Kazungula

Bij het dorpje Kazungula komen 4 landen samen, namelijk Botswana, Namibië, Zambia en Zimbabwe. Vanwege de smalle Caprivi Strook (de Namibische corridor) is zelfs de grens met Angola maar slechts enkele kilometers verwijdert. Deze samenkomst van landgrenzen maakt Kazagula een unieke plek op aarde.

Bij Kazungula kunt u de Zambezi River oversteken tussen enerzijds Botswana en Namibië en anderszijds Zambia en Zimbabwe. Er zijn verscheidene veerdiensten die met enige regelmaat auto’s en passagiers naar de overkant van de rivier brengen. De veerponten hebben slechts een beperkte capaciteit, waardoor vaak lange wachttijden ontstaan (vele uren).

Passagiers die zonder eigen vervoersmiddel reizen kunnen gebruik maken van een snellere veerdienst. Aan de zijde van Botswana zijn taxi’s en bussen beschikbaar voor een transfer naar Kasane. Aan de zijde van Zambia kunt u gebruikmaken van taxi’s en bussen om naar Livingstone te reizen. Aan de zijde van Zimbabwe staan doorgaans taxi’s en bussen klaar om u naar Victoria Falls te brengen.