Chobe River

De Chobe rivier ontspringt als de Kwando rivier in de hooglanden van Angola. Vervolgens stroomt hij in zuidelijke richting door de Caprivi strook (Namibië) naar het moeras van de Linyanti rivier. De Lynianti rivier stroomt vervolgens verder in oostelijke richting en gaat hier over in de Chobe rivier. Deze rivier vormt hier de grens tussen Botswana en Namibië. Alleen in tijden van hoge waterstand (in de regentijd) bereikt het water de Zambezi rivier.

De Chobe rivier wordt omringd door een dichtbegroeid boslandschap met slechts hier en daar overstroomde oevers. Het noordelijk gedeelte wordt beschouwd als één van zuidelijk Afrika’s beste gebieden voor korte safari’s, vanwege de vele olifanten, buffels en watervogels die zich hier in het droge seizoen ophouden.

Één van de meest interessantste delen van het Chobe National Park ligt aan de rivier - het zgn. Riverfront. Dit is een 50 km lang gebied langs de Chobe rivier westelijk van Kasane. Hier komen olifanten in grote getale drinken tijdens de droge maanden (jun-oct). Ook leeuwen, luipaarden en cheeta’s vertonen zich hier regelmatig. Eén dag met een riviersafari over de Chobe en een gamedrive langs de Chobe levert gegarandeerd een bijzonder tafereel op.

Accommodaties aan de Chobe Rivier

Chobe Chilwero Lodge | Impala Tours

Chobe Chilwero Lodge (FC)

Deze luxe lodge ligt boven de Chobe-rivier en biedt een ongeëvenaard panoramisch uitzicht over de uiterwaarden. De lodge heeft 15 luxueuze chalets en een prachtige spa. Gezinnen met kinderen van alle leeftijden zijn welkom.

Chobe Game Lodge | Impala Tours

Chobe Game Lodge (MC+)

Een elegante vijfsterren safari lodge. Dit is de enige accommodatie in het wereldberoemde Chobe National Park die aan de oevers van de Chobe River ligt. Vanaf het houten panoramadek heeft u een prachtig uitzicht.

Chobe Savanna Lodge | Impala Tours

Chobe Savanna Lodge (MC+)

Gelegen op een eiland (in Namibië) in de Chobe rivier, met een prachtig uitzicht over de uitgestrekte uiterwaarden van het Chobe National Park. U verblijft in een mooi ingerichte chalet met rieten dak en een eigen terras.

Elephant Valley Lodge | Impala Tours

Elephant Valley Lodge (MC)

Gelegen in de Lesoma vallei (tussen het Chobe NP en het Wangi NP) op 30 min rijden van Kasane. De drinkplaats die voor de lodge ligt ontvangt dagelijks vele bezoekers, o.a. de Big 4. De nieuwe plunge pool is perfect voor een verfrissende duik.

Kings Pool Camp | Impala Tours

Kings Pool Camp (FC)

Een luxueuze tentenkamp met uitzicht op de Kings Pool lagune en Linyanti rivier. Het camp heeft een 'sunken hide', waardoor u dieren in het water op ooghoogte kunt observeren. Het is mogelijk om een cruise over de Linyanti rivier te maken.