Chobe National Park

Het Chobe National Park - genaamd naar de Chobe rivier die de natuurlijke grens vormt met Namibië - herbergt een enorme hoeveelheid aan gevarieerd wildlife, waaronder Afrika’s grootste olifantenpopulatie! Het park is een beschermd natuurgebied van 11.700 km². Het Chobe National Park is dan ook een uitermate bijzondere plek om kuddes van soms wel honderden olifanten voorbij te zien komen.

De Chobe River, een natuurlijke grens met Namibie, vormt niet alleen voor olifanten een welkome drinkplaats. Zebra’s, giraffes, buffels, leeuwen en hyena’s behoren ook tot de vaste bezoekers. Daarnaast telt het park zo’n 450 soorten vogels. De natuur wisselt van bosrijke gebieden tot het oer-Afrikaanse savannelandschap.

Chobe bestaat uit vier hoofdgebieden: de Chobe River, de centrale vlaktes rond Nogatsaa, het Linyanti moerasland en de bekende Savuti regio met de Mababe Depression.

U kunt Chobe National Park bereiken vanuit het plaatsje Kasane, dat een klein vliegveldje heeft. Ook kunt u Chobe National Park via Kasana overland bereiken vanuit Namibië, Zambia of Zimbabwe.