Eastern Highlands

De Eastern Highlands bestaat uit 3 gebieden: Nyanga, Vumba en Chimanimani. Door de hoge ligging van deze streek valt er het hele jaar door neerslag en heerst er een gematigde temperatuur. Hierdoor vindt u er een compleet andere flora en fauna dan in de rest van zuidelijk Afrika.

Het meest noordelijk gebied is Nyanga, een heuvelachtig gebied dat gedomineerd wordt door de Inyangani, de hoogste berg van Zimbabwe. U vindt er diverse dierensoorten, zoals antilopen, apen en hyena’s.

Wat zuidelijker ligt Vumba, genaamd naar de 2000 m hoge Vumba bergen, die meestal in een sluier van mist gehuld zijn. U vindt hier tevens het Bunga Botanical Reserve, waar u schitterende wandelingen kunt maken in een gebied vol van exotische bomen, bloemen en planten.

Het meest zuidelijk gebied van deze hooglanden is het Chimanimani National Park, een paradijs voor wandelaars en klimmers. De bergen in dit gebied zijn een onderdeel van The Great Rift Valley die van Jordanië tot aan Mozambique loopt.

Accommodaties in de Eastern Highlands

Musangano Lodge | Impala Tours

Musangano Lodge

Musangano lodge biedt een heerlijke combinatie van een serene sfeer, een charmante accommodatie, een voortreffelijke keuken en een adembenemend uitzicht. De 5 bungalows en 4 chalets zijn de ideale uitvalsbasis om de Eastern Highlands te verkennen.