Great Zimbabwe Ruins

Deze 13de eeuwse stad, gesticht door de toenmalige Shona-stam, is een topattractie in Zimbabwe. Great Zimbabwe is één groot mysterie. De bouwwerken zijn allemaal opgetrokken in granieten blokken, terwijl altijd werd aangenomen dat de zwarte bevolking eeuwen geleden slechts werkte met hout, leem en riet.

De stad was twee eeuwen lang de hoofdstad van een machtig Shona-rijk dat zich uitstrekte tot in Botswana, Zuid-Afrika en Zimbabwe en is opgebouwd uit miljoenen granietblokken die los op elkaar liggen. Talrijke ruïnes zijn door de eeuwen heen overeind gebleven en liggen verspreid over een oppervlakte van 720 ha.

Een van de bekendste ruïnes is de Great Enclosure, waarschijnlijk de verblijfplaats van de koning en zijn familie. De dikke muren rondom het gebied alsook de toren binnen de muren zijn nu nog steeds te bezichtigen. Ook de moeite waard is Karanga Village, een waarheidsgetrouwe replica van de lemen hutjes die vroeger de stenen gebouwen omringden.

Accommodaties in Great Zimbabwe Ruins

Norma Jeane`s Lakeview Resort | Impala Tours

Norma Jeane`s Lakeview Resort

Norma Jeane`s Lakeview Resort is gelegen in een fraaie tuin en heeft uitzicht op het Mutirikiwi meer. Het resort ligt vlakbij de ruïnes van Zimbabwe .