Reisonderdelen in Botswana

Botswana kan het hele jaar door bezocht worden. Het is een land waar u voor de natuur heen gaat. Bij de natuurgebieden - zoals Chobe National Park en de Okavango Delta - vindt u een groot aanbod van safarikampen, sommige behoren zelfs tot de beste ter Wereld. De safarikampen zijn soms zeer luxe en bieden aangenaam comfort voor iedere portemonnee. Wildobservaties zijn mogelijk in diverse prijsklassen. De grote doorgaande wegen zijn redelijk goed, de mensen behulpzaam, gastvrij en kindvriendelijk. Door de indrukwekkende en afwisselende landschappen is Botswana een uitstekende safari bestemming voor individuele reizigers en natuurliefhebbers. De reisonderdelen in Botswana bestaan uit accommodaties, huurauto’s en campers, campings en rondreizen.

Binnenlandse vluchten in Botswana | Impala Tours

Binnenlandse vluchten in Botswana

Veel lodges en camps zijn uitsluitend met kleinere, particuliere vliegtuigen te bereiken zijn. Botswana kent dan ook een uitgebreid particulier netwerk van vluchten.

Riviercruises in Botswana | © Zambezi Queen Collection

Riviercruises in Botswana

Een unieke en zeer aantrekkelijke reismogelijkheid om over de Okavango, Chobe en Zambezi rivier te reizen. Cruiseliefhebbers komen in Botswana aan hun trekken.

Huurauto`s en Campers in Botswana | Impala Tours

Huurauto`s en Campers in Botswana

Een avontuurlijke manier om Botswana te ontdekken. We adviseren u wel om uw reis per huurauto of camper goed voor te bereiden en tijdig te reserveren.

Accommodaties in Botswana | © Deset & Delta Safaris

Accommodaties in Botswana

Botswana biedt enkele afgelegen, zeer bijzondere lodges en camps van wereldklasse. Bekijk hier een greep uit ons assortiment.

Rondreizen in Botswana | Impala Tours

Rondreizen in Botswana

Welke rondreis past het beste bij u? Gaat u als avonturier zelf of pad met een huurauto? Of vliegt u tussen accommodaties? Hier vindt u enkele voorbeeldreizen.

Accommodaties

Het aanbod aan accommodatie in Botswana varieert van eenvoudige hotels en guesthouses tot luxe hotels, safarikampen en privélodges in wildreservaten van verschillende prijsklassen. Vanwege ons volume kunnen we u scherpe kamerprijzen bieden. Om een juiste keuze uit het grote aanbod aan safarikampen en game-lodges te maken, adviseren we u vrijblijvend een offerte te laten maken. Voor een optimale safari-belevenis bent u immers niet alleen op zoek naar een overnachtingsplek, maar vooral naar een aangenaam verblijf waar u rond de tijd dat u daar bent wilde dieren kunt spotten. Hier kunnen we veel over vertellen.

Huurauto’s en Campers

In Botswana wordt links gereden. Het land beschikt over een uitgebreid wegennetwerk met een aantal verharde wegen. Voor het huren van een auto of camper heeft u - naast een geldig Europees rijbewijs - ook een internationaal rijbewijs nodig. Alhoewel avontuurlijke en ervaren 4wd-chauffeurs een autorondreis (selfdrive) in Botswana een leuke uitdaging zullen vinden, is autohuur of camperhuur voor veel van onze klanten een te groot avontuur.

Op sommige afgelegen plaatsen (zoals langs de weg van Maun naar chobe NP) kan de onverharde doorgaande weg echt heel slecht worden. Afhankelijk van de regen, het vrachtverkeer en wanneer de weg onderhouden is - kunnen de wielsporen zo diep uitslijpen en vol water staan, dat er haast geen doorkomen aan is.Als u op de verharde hoofdwegen blijft en alleen de onverharde toegangswegen berijdt naar natuurparken of een accommodatie, dan kan doorgaans het gehele jaar naar Botswana worden gereisd. Tankstations vindt u vooral in de steden en bij belangrijke kruisingen. Benzine en diesel is doorgaans goedkoper dan in Nederland, maar houd er wel rekening mee dat naarmate u in meer afgelegen gebieden komt de brandstofprijzen hoger liggen.

Campings

Botswana beschikt slechts over een gering aantal campings - die vaak zeer beperkte faciliteiten hebben. U kunt er dus het beste vanuit gaan dat u zelfbehulpzaam moet zijn. De beste kampeermogelijkheden zijn vaak bij hotels en lodges (voor zover ze dat toestaan). Onderweg komt u veel Zuid-Afrikaners tegen die met hun 4wd terreinwagen en "bakkie" dwars door de Kalahari rijden en voldoende brandstof, reserveonderdelen, eten en water bij zich hebben. Maar houdt er rekening mee dat dat vaak met een huurauto of huurcamper veel moeilijker te doen is.

Rondreizen, Individueel of in een groep

Onder de reisonderdelen in Botswana vallen ook rondreizen. Wij hebben voor u een aantal rondreizen samengesteld, die qua tijdverdeling en route een optimale indruk geven van de gebieden waar doorheen gereisd worden. U vindt in ons uitgebreide programma een keuze aan individuele rondreizen en kleinschalige groepstours, Bij veel van deze rondreizen reist u per 4wd terreinwagen door afgelegen natuurgebieden. Hierbij worden hoge eisen gesteld aan het materiaal, waar we uiteraard rekening mee houden.