Accommodaties in Zimbabwe

Tot accommodaties in Zimbabwe worden gerekend: hotels, guesthouses, guestfarms, pensions, camps, lodges en game lodges. In het zuiden en oosten van Afrika is er veel kwaliteitsverschil – van eenvoudig en landelijk tot hoogwaardig en luxueus. De van staatswege ingevoerde sterrenkwalificaties zijn niet gebaseerd op een gemeenschappelijke basis in de betrokken landen. Indien accommodaties met sterren zijn aangeduid, dan betekent dit dat de sterren corresponderen met de officiële van overheidswegen ingestelde kwalificatieprocedure of met ervaringen van onze medewerkers uit recentelijk bezoeken.

Hierdoor proberen wij u een structurele kwaliteitsindeling aan te bieden, die vanuit een gemeenschappelijke basis werkt. Wij zijn ons ervan bewust dat daarbij soms sprake is van subjectieve inschattingen van een individuele medewerker. Een eenvoudig pension met slechts 1 ster kan een uitstekende service bieden, terwijl een luxueuze accommodatie met 5 sterren een slechte service biedt. Een wisseling in het management of van kok middenin het seizoen kan positief en negatief uitwerken. Een ultieme garantie voor een duurzame geldigheid van de kwaliteitsindeling kan derhalve niet worden gegarandeerd. De kwaliteitsindeling van de accommodaties is gebaseerd op factoren als de staat van het gebouw, service, verzorging en algemene sfeer.

Er worden 3 verschillende symbolen verdeeld over 3 accommodatietypes gebruikt. 1 ster betekent eenvoudige 5 sterren betekent hoogwaardig.

Accommodaties in Zimbabwe

The Elephant Camp | Impala Tours

The Elephant Camp

Deze luxe en intieme lodge heeft een fantastisch uitzicht over de nevel van de Victoria watervallen en een waterdrinkplaats van olifanten. De 12 luxe tenten hebben ieder een privé terras met een klein zwembad. Inclusief gratis transfer naar de stad en verschillende activiteiten.

The Victoria Falls Hotel | Impala Tours

The Victoria Falls Hotel

Een statig hotel uit 1904 in edwardiaanse stijl met uitzicht over de prachtige Batoka-kloof. Het hotel ligt in een weelderig tuin en heeft drie restaurants, een zwembad, een spa, een fitnessruimte en minigolf. Een hoogtepunt is de traditionele High Tea op het terras.

Impala Tours | Stanley Safari Lodge

Stanley Safari Lodge

Elegante lodge met 10 chalets en schitterende uitzichten: de nevel van de watervallen in de verte, de machtige Zambezi-rivier en daar bovenop weer een prachtige Afrikaanse zonsondergang. Gelegen op slechts drie kilometer van de Victoria Falls.

Avani Victoria Falls Resort | Impala Tours

Avani Victoria Falls Resort

Dichter bij de watervallen kunt u niet overnachten! Via een privétoegang liggen de watervallen op slechts 5 minuten lopen. De architectuur van het hotel is gebaseerd op een oude ommuurde Afrikaanse stad en zit vol Afrikaanse charme.

Sanctuary Sussi & Chuma Lodge | Impala Tours

Sanctuary Sussi & Chuma Lodge

12 kilometer stroomopwaarts van de Victoria Falls, weg van de drukte, ligt dit juweeltje. De 12 luxe boomchalets hebben allemaal een eigen terras met een prachtig uitzicht over de Zambezi. Er is een uitgebreide keuze uit diverse activiteiten.

Chundu Island | Impala Tours

Chundu Island

Chundu Island ligt 21 km stroomopwaarts van de Victoria Falls, op een eiland middenin het Zambezi NP. Het hotel heeft 8 ruime kamers, elk met een eigen terras en prachtig uitzicht op de Zambezi. Een paradijs voor vogelliefhebbers!

Ilala Lodge | Impala Tours

Ilala Lodge

Deze lodge heeft 56 comfortabele kamers en ligt op slechts 8 minuten lopen van de Victoria watervallen. Geniet van een diner in het bekroonde Palm Restaurant met uitzicht op de wilde dieren die vaak door de tropisiche tuin wandelen.

Musangano Lodge | Impala Tours

Musangano Lodge

Musangano lodge biedt een heerlijke combinatie van een serene sfeer, een charmante accommodatie, een voortreffelijke keuken en een adembenemend uitzicht. De 5 bungalows en 4 chalets zijn de ideale uitvalsbasis om de Eastern Highlands te verkennen.

Norma Jeane`s Lakeview Resort | Impala Tours

Norma Jeane`s Lakeview Resort

Norma Jeane`s Lakeview Resort is gelegen in een fraaie tuin en heeft uitzicht op het Mutirikiwi meer. Het resort ligt vlakbij de ruïnes van Zimbabwe .

Hwange Safari Lodge | Impala Tours

Hwange Safari Lodge

Gelegen vlak bij het Hwange NP. Het hotel heeft 100 kamers en twee restaurants, waarvan één buiten met uitzicht op een drinkplaats. Het zwembad is een populaire oase om af te koelen en de bar is de ideale plek om te ontspannen na een safari.

