe NP. Het camp biedt helikopter-, mokoro- (houten kano) en nachtsafari's aan.

Zafara Camp | Impala Tours

Zafara Camp (FC)

Sinds de heropening in april 2008 behoort Zafara tot de allerbeste kampen van Afrika. Gelegen in het Selinda reservaat, bestaat het camp uit 4 grote, luxueus uitgevoerde tenten met een privélounge, een ’plunge pool’ en een prachtig uitzicht over de Zibadianja-lagune.