Moremi Game Reserve

Moremi Game Reserve ligt in het noordoostelijke deel van de Okavango Delta en omvat ondermeer Chief’s Island. Moremi is een van de mooiste en meest wildrijke gebieden van Afrika. Het landschap is zeer gevarieerd, waardoor er een enorme verscheidenheid aan wild en vogels voorkomt. Het westelijke deel is veel waterrijker dan het droge oostelijke deel. In het Moremi Game Reserve staan de ondiepe kreken in de zomer (dec-mrt) bijna helemaal droog. In deze periode staat er meestal alleen water in de permanente waterwegen rond het Moremi Game Reserve.

Het reservaat heeft een dichte begroeiing van acacia’s. Het wild in Moremi Game Reserve is zeer gevarieerd en talrijk. In dit ca. 4900 km² grote gebied - variërend van savannelandschap en moerassige gebieden tot dichte wouden - komen vele antilopensoorten, giraffen, buffels, zebra’s en olifanten voor, maar ook leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Moremi Game Reserve is bij uitstek een reservaat om roofdieren te zien, zoals de grote katten, hyena’s, de bedreigde wild dogs en vele roofvogels. Moremi omvat voor een groot gedeelte bos dieren soms lastig te zien zijn. Er lopen in Moremi enorme aantallen olifanten rond, die in het droge seizoen het water opzoeken. De Kwai Rivier in het noordoosten en Chief’s Island zijn dan ook de beste gebieden om wild waar te nemen.

Accommodaties in het Moremi Game Reserve

Sanctuary Baines´ Camp | Impala Tours

Sanctuary Baines´ Camp (MC+)

Gelegen boven de Boro River, in een privé concessie die grenst aan het Moremi Game Reserve. Deze romantische oase bestaat uit zes luxe suites met een sterrenbad en een hemelbed op het privéterras.

Camp Moremi | Impala Tours

Camp Moremi (MC+)

Camp Moremi ligt aan de rand van de Xaxanaka lagune, in het hart van het Moremi Game Reserve. Na een volledige renovatie in 2018 heeft Moremi een sunken bar en verhoogde eetkamer, die gebouwd zijn in het bladerdak van grote bomen.

Eagles Island Camp | Impala Tours

Eagles Island Camp (FC)

Dit kamp ligt op het Xaxaba eiland aan de zuidwestrand van het Moremi Game Reserve, in één van de fraaiste hoeken van de Okavango Delta. De 12 grote, lichte tenten hebben een eigen plungepool en privéterras met uitzicht op een drinkplaats.

Jacana Camp | Impala Tours

Jacana Camp (FC)

Jacana ligt op een prachtig eiland in de Jao concessie van de Okavango Delta. Dit is een typisch Delta kamp, omgeven door seizoensgebonden overstromingsgebieden en papyrusmoerassen. Het kamp heeft vijf Meru-stijl tenten.

Kwai River Lodge | Impala Tours

Kwai River Lodge (FC)

In de noordoosthoek van het Moremi Game Reserve, aan de rand van de Khwai ’floodplains’, vindt u Kwai River Lodge. Dit gebied staat bekend om zijn grote concentraties wild. Vanuit het comfort van uw luxe tent kunt u heerlijk wild spotten.

Little Vumbura Camp | Impala Tours

Little Vumbura Camp (FC)

Dit kamp ligt op een prachtig eiland in een privé concessie in het noordelijke gedeelte van de Delta. De verhoogde plunge pool en lounge kijken uit over de uiterwaarden, terwijl een sterrendek bereikbaar is via een brug vanuit de eetzaal.

Machaba Camp | Impala Tours

Machaba Camp

Machaba ligt in de wildrijke Khwai concessie, in het noordoosten van de Delta. Het kamp is gebouwd in de klassieke stijl van een safari camp uit de jaren ’50. Machaba biedt een spectaculair uitzicht op de Kwhai rivier, uitstekend eten en een warme gastvrijheid.

Stanley`s Camp | Impala Tours

Stanley`s Camp (FC)

Stanley`s Camp is een exclusief, duurzaam en traditioneel tentenkamp, gelegen in een privé concessie grenzend aan het Moremi Game Reserve. Er bevinden zich meerdere actieve hyenaholen dichtbij het kamp.

