Kasane

De stad Kasane ligt nabij het punt waar 4 landen - Botswana, Namibië, Zimbabwe en Zambia - samenkomen. Het vormt de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Chobe National Park. Vanuit Kasane kunt u een excursie maken naar de 90km oostelijk gelegen Victoria watervallen. De laatste jaren is Kasane erg gegroeid vanwege het toenemende toerisme in het gebied. De stad zelf heeft weinig bezienswaardigheden, maar ligt fraai langs de Chobe rivier, die hier samenkomt met de Zambezi rivier.

Kasane is een goede plek om inkopen te doen als u een rondreis maakt. Er zijn voldoende winkels, supermarkten, tankstations ed. en er is ook een keuze aan hotelaccommodatie. Langs de Chobe rivier liggen een aantal lodges met fraai uitzicht en luxe faciliteiten, die vaak veel voordeliger zijn dan de lodges in het Chobe National Park zelf. ’s avonds ziet u hier vaak olifanten een bad nemen in de Chobe rivier. Van hieruit worden er gamedrives georganiseerd in het Chobe National Park.

12km oostelijk van Kasane ligt de grens met Zimbabwe, bij het plaatsje Kazungula. Vanaf hier vertrekt tevens de ferry over de Zambezi rivier naar Zambia aan de overkant. Kasane kan ook bereikt worden per vliegtuig vanaf Gaborone, Maun, Johannesburg, Victoria Falls en Livingston.

Over land is de stad via verharde wegen verbonden met Windhoek (via de Caprivi strook), Victoria Falls, Livingstone (via de ferry) en Francistown en Gaborone. De "binnendoorweg" via Savuti naar Maun is alleen in de droge periode per 4wd terreinwagen toegankelijk, en zelfs dan vergt deze zandweg de nodige 4wd rijervaring.