Savuti Game Reserve

In het zuidwesten van Chobe NP - ingeklemd tusen de Linyanti moerassen en Okavango Delta - ligt het droge en rotsachtige Savuti, met name interessant tijdens en net na de regentijd. Dit wat drogere gebied doet denken aan de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti in oostelijk Afrika. De temperaturen kunnen hoog oplopen.

Savuti beslaat bijna 5.000 km² en omvat het Savuti moeras en het Savuti kanaal, de Mababe Depression en de Magwikhwe Sand Ridge. Het gebied tussen de Chobe rivier en de Okavango Delta is een tektonisch instabiel gebied, waar de aardkorst na aardbevingen regelmatig iets wordt opgetild of juist wegzakt. Men vermoed dat deze tektonische instabiliteit ervoor zorgt dat water soms door de Savuti en Selinda kanalen kan stromen van de Okavango Delta naar de Linyanti moerassen en omgekeerd.

De leeuwen, hyena’s en zebramigratie zijn synoniem aan Savuti, maar het gebied kent ook een grote verscheidenheid aan andere roofdieren en wildsoorten. De pannen en drinkpoelen worden daarnaast door grote kuddes olifanten en antilopen bezocht in het droge seizoen. Groepen leeuwen rivaliseren hier met groepen hyena’s.

De leeuwen van Savuti staan ook bekend om hun jacht op olifanten. Een fascinerende strijd tussen twee Koninklijke soorten van het dierenrijk. Savuti is niet voor niets één van de beste safaribestemmingen in zuidelijk Afrika.

Accommodaties in het Savuti Game Reserve

Ghoha Hills Savuti Lodge | Impala Tours

Ghoha Hills Savuti Lodge (FC)

Deze op een heuveltop gelegen eco lodge biedt een ongeëvenaard uitzicht over de Savuti savanne en een drinkplaats. Naast 11 luxueus ingerichte tenten, heeft de lodge een buitenhaard, zwembad, fitnessruimte en spa.

Savute Safari Lodge | Impala Tours

Savute Safari Lodge (FC)

Lodge met 12 elegant ingerichte chalets. Gelegen aan het gedeeltelijk stromende Savuti kanaal, waar olifanten komen drinken, baderen en spelen. Het restaurant en de ligstoelen rond het zwembad zijn perfect gepositioneerd om de gevarieerde fauna te bekijken.