Victoria Falls

Victoria Falls is zowel de naam van het indrukwekkende natuurwonder als van het stadje in de buurt van de watervallen. Dit watergordijn is uitgeroepen tot het zevende wereldwonder en is één van de belangrijkste toeristische attracties in heel Afrika. Hier stort de Zambezi zich donderend omlaag in de Batoka Gorge en vormt zo het grootste watergordijn ter wereld. In de maanden april en mei, als de rivier zijn hoogste peil bereikt, stort hier 545 miljoen liter water per minuut naar beneden.

De plaatselijke bevolking noemde dit schitterende natuurspektakel heel toepasselijk Mosi-oa-Tunya of "rook die dondert", maar het werd door de Schot David Livingstone omgedoopt tot Victoria Falls, genaamd naar de Queen Victoria, de toenmalige koningin van Engeland.

De Victoria watervallen zijn één van de mooiste en spectaculairste watervallen van de wereld. De watervallen worden gevoed door de machtige Zambezi-rivier. Bij de watervallen vindt u ook het monument van Dr. Livingstone.

U kunt de watervallen bezoeken (en erbij verblijven) aan de Zimbabwaanse kant (Victoria Falls) of aan de Zambiaanse kant (Livingstone). Aan beide kanten hebben wij prachtige accommodaties voor u beschikbaar. Hieronder vindt u de selectie van onze accommodaties en enkele complete arrangementen.

Accommodaties in Victoria Falls

The Elephant Camp | Impala Tours

The Elephant Camp

Deze luxe en intieme lodge heeft een fantastisch uitzicht over de nevel van de Victoria watervallen en een waterdrinkplaats van olifanten. De 12 luxe tenten hebben ieder een privé terras met een klein zwembad. Inclusief gratis transfer naar de stad en verschillende activiteiten.

The Victoria Falls Hotel | Impala Tours

The Victoria Falls Hotel

Een statig hotel uit 1904 in edwardiaanse stijl met uitzicht over de prachtige Batoka-kloof. Het hotel ligt in een weelderig tuin en heeft drie restaurants, een zwembad, een spa, een fitnessruimte en minigolf. Een hoogtepunt is de traditionele High Tea op het terras.

Impala Tours | Stanley Safari Lodge

Stanley Safari Lodge

Elegante lodge met 10 chalets en schitterende uitzichten: de nevel van de watervallen in de verte, de machtige Zambezi-rivier en daar bovenop weer een prachtige Afrikaanse zonsondergang. Gelegen op slechts drie kilometer van de Victoria Falls.

Avani Victoria Falls Resort | Impala Tours

Avani Victoria Falls Resort

Dichter bij de watervallen kunt u niet overnachten! Via een privétoegang liggen de watervallen op slechts 5 minuten lopen. De architectuur van het hotel is gebaseerd op een oude ommuurde Afrikaanse stad en zit vol Afrikaanse charme.

Sanctuary Sussi & Chuma Lodge | Impala Tours

Sanctuary Sussi & Chuma Lodge

12 kilometer stroomopwaarts van de Victoria Falls, weg van de drukte, ligt dit juweeltje. De 12 luxe boomchalets hebben allemaal een eigen terras met een prachtig uitzicht over de Zambezi. Er is een uitgebreide keuze uit diverse activiteiten.

Chundu Island | Impala Tours

Chundu Island

Chundu Island ligt 21 km stroomopwaarts van de Victoria Falls, op een eiland middenin het Zambezi NP. Het hotel heeft 8 ruime kamers, elk met een eigen terras en prachtig uitzicht op de Zambezi. Een paradijs voor vogelliefhebbers!

Ilala Lodge | Impala Tours

Ilala Lodge

Deze lodge heeft 56 comfortabele kamers en ligt op slechts 8 minuten lopen van de Victoria watervallen. Geniet van een diner in het bekroonde Palm Restaurant met uitzicht op de wilde dieren die vaak door de tropisiche tuin wandelen.