Vumbura Plains Camp | Impala Tours

Vumbura Plains Camp (FC)

Vumbura Plains is een luxe lodge met modern design. Het kamp is gesplitst in twee delen met ieder zeven suites. Het nabij gelegen Little Vumbura is meer gericht op water gebaseerde activiteiten. Vumbura Plains biedt zowel land- als wateractiviteiten aan.

Xakanaxa Camp | Impala Tours

Xakanaxa Camp (FC)

Dit kamp ligt aan de Xakanaxa lagune, in het hart van het Moremi Game Reserve. Xakanaxa is één van de weinige klassieke tentenkampen die het gehele jaar door safari's op zowel land als water aanbiedt. Het tijdschrift ´Getaway´ rangschikt dit kamp terecht in zijn Top 10.

Xigera Camp | Impala Tours

Xigera Camp (FC)

Xigera Camp is een waterparadijs gelegen op Paradise Island. Xigera heeft 12 prachtige suites. De inrichting van het duurzame kamp is een ode aan Afrikaanse kunst, ontwerp en creativiteit. Unieke bij Xigera zijn de loopbruggen van eiland naar eiland.

Hyena Pan | Impala Tours

Hyena Pan

Hyena Pan ligt in het Khwai privé reservaat, naast een drinkplaats. 's morgens wordt u wakker van trompetterende olifanten, s'middags kunt u kuddes in het water zien spelen en s'avonds valt u in slaap met antilopen die vlak buiten uw tent grazen.

Sable Alley Lodge | Impala Tours

Sable Alley Lodge

Sable, geopend in 2017, is een mooie luxe accommodatie te midden van de wildrijke uiterwaarden van Khwai. Gelegen aan een lagune, de thuisbasis van nijlpaarden en een favoriete drinkplek voor olifanten en buffels, komt het grote wild hier letterlijk naar u toe.

Gomoti Plains Camp | Impala Tours

Gomoti Plains Camp

Dit klassieke safari kamp ligt in het oostelijke deel van de Okavango Delta, in een zeer wildrijke privé concessie. Het kamp is gebouwd in de stijl van de jaren ’50, heeft 8 safaritenten en 2 familietenten en ligt aan de prachtige Gomoti rivier en vlakte.

Xakanaxa Lediba

Xakanaxa Lagoon is één van de beste en mooiste gebieden in Afrika om watervogels te zien. In de visrijke lagune leeft veel vis. Er is een enorme varieteit aan vogels, zoals de reigers, marabu, saddle-bill ooievaars, egrets, ibis). Aan de oevers van de Xakanaxa lagune leven ook veel wilde dieren. De lagune heeft het gehele jaar door genoeg water om er mokoro- en boottochten te kunnen maken. De 4wd track vanaf South Gate naar Xakanaxa (75km / 3 uur) is één van de mooiste track in het Moremi Game Reserve.Beste tijd voor een bezoek aan de Okavango Delta is tussen juli en september, als het weer droog is en het water in het zuidelijk deel van de Okavango Delta hoog staat. Tussen mei en augustus is het de beste tijd voor de vogelaars. Accommodatie in Moremi bestaat voornamelijk uit luxe kleinschalige tented camps. Vanuit de meeste kampen gaat u per open 4wd terreinwagen op safari, soms ook ’s avonds in het donker om nachtdieren te zien. Daarnaast is het mogelijk om wandelsafari’s te maken. Afhankelijk van de waterstand zijn er hier en daar ook mogelijkheden voor safari’s per boot of mokoro. Tijdens alle safari’s wordt u begeleid door ervaren lokale gidsen.

De meeste bezoekers aan het Moremi Game Reserve nemen een vliegtuigje in Maun en worden zo naar het hart van de Okavango Delta gebracht. Vandaaruit worden tochten te voet of over het water georganiseerd.

Naast de luxe tented camps zijn er met name in het oostelijk deel van het Moremi Game Reserve een aantal campings, waar u met een 4x4 camper kunt overnachten. Reservering van deze campings is gedurende het hele jaar noodzakelijk. De Wegen in het Moremi GR zijn alleen in het droge seizoen (jun-okt) toegankelijk, maar zelfs dan vereisen de tracks enige 4wd rijervaring. Er is geen tankstation in het Moremi Game Reserve - Maun ligt op 100km van de South (Maqwee) Gate.