Elephant's Eye Lodge | Impala Tours

Elephant's Eye Lodge

Deze luxe eco-lodge ligt in het Hwange NP en heeft 8 hooggelegen tentchalets, ieder met een privé buitendouche en uitzicht op een drinkplaats. Ga mee op nachtsafari, één van de andere vele activiteiten of ontspan in de spa.

Big Cave Camp | Impala Tours

Big Cave Camp

Gelegen bovenop een enorme granieten rots met een prachtig uitzicht over het beroemde Matobo NP. Het camp is tussen granieten rotsen gebouwd, die helemaal opgenomen zijn in het camp. U overnacht in één van de zeven ruime cottages.

Bumi Hills Safari Lodge | Impala Tours

Bumi Hills Safari Lodge

Één van de parels van de African Bush Camps groep. De lodge ligt op een reeks afgelegen heuvels en heeft een fantastisch uitzicht op Lake Kariba. Zowel in de de privéconcessie van Bumi Hill als het naastgelegen Matusadona NP heeft u geweldige safari mogelijkheden.

Hotels, motels en resorts

Dit zijn grotere en kleine hotelcomplexen met restaurants in de regel met zwembad. Resorts liggen direct of op loopafstand van het strand, respectievelijk aan een meer.

Lodges en safarikampen

Accommodaties die in de regel in meer of mindere mate ingericht zijn op wildobservaties. Daartoe behoren vogelobservaties en natuuractiviteiten (voorbeeld: excursies in de Namib- woestijn of de Makgadikgadi zoutpan). Voor zover deze accommodaties in de ‘bush’ gelegen zijn, zal slechts een gedeelte beschikken over elektrische stroom. Bij veel accommodaties wordt bewust gekozen voor verlichting middels petroleumlampen en kaarsen – de romantiek en het ‘out of Africa’ gevoel wegen het zwaarst. Waar geen telefoon beschikbaar is, zal het contact met de buitenwereld via radio’s verlopen.

Guesthouses, pensions en guestfarms

Deze accommodaties beschikken in de regel over een beperkt aantal, meestal individueel uitgevoerde kamers. Meestal is er geen restaurant en soms is er geen ontbijtmogelijk. Meestal is de leiding in handen van de eigenaar. Guestfarms in Namibië zijn meestal nog actief in bedrijf en worden door de eigenaar persoonlijk geleid. Er is nauw contact met de landarbeiders en de maaltijden worden meestal in de eetkamer van de boerderij genuttigd tezamen met de eigenaars. Het is voor u een unieke manier om kennis te maken met het land en zijn mensen.

Bekijk de accommodaties in de volgende regio's

Victoria Falls | Impala Tours

Victoria Falls

Een bezoek aan de Victoria Falls, de grootste waterval ter wereld, mag niet op uw rondreis ontbreken. Dit schitterende natuurspektakel kunt u op verschillende manieren ervaren. Bekijk hier een greep uit de mogelijkheden.

Harare | © Guy Upfold

Harare

Deze moderne, westerse stad huist onder andere het interessante National Gallery museum en de prachtige Harare Gardens. De National Botanic Gardens en Mbare, een typisch Afrikaanse township, liggen op korte afstand van Harare.

Eastern Highlands | Impala Tours

Eastern Highlands

Door de hoge ligging van deze streek vindt u hier een compleet andere flora en fauna dan in de rest van zuidelijk Afrika. U kunt schitterende wandelingen maken in een gebied vol exotische bomen, bloemen, planten en dieren.

Gonarezhou National Park | © Natalie Jennings

Gonarezhou National Park

Dit park ligt ten noorden van het Zuid-Afrikaanse Krugerpark. De naam betekent letterlijk "plaats van de olifanten". Het is dan ook de perfect plek voor een bijzondere ontmoeting met deze imposante dieren.

Great Zimbabwe Ruins | Impala Tours

Great Zimbabwe Ruins

Het "Machu Picchu" van Zimbabwe. Dit is met recht een topattractie. Het blijft een mysterie hoe deze 13de eeuwse stad uit granieten blokken gemaakt kon worden. Ga terug in de tijd terwijl u door de ruines van het machtige Shona-rijk dwaalt.

 Bulawayo | Impala Tours

Bulawayo

Deze stad was vroeger de woonplaats van de legendarische Ndebele koningen. Bulawayo is vaak een tussenstop op weg naar Hwange en Victoria Falls en de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het Matobo National Park.

Hwange National Park | © Elephant's Eye Safari Lodge

Hwange National Park

Dit nationaal park, aan de rand van de Kalahari woestijn, is het grootste van Zimbabwe. Het park bevat één van de grootste concentraties aan diersoorten ter wereld. Naast The Big Five is het park ook de thuisbasis van vele vogelsoorten.

Matobo National Park | © Zambezi Cruise & Safaris

Matobo National Park

Dit park staat bekend om zijn grote concentratie aan diersoorten. De aantrekkingskracht van Marobo bestaat verder uit rotstekeningen, een restant van de San of bosjesmannen, de vroegere bewoners van het gebied.

Lake Kariba | © African Bush Camps

Lake Kariba

Lake Kariba is een gigantisch meer dat 40 jaar geleden ontstond na de bouw van de Kariba stuwdam. Geniet van prachtige vergezichten over het meer en intieme ontmoetingen met olifanten tijdens safari's op of aan de rand van het meer.